معاون امور مذهبی نماینده ولی فقیه در کردستان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال ۱۴ موکب در داخل استان، یک موکب در مرز خسروی و ۴ موکب در کربلای معلا در خدمت زوار خواهند بود.
حجت الاسلام سید محمد سادات با بیان اینکه این موکب ها از ۱۰ مهر راه اندازی و فعالیت رسمی خود را از ۱۵ مهر شروع می کنند، افزود: محل راه اندازی این موکب ها در کربلا و چهار شهرستان بیجار، قروه، کامیاران و سنندج و همچنین مرز خسروی در استان کرمانشاه است.
وی با بیان اینکه این موکب ها در هر وعده از ۱۰ هزار زائر پذیرایی خواهند کرد، اضافه کرد: همچنین زمینه اسکان پنج هزار زائر اربعین در موکب های کردستان در کربلای معلی فراهم شده است.
معاون امور مذهبی نماینده ولی فقیه در کردستان با اشاره به اینکه تمام هزینه این موکبها از محل نذورات و کمکهای مردمی این استان تامین میشود، یادآور شد: موکبهای فعال در داخل استان، از زائران استانهای مجاور و کشورهای آسیای میانه که از کردستان عبور میکنند، پذیرایی خواهند کرد.
وی همچنین از دریافت نذورات مردمی برای تامین کمک هزینه های موکب های این استان خبر داد و تاکید کرد: ۵۰۰ خدمه در قالب چهار موکب آماده در کربلا به زائران خدمترسانی خواهند کرد که ۴۰۰ نفر از آنان مرد و ۱۰۰ نفر زن هستند.
حجت الاسلام سادات گفت: شماره حساب ۱۱۰۱۱۰۱۰۰۱۳۱۵۸۳ و شماره کارت ۶۳۹۵۹۹۱۱۵۹۲۵۷۴۲۷ نزد بانک قوامین به نام ستاد اربعین استان کردستان، آماده دریافت نذورات نقدی مردم استان است و نذورات غیرنقدی شامل پتو، مواد غذایی و خوراکی، ملحفه و دیگر ملزومات موکب ها هم در مهدیه سنندج و دفاتر امامان جمعه بیجار، قروه و سریشآباد قابل دریافت است.
پیادهروی اربعین، پیاده روی مسلمانان و آزادیخواهان کشورهای مختلف از نقاط مختلف کشور عراق به سمت کربلا به مناسبت اربعین حسینی است.
جمعیت حاضر در این راهپیمایی همه ساله میلیونها نفر تخمین زده میشود؛ زائران ایرانی مسیر ۸۰ کیلومتری نجف مقدس تا کربلای معلی را برای پیادهروی انتخاب میکنند؛ این مسیر به تعداد یک هزار و ۴۵۲ ستون برای راهپیمایان پیش بینی شده که فاصله بین هر ستون ۵۰ متر است.
با متوسط پیادهروی هفت تا هشت ساعت در هر روز، مسیر نجف تا کربلا طی سه تا چهار روز طول میکشد.
۹۹۳۷ /۹۱۰۲