«علی مرادی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: «کیانوش رستمی» بعد از موفق نشدن در رقابتهای جهانی اعلام کرد از ناحیه دست مصدوم است. در حالیکه او در گفت وگو با مسئولان فدراسیون بینالمللی و شخص «تاماش آیان» و بعد از حاشیههایی که در رقابتهای دسته ۹۶ کیلوگرم به وجود آمد، پیگیر حضور خود در المپیک ۲۰۲۰ بود.
وی اظهار داشت: رستمی در مسابقههای جهانی تایلند به عنوان یکی از مراحل گزینشی المپیک، امتیاز مربوطه را کسب نکرد و فدراسیون بینالمللی موافقت کرد در مسابقههای گزینشی بعدی شرکت کند. تا چند وقت دیگر فعالیتهای وی باید عملیاتی شود و ما براساس عملکردش حضورش در المپیک را پیگیری میکنیم. اما بحث کلی ما ویژگیهای رفتاری رستمی است. او به گونهای رفتار میکند که به هیچ عنوان زیبنده او و ورزش کشور نیست. البته بعد از المپیک ۲۰۱۶ ریو چندین بار به وی تذکر دادیم. اینکه رستمی بگوید مربی در سطح جهان نیست تا با او کار کند، درست نیست. ما در وزنهبرداری صاحب سبک هستیم و نیازی نداریم تا از خارج مربی بیاوریم و مبالغی را در جیب غریبهها بریزیم.
کیانوش باید در مسیر برنامههای فدراسیون باشد
رییس فدراسیون وزنهبرداری یادآور شد: با توجه به شرایطی که اکنون هست، از رستمی انتظار داریم خود را در قالب تیمی و سیستمی قرار دهد؛ نه ویژگیهای فردی و شخصیتی که این امر امروزه در دنیا جواب نمیدهد و او متوجه آن شده است و نمیدانم که این اصرار بیمورد به ادامه این رفتارها برای چیست. اینگه بگوید هیچکسی این مسایل علمی و فنی را جز من متوجه نمیشود، درست نیست. خیلیها در جهان فعالیت میکنند و نتیجه میگیرند. «ایلین ایلیا» در دورهای بهترین ورزشکار جهان بود و بنا به عللی، محدودیتها و محرومیتهای خاص خودش را داشته اما در قالب تیمی و ورزشکاری برای دفاع روح ورزش کشور خود در این رقابتها حضور مییابد. همین انتظارات را از رستمی دارم و تاسف میخوردم که چرا وی چنین مسیری را در پیش گرفته است.
مرادی در پاسخ به این پرسش که آیا اجازه میدهید تا رستمی تمرینات خود را به تنهایی ادامه دهد؟ گفت: این روند تنها تمرین کردن رستمی را به هیج عنوان تایید نمیکنم و با او هم در این زمینه صحبت کردم. حالا وی برای حضور در المپیک با فدراسیون بینالمللی هماهنگ کرده تا در مسابقات گزینشی شرکت کند که این امر یک بحث دیگر است و موضع بعدی تغییر رفتار او است. وی باید خود را تغییر دهد و نگاه ما پدرانه است و چنانچه رفتار خود را تغییر دهد میتوانیم از ظرفیتهای این جوان استفاده کنیم. او در مسیر اشتباهی است و به نادرست راهنمایی میشود.
سهراب مرادی به سوییس میرود
رییس فدراسیون وزنهبرداری درخصوص وضعیت «سهراب مرادی» یادآور شد: پزشک معالج وی از بعد تخصصی کار خود را انجام داده و به روند بهبود او بسیار خوشبین است. با توجه به شناختی که از مرادی داریم و از آسیبهای متعددی که پشت سر گذاشته، شرایط او خوب و ایدهآل است و به حضورش در مسابقات گزینشی و شرکت در المپیک امیدوار هستیم. مرادی تمرینات خود را انجام میدهد و تا چند وقت دیگر باید راهی مسابقههای گزینشی المپیک در سوییس شود و با توجه به مقرراتی که فدراسیون بینالمللی وضع کرده، باید امتیازهای لازم را برای حضور در المپیک بدست بیاورد.
وی ادامه داد: وزنهبرداری ایران ۲ سهمیه برای زنان و ۲ سهمیه برای مردان در المپیک دارد که فدراسیون بینالمللی همه امتیازها را جمع میکند تا نفرات اعزامی به المپیک با توجه به امتیازها مشخص شوند. امیدوارم این وزنهبرداران بتوانند در مسابقات گزینشی شرایط خود را تطبیق دهند.
تالاخادزه با انضباط تیمی به رکورد جهانی رسید
مرادی درخصوص رکوردشکنی «لاشا تالاخادزه» وزنه بردار دسته فوق سنگین گرجستانی اظهار داشت: وی در چارچوب تمرینات نرم و انضباط کاری توانست رکورد جهانی را بشکند. این امر یک افتخار بزرگ محسوب میشود زیرا تاکنون هیچ وزنهبرداری در تاریخ این رقابتها وزنه ۲۲۱ کیلوگرم را در یکضرب و ۲۶۴ کیلوگرم در دوضرب را مهار نکرده است.
او همچنین با بیان اینکه «علی داودی» وزنهبردار به اضافه ۱۰۹ کیلوگرم کشورمان هنوز در فضای مسابقههای جوانان جهان است، تاکید کرد: این جوان به زمان نیاز دارد تا با تمرکز به برنامههای خود بپردازد. وی باید از این حالت بیرون بیاید و با بزرگان این ورزش رقابت کند و او هم یکی از این بزرگان این عرصه در آینده خواهد شد. داودی باید باور داشته باشد تا بتواند در آینده نه چندان دور به جایگاهی که شایستگی آن است، برسد.
از جهانی تایلند درس بگیریم
رییس فدراسوین وزنهبرداری درباره سطح مسابقات جهانی تایلند عنوان کرد: با توجه به اینکه مسابقات جهانی وزنهبرداری یکسال قبل از مسابقات المپیک بود، بیش از یکصد کشور جهان در آن شرکت کردند و از نظر کیفی سطح بالایی داشت. در بدنه تیم ۱۰ نفره وزنهبرداری مردان ایران در این رقابتها فراز و نشیبهای بسیاری داشتیم. برخی وزنهبرداران چون «رضا دهدار» و «حافظ قشقایی» ما را سوپرایز کردند اما برخی وزنهبرداران متوسط بودند و بعضی دیگر دور از انتظار ظاهر شدند که توقع داشتیم در جایگاه بهتری در جدول قرار گیرند. «کیانوش رستمی» و «محسن دادرس» میتوانستند شرایط رقابت را به گونهای دیگر طی کنند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته تیم ایران از نظر مدالی دوم و امتیازی سوم شد و امسال یک دوره سه ماهه طلایی به بهانه انتخابات از میان رفت. تلاش کردم این خلاء مدیریتی را پرکنم اما در هر صورت این قضیه اثر خود را بر اردوها و روال مدیریتی گذاشت. در حال حاضر وضعیت کتف «سهراب مرادی» مشخص نیست و به دلیل انتخابات نیز در برنامههای کلان و اعزام وزنهبرداران تاخیرها و خللهایی بوجود آمد. تیم ملی در پیکارهای جهانی از نظر امتیازی تیمی از سومی سال گذشته به چهارم جهان رسید، البته این امر هیچ چیزی از شایستگی کادر فنی کم نمیکند. تجربه بسیار تلخی در این مسابقات بدست آوردیم و امیدوارم این تجربه در میان مسئولان ورزش کشور، فدراسیون وزنهبرداری و ورزشکاران به توانمندی مضاعف تبدیل شود تا در المپیک بتوانیم جایگاه بهتری داشته باشیم.
مرادی گفت: اگر یکی از این ورزشکاران که دور از انتظار ما وزنه زد، بهتر ظاهر میشد تیم ملی در جایگاه دومی قرار میگرفت. کارشناسان اهل فن میدانند که این امتیازها چیزی نیست که قابل جبران نباشد. ما در این مسابقات میخواستیم رقابت اصلی با چین داشته باشیم و با همان شرایط ادامه میدهیم و و به امید خدا بیشتر از این حرکت میکنیم تا به شایستگی اصلی و قهرمانی جهان دست یابیم.
اعزام زنان با پوشش اسلامی تحولی در این رشته است
وی در پاسخ به این پرسش که فدراسیون چه نوآوری در وزنهبرداری ایجاد کرده است؟ گفت: حضور زنان در وزنهبرداری و مسابقات جهانی نوآوری است. زنان در سطح نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در مدت کوتاهی کلاسهای آموزشی را طی کردند. حضور وزنهبرداران زنان ایرانی در میادین بینالمللی با پوشش اسلامی، یک نوآوری بود. منتقدان میگویند نوآوری نداریم و این موضوع نشان میدهد که آنان در تحولات اجتماعی نیستند. حضور زنان در این رقابتها تاثیرگذار بود. باید با واقعیت جلو برویم و به زنان بیشتر رسیدگی شود تا به شایستگی لازم برسند. نزدیک به ۲ سال است که کارهای جدی در زمینه وزنهبرداری زنان انجام میدهیم. در کجای جهان در مدت ۲ سال وزنهبردار میتواند مدالآوری داشته باشد. اکنون یکی از زنان ما در گروه A قرار گرفته است، اینها اگر نوآوری نیست پس چه میتواند باشد؟
مرادی بیان داشت: فدراسیون ضمن حمایت از این نوآوری براساس آن شرایط حرکت میکند و اگر بحث مدلآوری مطرح است، زنان وزنهبردار کشورمان برای نخستین مرتبه در مسابقات قهرمانی جهان شرکت کردند. قهرمان وزنهبرداری زنان جهان شاید به مدت ۲۰ سال است که فعالیت میکنند. باید منتقدان این واقعیتها را ببینند. با فرصت دادن و حمایت در ردههای سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در کسب مدالهای خوشرنگ باید امیدوار باشیم.
کادر فنی در حمایت کامل فدراسیون است
مرادی در پایان گفت: ما کادر فنی را حمایت میکنیم و این کادر در تاکتیک خوب حرکت کرده است. برخی از وزنهبرداران ۶ وزنه را با بهترین موقعیت مهار کردند. بعضی از آنها نتوانستند از نظر تاکتیکی و تیمی جایگاه موفقی داشته باشند. البته برخی از ورزشکاران چندین بار رکوردهای بالاتری را به ثبت رساندند و برخی برای نخستین مرتبه در این رویدادها حضور یافتند. شاید برای این وزنهبرداران کسب تجربه بیشتر و حضور در مسابقات جهانی نیاز است تا در رقابتهای پیشرو رکوردهای خود را بهبود بخشند.