کرمان – ایرنا - فعال بازار پسته و عضو هیأت مدیره اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران گفت: صادرات خشکبار و پسته به کشورهای روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان هیچ مانعی ندارد و این کشورها تعرفه‌های گمرکی خود را به صفر رسانده‌اند.

به گزارش ایرنا، مظفر محمدی روز چهارشنبه در نشست خبری معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران در اتاق کرمان افزود: صادرات پسته اکنون به‌راحتی انجام می‌شود.

وی اظهار داشت: مشتری‌های خوبی از جمله کشورهای هند و چین با جمعیت فراوان وجود دارد که در این زمینه عوارض خود را از ۱۵ درصد به ۵ درصد کاهش دادند و صادرکنندگان این کشورها امسال وارد بازار ایران شدند.

عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان خشکبار کشور گفت: عوارضی که آمریکا برای صادرات مواد غذایی به چین تحمیل کرده به فروش محصولات خشکبار ایران کمک می کند.

وی با اشاره به حمایت بانک مرکزی از محصولات خشکبار تصریح کرد: بانک ملی ۱۹ صرافی را برای برگشت ارز خشکبار معرفی کرده که این  بانک‌ها با انتقال پول، تعهد ارزی را کاهش داده و سرمایه را در ایران به حساب‌ها واریز می‌کند.

محمدی تاکید کرد: سود ورود پسته به تابلوی بورس عاید کشاورزان استان و صادرکنندگان می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی در تولید، آفات و فروش مشکلاتی دارد گفت: سال گذشته به علت مشکلات اقلیمی در تولید پسته کرمان موانعی وجود داشت.

این فعال بازار پسته و خشکبار کشور افزود: هر سال تعدادی محدود از افراد محصول پسته کشاورزان را به صورت مدت‌دار خریداری می‌کردند و با ورود به تابلوی بورس مشتریان بسیاری حاصل می شود و این امر از افت قیمت محصول جلوگیری می کند.

وی تصریح کرد: در ۲ سال گذشته صادرکنندگان کشور با مشکلات مالی برخورد کردند و پول کشاورزان را پرداخت نکردند لذا دولت بر اساس وظیفه حاکمیتی فروش پسته را برای کمک به کشاورزان برعهده بورس قرار داد و سازمان بورس کالا اینک در پی رفع مشکلات آنان است لذا کشاورزان باید از آن استقبال کنند.

محمدی گفت: پسته صادراتی به علت تعدد دلالان در گذشته کیفیت خوبی نداشت لذا این امر اعتبار ایران را در دنیا دچار خدشه می کرد و بورس با وجود انبارها و تضامینی که دارد پسته را با کیفیت مطلوبی صادرات می کند.

وی اضافه کرد باید از سوی مسئولان، خبرنگاران صادرکنندگان و کشاورزان حمایت ها برای شکل گیری بورس پسته انجام شود و در این زمینه قیمت بورس کالا توسط کشاورز تعیین می شود.

۷۴۲۰/ ۵۰۵۴