احسان خواجه حسنی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پسته محصولی استراتژیک صادراتی برای کشور و استان کرمان محسوب می شود و تولیدکنندگان و صادرکنندگان برای تولید و عرضه این محصول سرمایهگذاری فراوانی را در استانهای کویری از جمله کرمان داشته اند.
وی گفت: هیچ صادرکنندهای مخالف بازگرداندن ارز به کشور نیست زیرا این سرمایه باید در چرخه کاری در داخل کشور مصرف شود تا به توسعه صادرات منجر شود.
این صادرکننده نمونه با بیان اینکه امسال علاوه بر تحریم ها، کرونا نیز بر بازار صادرات پسته تاثیرگذار بود، اظهار داشت: از آنجایی که پسته آمریکا حرف نخست را در دنیا می زند، با تشدید تحریمها رقابت با این کشور در بازار جهانی بسیار دشوار بود ضمن آنکه ویروس کرونا نیز به سرعت اثر منفی خود را بر بازار جهانی پسته گذاشت زیرا حجم مصرف آن را در جهان کاهش داد.
خواجه حسنی با بیان اینکه کرونا سبب کاهش قیمت جهانی پسته شد، افزود: با وجود این شرایط، صادرکنندگان تلاش کردند با تداوم صادرات، برای کشور ارزآوری داشته باشند.
وی در عین حال گفت: الزام عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما عرصه را بر صادرکنندگان تنگ کرده زیرا طرف حساب صادرکنندگان پسته کشاورزانی هستند که هزینه های خود را با دلار آزاد پرداخت می کنند و بهطور طبع نرخ فروش محصول برای کشاورزان مهم و رسیدن محصول به قیمت واقعی در بازار ضروری است.
این صادرکننده نمونه استان کرمان با یادآوری اینکه صادرکنندگان پسته به سهولت نمی توانند به تسهیلات بانکی دسترسی داشته باشند، اظهار داشت: مشکلاتی همچون وثایق سنگین، نرخ سود بالا و بلوکه کردن سرمایه، صادرکنندگان را در مرحله ای از دریافت تسهیلات منصرف می کند.
خواجه حسنی افزود: اعطای تسهیلات ارزان قیمت می تواند راهگشای صادرات کشور باشد اما صادرکننده به سمت هر بانکی می رود، نرخ بهره بالایی پیشنهاد می شود و دشواری رقابت در بازار جهانی، هزینه بری پسته، با وجود خواب بسیار این محصول، هر شرکتی را در اوج مصرف با کمبود نقدینگی مواجه میکند که تسهیلات ارزان قیمت میتواند حامی صادرکنندگان باشد.
نظر شما