به گزارش ایرنا، اسد الله عسكراولادی روز پنجشنبه در نشست یك روزه هم اندیشی فعالان پسته كشور در خصوص چالشهای بازار ایران در سال جاری در مشهد، افزود: هم اینك كشورهای آمریكا و تركیه هم به عنوان رقبای پسته ایران وارد بازار جهانی شده اند.
وی ادامه داد: مسئولان با صادركنندگان مشورت نمی كنند مثلا طی مدت دو ماه بانك مركزی 20 بخشنامه در خصوص صادرات ابلاغ كرده است كه دلیل آن هم مشخص نیست با این همه اتحادیه صادر كنندگان خشكبار طی هفته كنونی جلساتی با مسئولان برگزار كرد تا مشكلات صادرات پسته حل شود و به نتایج خوبی هم رسیدیم.
* سیاستها باید اصلاح شود
رئیس اتاق بازرگانی ایران هم در این نشست گفت: اگر تولید جذابتر از ورود در عرصه كالاهای غیرمولد و واسطه گری نباشد رونق تولید میسر نمی شود لذا باید سیاستها را اصلاح كرد.
غلامحسین شافعی افزود: قبل از این كه آمریكا و هم پیمانانش در ایجاد مشكلات كشور اثر گذار باشند خود ما جلوتر حركت كردیم و مشكل آفرین شدیم مثلا تعجیل برای اتخاذ تصمیمهای غیر كارشناسی در بروز مشكلات اخیر اثرگذار بوده است.
وی ادامه داد: برخی مسئولان به پیشنهادهای فعالان اقتصادی با دیده تردید نگاه می كنند و فكر می كنند فعالان اقتصادی فقط به فكر خود هستند در حالی كه فعالان عرصه اقتصاد بارها میهن دوستی خود را نشان داده اند.
* ارزش ریال با دستور دولتی حفظ نمی شود
استاد اقتصاد دانشگاه صنعت نفت هم گفت: روند افزایشی تورم به خاطر تضعیف قدرت خرید پول ملی است اما با سركوب و دستور دولتی ارزش ریال حفظ نمی شود.
موسی غنی نژاد افزود: سیاستهای اقتصادی نادرست، اقتصاد یارانه ای و تشدید تحریمها بر مشكلات امروز اثر گذاشته است.
او ادامه داد: اقتصاد كشور در تورم ركودی قرار دارد و هزینه تولید زیاد شده است در این شرایط قوانین علم اقتصاد می گوید تشویق تجارت باعث رونق تولید می شود و در شرایط كنونی بهترین كار تجارت آزاد است لذا نباید نرخ ارز را به صورت دستوری تعیین كرد.
استاد اقتصاد دانشگاه صنعت نفت گفت: نباید در شرایطی كه ارز كم داریم جلوی صادرات گرفته شود چون با این كار مشكل مصرف كننده ها حل نمی شود زیرا مصرف كنندگان همین تولید كنندگان، كاسبها، صادر كنندگان و مردم هستند كه باید با تجارت آزاد و بدون دخالت دولت فعالیت كنند.
* بهره وری تولید پسته در ایران كم است
رئیس هیات مدیره انجمن پسته ایران هم گفت: بهره وری تولید پسته در ایران كم است و رقبای ما در این زمینه بهره وری بهتری دارند.
سید محمود ابطحی با بیان این كه مشكل ارز مربوط به امسال نیست افزود: از دوره رضا شاه تا كنون چهار مرتبه ارز دچار نوسان شده است و بر این اساس درآمدهای نفتی بیشتر باعث گرفتاریهای بیشتر شده است.
وی ادامه داد: مسئولان باید به صادرات غیر نفتی و تولیدات بیشتر در این خصوص توجه بیشتری كنند.
1922/7507
عضو اتحادیه صادركنندگان خشكبار:برای صادرات پسته باید به دنبال بازار بود
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۱۸
کد خبر:
83300669
مشهد- ایرنا- عضو هیات مدیره اتحادیه صادر كنندگان خشكبار گفت: پیش بینی می كنیم امسال 220 هزار تن پسته تولید شود و برای صادرات این میزان تولید باید به دنبال بازار بود.