رییس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بندرعباس گفت: تخریب وسرقت بخش قابل توجهی از نمادهای شهری به عنوان پدیدهای ضد اجتماعی، از چندی پیش گریبانگیر این شهر شده است.
مصطفی خادم روز پنجشنبه درجمع خبرنگاران افزود: برخی به دلایل مختلف که بیشتر از سر ناآگاهی است، دست به تخریب این نمادها زده اند که علاوه بر هدر دادن سرمایههای شهر و شهروندان، چهره شهر را نیز زشت کرده است.
وی بیان داشت: درحال حاضر نماد خانواده قورباغهها در بلوار ساحلی، کلاه قرمزی، هفت کوتوله و لاک پشتها در شهربندرعباس تخریب شده است.
این مسوول اظهارداشت: سیستم نورپردازی نماد بندرعباس، صیادان آفتاب، پسر بازیگوش و چند نماد دیگر نیز در ماههای اخیر تخریب شده است.
وی با اشاره به درخواست شهروندان بندرعباس مبنی بر نصب نمادهای مختلف در سطح شهر اظهار داشت: درسالهای اخیر بودجه قابل توجهی برای این امر اختصاص یافته و شاهد نصب نمادهای متعدد در سطح شهر بودیم.
خادم یادآورشد: نصب نمادشهری موجب افزایش زیباییهای بصری درشهر و رضایت مندی شهروندان میشود و همه باید خود را در برابر نگهداری و مراقبت از این نمادها مسوول بدانند.
شهرداری بندرعباس از اواخر اسفند سال۹۴ در راستای زیبا سازی شهر اقدام به نصب مجموعه ای از نمادها در این شهر کرده که شاخص ترین آن، نماد صیادان آفتاب است که با ارتفاع ۶متری در ساحل سوروی بندرعباس نصب شده است.
خانواده قورباغه، خانواده لاک پشتها، پسر بازیگوش، صیاد مروراید، خرچنگ شاد، دلفینها، پنج فلامینگو، مردحسابگر و خانواده بندری، از جمله نمادهای نصب شده در سطح شهر بندرعباس است.
وَندالیسم (به فرانسوی: Vandalisme) یا وَندالیزم (به انگلیسی: Vandalism) بهمعنای تخریب کنترلنشدهٔ اشیاء و آثار فرهنگی باارزش یا اموال عمومی است که یک ناهنجاری اجتماعی به حساب میآید و دلایل متعددی برای آن عنوان میکنند.
وندالیسم را در زمرهٔ انحرافات و بزهکاریهای جوامع جدید دستهبندی میکنند و آن را عکسالعملی خصمانه و واکنشی کینهتوزانه نسبت به برخی از فشارها، تحمیل ها، ناملایمات، اجحافها و شکستها تحلیل میکنند.
یکی از نابهنجاریها گرایش جوانان به تخریب است، که در نوع خود میتواند شامل تخریب اموال عمومی، فضای سبز، جادهها، دیوارها، … باشد.
کسی را که دست به چنین کارهایی میزند در اصطلاح جامعهشناسان «وَندال» میگویند و گرایش به اینگونه تخریبها وندالیسم نامیده میشود.
تخریب اموال عمومی از سوی جوانان و نوجوانان دارای عوارض و پیامدهای مادی و معنوی است، اما در نگاه دقیقتر به این قضیه، میتوان ابعاد عوارض انسانی را بسیار فراتر دید.
تخریب اموالی مانند کیوسکهای تلفن، اتوبوسها، کندن جادهها، خرابکردن دیوارها، شکستن شیشههای مغازهها و بههمریختن ورزشگاهها از سوی جوانان و نوجوانان در زمرهٔ وندالیسم بهشمار میروند.
۷۱۹۵/۲۰۹۴