دکتر «عباس علیمرادیان» روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا در اراک افزود: وجود این نشانگر سه رنگ به مصرفکننده کمک میکند متناسب با شرایط و سلامت بدنی، نوع مادهغذایی را انتخاب کند.
وی اظهار داشت: این نشانگر رنگی مساله ای مهم برای ارتقای سلامت و کاهش بیماریهایی نظیر دیابت و چربی خون است ولی هنوز این ضرورت در جامعه احساس نشده و نیازمند فرهنگ سازی در بین مصرفکنندگان است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: همچنین چهار محصول استان مرکزی دارای نشان سیب سلامت هستند.
دکتر علیمرادیان افزود: برچسب اصالت محصول بر فرآوردهای بهداشتی و آرایشی نصب و مصرفکننده میتوانند انتخاب کننده نوع کالا متناسب با شرایط خود باشد.
وی اظهار داشت: استان مرکزی با اجرای برنامه سیب سلامت موفق شده تا میزان مصرف نمک، قند، اسیدچرب را در فرآوردههای کارخانجات به حد مناسب کاهش دهد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: ۳۲۵ کارخانه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی تحت نظارت اداره معاونت غذا و دارو استان است و ۱۵ مرکز عرضه تجهیزات پزشکی و یک شرکت تولید لوازم و تجهیزات درمانی نیز در استان وجود دارد.
وی با بیان اینکه در نیمه نخست امسال برای ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولید پروانه فنی ساخت صادر شده است، افزود: سه هزار و ۶۶۰ نمونه به آزمایشگاه مواد غذایی استان در سال جاری ارسال شده که سه هزار و ۱۴۸ مورد قابل قبول و ۵۱۲ مورد مردود شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: ۲۰۰ گشت مشترک معاونت غذا و دارو استان با تعزیرات، اماکن، سازمان صمت و اصناف این استان در نیمه نخست امسال انجام شده که ۱۶ واحد صنفی به مراجع قضایی معرفی شده اند.
دکتر علیمرادیان افزود: ضعف استان مرکزی در بخش توزیع دارو است زیرا فقط ۱۰ شرکت توزیعی در این استان فعالیت دارند و میتوان کمبود دارو را نیز تا حدودی به این مهم تعمیم داد، زیرا نبود شرکتهای توزیعی در استان باعث میشود تا سهیمه استان کم در نظر گرفته شود.
وی گفت: برای شناسایی موادمخدر احتمالی در موادغذایی و همچنین ردیابی بازمانده کود و سموم کشاورزی باید از دستگاه (جی سی مس) استفاده شود که این دستگاه در استان موجود نیست و خرید آن نیز ۴۰ میلیارد ریال هزینه دارد که دانشگاه علوم پزشکی استان برای تهیه آن توانایی ندارد و از مجمع نمایندگان و خیران درخواست کمک داریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: توسعه مصرف و توزیع موادمخدر به آرایشگاهای زنانه رسیده که متاسفانه باعث تخریب سیستم عصبی میشود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: ۸۰ بازرسی سال گذشته از باشگاههای ورزشی استان انجام شد اما نتایج مورد نظر به دست نیامد و امسال رویکرد در این حوزه آموزش محور است.
دکتر علیمرادیان افزود: داروی مکمل ویژه ورزشکاران فقط باید در داروخانهها عرضه شود و در غیر این صورت به سالم بودن آن اطمینان نیست.
19 بیمارستان فعال با یکهزار و 945 تخت مصوب و یکهزار و 750 تخت فعال و 85 بخش درمانی در استان مرکزی وجود دارد که 15 واحد بیمارستانی مربوط به حوزه دولتی، سه بیمارستان با راهبری حوزه مدیریت درمان تامین اجتماعی و 2 بیمارستان نیز خصوصی در اراک و ساوه است.
6991/6012