به گزارش ايرنا، دكتر مصطفي دلاوري روز شنبه در نشست خبري به مناسبت روز جهاني غذا در اراك، افزود: همه برنامه هاي معاونت غذا و دارودانشگاه علوم پزشكي اراك بر عرضه مواد غذايي و آرايشي با كيفيت و سلامت در جامعه تدوين شده است.
وي ادامه داد: 287 واحد توليدي مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي در نقاط مختلف استان مركزي فعاليت مي كنند كه در سال گذشته 2363 مورد بازرسي از اين واحدها به عمل آمد و در اين فرآيند 84 واحد متخلف شناسايي و به دستگاه قضايي معرفي شد.
معاون غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشكده علوم پزشكي اراك با بيان اينكه اين معاونت از سال 1385 به صورت مستقل فعاليت خود را آغاز كرد، گفت: آغاز فعاليت واحد اطلاع رساني دارو و سموم، راه اندازي واحد ثبت عوارض ناخواسته دارويي، راه اندازي آزمايشگاه هاي آناليز دستگاهي، سم شناسي، فرآورده هاي آرايشي و بهداشتي، راه اندازي واحد تحقيق و توسعه و راه اندازي واحد استاندارد سازي و كالبيراسيون از مهمترين اقدامات اين حوزه در 10 اخير است.
وي بيان كرد: مشاركت در طرح PMS فرآورده هاي خوراكي، طرح غني سازي آرد آهن و اسيد و فوليك، ارزيابي نمك يددار، طرح حذف جوش شيرين در نان و كنترل نمك در نان، انجام آزمون هاي طرح التور كه توسط مركز بهداشت نمونه برداري مي شود، اجرا و پياده سازي الزامات ايزو 17025 براي آزمايشگاه كنترل مواد غذايي، ارزشيابي و رتبه بندي كارخانجات و ارزيابي ساليانه داروخانه و شركت هاي توزيعي مهمترين طرح هاي مشاركتي اين حوزه در طرح هاي كشوري است.
دكتر دلاوري بازديد فني و بهداشتي از واحدهاي توليدي غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي، بازديد از فروشگاه هاي آرايشي، بهداشتي از قبيل پروانه تاسيس و بهره برداري، پروانه مسئول فني و پروانه ساخت محصولات غذايي، آرايشي و بهداشتي، صدور گواهينامه بهداشت صادرات محصولات غذايي، آرايشي و بهداشتي، برخورد قانوني با واحدهاي متخلف، اجراي طرح ارزيابي و درجه بندي واحدهاي غذايي و آشاميدني، آموزش و اطلاع رساني و رسيدگي به شكايات را از مهمترين شرح وظايف معاونت غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي اراك عنوان كرد.
معاون غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشكده علوم پزشكي اراك در خصوص نشانگر رنگي تغذيه اي نيز گفت: اين نشانگرها ميزان موادي نظير كربوهيدرات، چربي كل، درصد ترانس و مقدار نمك به كار رفته در ماده غذايي را نشان مي دهد.
وي ادامه داد: همچنين استفاده از محصولاتي كه كربوهيدرات آنها داراي نشانگر سبز است به كنترل قند خون در افراد ديابتي كمك مي كند.
دكتر دلاوري اظهار كرد: انتخاب محصولاتي با چربي و اسيد چرب ترانس با نشان سبز باعث كنترل هيپر ليپيدمي (چربي خون بالا) در اين بيماران مي شود و محصولات با ميزان نمك كم كه نشانگر سبز دارند از پيشرفت بيماري هاي كليوي و پر فشاري خون پيشگيري مي كند.
وي، برگزاري برنامه صبحانه سلامت، شركت در آيين روز جهاني غذا، تقدير از واحدهاي توليد كننده مواد غذايي برگزيده در استان، تشكيل غرفه و ايستگاه فرهنگي در بيمارستان هاي حضرت وليعصر(عج)، اميركبير، نشست آموزشي مسئولين فني شهرستان هاي دليجان و محلات با هدف اطلاع رساني و آموزش و برپايي غرفه سلامت در ستاد نماز جمعه را مهمترين برنامه هاي معاونت غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشگاهه علوم پزشكي اراك در هفته غذا عنوان كرد.
25 مهرماه همزمان با 16اكتبر با عنوان روز جهاني غذا نامگذاري شده است.
3017/6013/ خبرنگار: مصطفي مجللي** انتشاردهند: مژگان حيدري*
اراك- ايرنا- معاون غذا، دارو و تجهيزات پزشكي دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: 1671 نمونه مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي در نيمه نخست سال جاري از سوي بازرسان اين دستگاه به آزمايشگاه كنترل مواد غذايي ارجاع شد.