دكتر مصطفی دلاور روز یكشنبه در دومین شورای عرضه كنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی شهرستان اراك افزود: اقلام فاقد پروانه ساخت به عنوان كالای تقلبی هستند و توسط كارشناسان دانشگاه علوم پزشكی از عرضه آن ها جلوگیری می شود و فروشندگان موظف هستند فقط محصولات تولید داخل را كه دارای استانداردهای وزارت بهداشت هستند، به فروش برسانند.
وی درباره محصولات خارجی وارداتی نیز اظهار كرد: سازمان غذا و دارو با بررسی محصولات و انجام آزمایش های لازم به وارد كنندگان اجازه می دهد كه برچسب كنترل اصالت و سلامت بر روی آن ها نصب شود.
وی توضیح داد: تقلبی بودن اقلام بهداشتی و ارایشی با استفاده از یك برنامه روی تلفن همراه و اعلام باركد 16 رقمی كه پس از خراش دادن استعلام كالا قابل پیگیری است.
وی فقدان این برچسب را نشان دهنده غیر مجاز بودن محصول بهداشتی و آرایشی خارجی اعلام كرد و گفت: این برچسب ها برای هر قلم كالا جداگانه الصاق شده كه غیر قابل تكرار برای سایر كالا است و با اتصال به سامانه شناسایی و رهگیری، خریدار می تواند از مصرف كالا اطمینان حاصل كند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی اراك، مخاطرات احتمالی فرآورده های آرایشی و بهداشتی قاچاق را شامل نحوه نگهداری و حمل و نقل، آلودگی به مواد شیمیایی، مصرف اسانس و رنگ های غیرمجاز، بسته بندی نامرغوب، آلودگی محیط و ثانویه عنوان كرد.
دكتر دلاوری گفت: در كالاهای وارداتی مجاز مستندات و مدارك مربوط به فرمولاسیون و خصوصیات فیزیكی، شیمیایی و میكروبی با استاندارهای معتبر مطابقت داده می شود و دارای تاییدیه از آزمایشگاه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و سلامتی محصول مورد قبول است.
وی افزود: در كالاهای وارداتی غیر مجاز سلامت محصول وجود ندارد و احتمال ایجاد عوارض و بیماری های جبران ناپذیر برای مصرف كننده وجود دارد.
وی ادامه داد: مهمترین دغدغه مجموعه غذا و دارو، حفظ و ارتقا سلامت آحاد مردم است كه با ناآگاهی و سوء استفاده افراد قاچاقچی به خطر نیفتد.
دكتر دلاوری توضیح داد: استفاده مواد آرایشی و بهداشتی غیرمجاز بستر ایجاد برخی بیماری ها را فراهم می كند كه حتی پزشكان متخصص نیز از درمان آن ها عاجزند و مصرف كننده با صرف هزینه زیاد متحمل آسیب های اجتماعی و راونی متعددی می شود.
مدیركل دفتر امور امنیتی و انتظامی استانداری مركزی گفت: این استان به سبب شرایط جغرافیایی ارتباط با جنوب به شمال، غرب به شمال و مسیر منتهی به استانهای جنوبی و غربی و نیز پایتخت محلی برای بارانداز كالای قاچاق است.
احمدرضا آدینه افزود: در بررسی كشفیات ناجا در محورهای ارتباطی كشور سالانه 300 میلیارد ریال انواع كالای قاچاق ترانزیت می شود كه سال گذشته 250 میلیارد ریال از این میزان كالای قاچاق در استان مركزی كشف و مراحل قانونی آن اعمال شد.
وی اظهار كرد: پارسال با تلاش نیروی انتظامی استان مركزی در مبارزه با كالا قاچاق 950 فقره پرونده تشكیل، یك هزارو 100 نفر متهم دستگیر و 389 دستگاه خودرو حامل قاچاق كالا كشف شد.
مدیر كل دفتر امور امنیتی و انتظامی استانداری مركزی گفت: عمده كالاهایی كه در محورهای ارتباطی این استان كشف شده مشروبات الكلی، تجهیزات ماهواره ای ، وسایل صوتی و تصویری، گوشتی تلفن همراه، كالای دخانی، پوشاك و لوازم خوراكی است.
آدینه اظهار كرد: اقلام قاچاق بهداشتی و آرایشی رقابت چشمگیری با كالاهای دخانی دارد و هوشیاری مجموعه امنیتی و انتظامی استان را می طلبد.
وی ادامه داد: سال گذشته سه درصد از مجموع كالاهای قاچاق كشف شده بهداشتی و آرایشی و كالاهای دخانی با چهار درصد فراوانی را شامل می شوند.
وی توضیح داد: همه مردم از مضرات مصرف كالاهای دخانی مطلع هستند اما تعدای زیادی از آحاد جامعه از آسیب و مضرات مصرف كالاهای غیر مجاز بهداشتی و آرایشی مطلع نیستند.
آدینه، گروه های آسیب پذیر مصرف كالاهای قاچاق لوازم بهداشتی و آرایشی را قشر بانوان جوان عنوان كرد و گفت: با مصرف مواد غیر مجاز در لوازم بهداشتی جامعه هزینه درمان زیادی را متحمل می شود.
وی به اصناف، اتحادیه، صاحبان فروشگاه های عرصه مواد بهداشتی و آرایشی توصیه كرد: اقلام و كالاهای خود را از نمایندگی های مجاز تهیه كنند و برای كسب درآمد بیشتر مردم را به انواع بیماری مبتلا نسازند.
در این همایش مدعوین با قوانین صنفی، تعزیری، سامانه صندوق و فروش آشنا شدند.
23 هزارو 133 واحد صنفی در قالب 50 اتحادیه در كلان شهر اراك در بخش های تولیدی، توزیعی و خدماتی فعالیت اقتصادی دارند.ك/2
6991/6013/
قاچاقچیان مواد بهداشتی محصولات سلامت محور را نشانه گرفته اند
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۰۶
کد خبر:
81602564
اراك - ایرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی اراك گفت: قاچاقچیان مواد بهداشتی و آرایشی با عرضه مواد غیر استاندارد و غیر مجاز، محصولات سلامت محور را نشانه گرفته اند و سلامت خانواده ها را در تهدید قرار می دهند.