سنندج - ایرنا - بیمه و وام قرض‌الحسنه دغدغه مشترک اهالی فرهنگ و هنر سنندج است که در نشست با هیات اعزامی صندوق اعتباری هنر آنرا بیان کردند.

کردستان  هفدهمین مقصد هیأت اعزامی صندوق اعتباری هنر  است که در سه روز اخیر با سفر به شهرستان‌های دهگلان، قروه،دیواندره و بیجار از نزدیک در جریان وضعیت، دغدغه‌ها و مشکلات اهالی فرهنگ و هنر این مناطق قرار گرفتند.

نشست این هیات با اهالی فرهنگ و هنر سنندج عصر دوشنبه در تالار فروردین مجتمع فرهنگی، هنری فجر سنندج برگزار شد.

 مشاور مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در دیدار با اهالی فرهنگ و هنر و رسانه سنندج اظهار داشت: اهالی فکر و هنر این استان در گذشته زیاد دیده نشدند و بسیاری از آنها مورد تبعیض قرار گرفتند و نتوانستند از حداقل حقوق خود بهره‌مند شوند.

زهرا حق‌شعار با بیان اینکه سنندج علاوه بر شهر خلاق موسیقی می‌بایست به عنوان شهر خلاق هنر هم معرفی می‌شد افزود: صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران بدون هیچ تبعیضی عضو گیری  و به آنها خدمت ارائه می‌کند. 

وی گفت: بیمه تامین اجتماعی و وام‌های قرض‌الحسنه و پرداخت مستمری از جمله خدماتی است که به اعضای صندوق ارائه می‌شود.

حق‌شعار یادآور شد: کمک مستمری به هنرمندانی که بالای ۶۰ سال سن دارند پرداخت می‌شود.

محمد حسامی مسئول انجمن موسیقی کردستان در این نشست گفت: نیاز است که علت قهر هنرمندان با ارشاد آسیب‌شناسی شود.

وی با اشاره به اینکه هنرمندان جامعه را زنده نگه می‌دارد، افزود: امیدواریم شعار حمایت هیات اعزامی صندوق اعتباری هنر  از هنرمندان عملیاتی و محقق شود.

سیامک نجفی از پیشکسوتان حوزه موسیقی هم با اشاره به اینکه بیش از ۳۵ سال سابقه فعالیت در عرصه موسیقی را دارد، گفت: حق بیمه‌ای که توسط هنرمندان پرداخت می‌شود بسیار بالا است و تعداد زیادی از آنها توان پرداخت آنرا ندارند.

سید اسماعیل حسینی از نویسندگان استان اظهار داشت: برای بیمه تکمیلی در سایت صندوق ثبت‌نام کردم ولی تاثیری نداشته و خدمتی در این راستا دریافت نکردم.

وی افزود: مبلغ وام قرض‌الحسنه که از سوی صندوق پرداخت می‌شود بسیار کم و در حد پول توجیبی است و هیچ نویسنده‌ای با آن نمی‌تواند کتاب خود را منتشر کند.

این نویسنده سنندجی اضافه کرد: علاوه بر این صندوق متقاضیان دریافت وام قرض‌الحسنه را به بانک معرفی می‌کند و این مغایر با نفس تشکیل صندوق اعتباری است.

عثمان محمدی از فیلمسازان سنندجی هم اظهار داشت: چند نفر از هنرمندان ما به دلیل نداشتن توان مالی و بالا بودن حق بیمه مجبور به قطع کردن آن شدند.

وی افزود: از آنجاکه ساختن فیلم با خطرات زیادی مواجه است آیا امکان بیمه کردن پروژه‌های فیلمسازی توسط صندوق وجود دارد.

عطیه شیخ احمدی از هنرمندان توانخواه هم گفت: ۳۰ رمان و یک کتاب شعر دارم که تاکنون موفق به چاپ ۱۳ عنوان شدم.

وی افزود: هم برای چاپ و هم فروش کتاب‌هایم با مشکلاتی مواجه هستم و انتظار حمایت از مسئولان دارم.

پایین بودن کمک مستمری به هنرمندانی که هیچ منبع درآمدی ندارند و بیمه نشدن فعالان قرآنی و شاعران و نویسندگان از دیگر مواردی بود که توسط هنرمندان سنندجی در این نشست بیان شد.