آیت الله سیدمحمدحسینیشاهرودی در یکصدویکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با تاکید بر فرهنگ سازی ارزشها در جامعه اظهار داشت: فرهنگ صرفه جویی و درست مصرف کردن، فرهنگ تولید، فرهنگ کشاورزی، فرهنگ پرداختن به ارزشهای انسانی و اسلامی فرهنگ جامعه است و باید به آن پرداخته شود.
وی با بیان اینکه فرهنگ عمومی در بخشهای مختلف باید به گذشته برگردد، اضافه کرد: برای تحقق این مهم می توان از ظرفیت هنر و رسانه بهره بیشتری گرفت.
رییس شورای فرهنگ عمومی استان کردستان یکی از رسالتهای صداوسیما به عنوان دانشگاه عمومی را پرداختن به فرهنگ جامعه دانست و افزود: بر همین اساس، لازم است فرهنگ اسلامی، انسانی، ایرانی و قومیتی تقویت و ترویج شود.
آیت الله حسینیشاهرودی با تاکید بر اینکه صداقت، راستی، قانون گرایی و اصول انسانی باید به عنوان فرهنگ جامعه نهادینه شود، یادآور شد: این اصول در جامعه فرهنگ بوده و اگر این فرهنگها اصلاح شود، آن جامعه اصلاح میشود.
وی با تاکید بر رواج شاخصهای فرهنگی در جوانان گفت: لازم است دستگاههای مختلف در برنامه ها خود، مسائل فرهنگی را شناسایی و در گزارش هایشان در راستای توسعه فرهنگ عمومی کار کنند تا باعث تحول فرهنگی عمومی جامعه شوند.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان با بیان اینکه فرهنگ مقاومت، فرهنگ عمومی است، اظهار داشت: فرهنگ ذلت ناپذیری اساس فرهنگ است و این در فرهنگ دینی و اسلامی به ان سفارش شده است.
آیت الله حسینیشاهرودی بر ترویج اصول و ارزش های دینی و اسلامی در جامعه تاکید کرد و گفت: وحدت بین مسلمین فرهنگ عمومی است که باید تقویت شود چون اگر فرهنگ ملتی فرهنگ وحدت، الفت، برادری و رحمت باشد، این ملت انسجام پیدا کرده و رشد می کند.
وی مسئولان را بر تقویت فرهنگ عبودیت، خدمت رسانی، کمک به همنوع در جامعه سفارش کرد و افزود: باید به این سمت برویم که فرهنگ دینی ما فرهنگ عمومی باشد و تلاش کنیم فرهنگ جامعه به سوی سنتهای حسنه هدایت شود.
۵۶۵ مصوبه در جلسات فرهنگ عمومی کردستان مصوب شد
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان کردستان هم در این جلسه با تبریک ماه ربیع الاول و فرا رسیدن هفته وحدت با اشاره به نامگذاری ۱۴ آبان ماه با عنوان روز فرهنگ عمومی اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی از سال ۶۴ و با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت و به صورت رسمی از سال ۶۵ در سطح کشور آغاز به کار کرد.
جلال قلعهشاخانی با بیان اینکه این شورا از سال ۸۵ در سطح استان به صورت مدون و تشکیلاتی شکل گرفت، گفت: در طول این سنوات ۱۰۰ جلسه با ۱۷۳ دستور کار برگزار شده و ۵۶۵ مصوبه نیز داشتهایم.
وی به برنامههای حوزه فرهنگ و هنر استان در یک ماه گذشته اشاره کرد و افزود: برگزاری مراسم دستهجات و هیئتهای عزاداری، برگزاری سوگوارهها و محافل معنوی متناسب با ماه محرم و صفر، راهاندازی موکب در مسیر راهپیمایی اربعین حسینی، برگزاری همایش تجلیل از سادات استان، برگزاری هفته عکس اربعین حسینی در بیجار، سوگواره استانی تعزیه و مرثیه راویان عشق، دوازدهمین کنگره ملی شعر عاشورایی در قروه از جمله برنامههای حوزه فرهنگ و هنر استان بود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان کردستان یادآور شد: اعلام فراخوان مسابقه هنری با موضوع حجاب و عفاف، برپایی نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب استان کردستان با ۸۱ هزار عنوان کتاب، رونمایی از ۲۵ عنوان کتاب از تازه های نشر، تجلیل و تکریم فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی، کلنگزنی پردیس سینمایی امید در بانه و ثبت شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی از دیگر برنامههایی بود که در یک ماه اخیر در سطح استان اجرا شد.
وی با اشاره برنامههای هفته وحدت گفت: برگزاری همایش آوای ارادت هه تاو، برگزاری جشن همدلی و وحدت در دهگلان، رونمایی از جایزه دوسالانه کتاب تقریب و برگزاری جشنواره قلم روستا در روستای آویهنگ همزمان با بیست و هفتمین هفته کتاب در هفته وحدت پیش بینی شده است.
میثاق نامه اعضای شورای فرهنگ عمومی استان کردستان با امام و رهبری امضا شد
میثاق نامه اعضای شورای فرهنگ عمومی کردستان با مصادیق وجدان کاری، احترام به بزرگترها و دوری از عافیت طلبی به عنوان مصادیق فرهنگ عمومی تهیه شده است که در روز فرهنگ عمومی به امضای نماینده ولی فقیه در استان، معاون سیاسی امنیتی استاندار، دبیر شورای فرهنگ عمومی استان و جمعی از مسئولان، مدیران و اعضای حقیقی و حقوقی این شورا رسید.
فرهنگ عمومی به معنای فرهنگ غالب و گستردهای است که در میان عموم جامعه رواج و رسوخ دارد و حوزهای از عقاید، ارزشها، جلوههای احساسی و هنجارهاست که اجبار اجتماعی غیر رسمی از آن حمایت میکند و فراتر از گروهها و اقشار خاص در کلیت جامعه مورد قبول است.
دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی اعلام کرد در چهارصد و شصت و ششمین جلسه این شورا روز ۱۴ آبان که مصادف با تصویب آئیننامه شورای فرهنگ عمومی است، به نام روز فرهنگ عمومی مصوب گردید.
نظر شما