دکتر سید مهدی طبایی روز شنبه در نشست خبری این کنگره در سالن همایش دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی افزود: پیش بینی میشود بیش از ۶ میلیون نفر در کشور ما مبتلا به دیابت باشند و یکی از عوارض این بیماری، زخم مزمن است.
وی ادامه داد: این موضوع نشان میدهد که مسئولان باید توجه بیشتری به این حوزه داشته باشند.
طبایی اظهار داشت: از طرف دیگر زخم برای بیماران دیابتی، علامت خطر است و نشان میدهد آنان در معرض آسیبهای متعدد هستند.
وی افزود: احتمال مرگ و میر در این بیماران چندین برابر نسبت به بیماران دیابتی که زخم تحتانی ندارند، است.
رئیس چهارمین کنگره بینالمللی و ششمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت ادامه داد: مطالعه اخیر نشان میدهد که مرگ و میر دو ساله در اثر زخم پای دیابتی حدود ۲۸ درصد است.
طبایی افزود: ما در حوزه پزشکی معمولا آمارهای دقیقی نداریم اما برآورد در راستای مطالعات مقطعی و منطقهای نشان میدهد که بیش از ۶ میلیون نفر در ایران دچار دیابت هستند.
رئیس چهارمین کنگره بینالمللی و ششمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت با اشاره به اینکه زخمهای مزمن علتهای گوناگونی دارند، گفت: شایعترین علت آن در کشور ما بیماریهای عروقی اعم از وریدی، شریانی و دیابت است و همچنین زخمهای بستر هم عامل مهمی برای این بیماری تلقی میشود.
وی با اشاره به اینکه میلیونها نفر مبتلا به این بیماری در دنیا وجود دارد، اظهار داشت: آمار جهانی حکایت از این دارد که فقط در آمریکا بین 25 تا 100 میلیارد دلار بار اقتصادی ناشی از زخمهای مزمن است.
طبایی ادامه داد: زخمها به 2 دسته حاد و مزمن تقسیم میشوند، اغلب ما به دلایل مختلف از جمله تصادفات و جراحات با زخمهای حاد سروکار داریم. مشکل زخم در انسان بحث جدی و مهمی است و جهاد دانشگاهی با توجه به رسالت خودش در عرصههایی وارد شده تا مثمرثمر باشد و همچنین کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این مجموعه با نگاه فناورانه حوزه زخم و ترمیم بافت را از اولویتهای خودش قرار داد.
در تولید پانسمانهای مناسب زخمها عقب هستیم
طبایی افزود: یکی از اقدامات برای درمان زخمها استفاده از پانسمانهای مناسب است که متاسفانه در این حوزه یک مقداری در کشور دچار عقب ماندگی هستیم.
وی ادامه داد: اخیر خبرهایی در مورد بیماران ابی که نوعی زخم مزمن است، منتشر شده که تهیه پاسمانهای آنها به دلیل تحریم، خیلی دچار معضل و مشکل شده است.
طبایی اظهار امیدواری کرد با توجه به نیاز بیماران و با همت و تلاش محققان بتوانیم در این عرصه هم گامهای خوبی برداریم و حداقل نیازهای اولیه برای درمان بیماران زخم را خودمان تولید کنیم و در این زمینه به خودکفایی برسیم.
وی به فعالیتهای این مجموعه اشاره کرد و گفت: فعالیتهای این مجموعه سبب ایجاد پژوهشکده زخم و ترمیم بافت شده که یک پژوهشکده منحصر به فرد در این زمینه است و به صورت تخصصی به این موضوعات میپردازد.
طبایی افزود: موضوعات مختلفی مانند پیشگیری، آموزش ( اعم از عمومی و کادر درمانی)، پژوهش و حوزه درمانی در این پژوهشکده به بیماران زخمی در حال ارایه هستند. کلینیک تخصصی این حوزه هم فعال است و به بیماران خدمترسانی میکند.
وی ادامه داد: در این کنگره دستاوردهای پژوهشی داخلی و بینالمللی در حوزه زخم و ترمیم بافت ارایه خواهد شد و امیدواریم برگزاری اینگونه رویدادهای علمی بتواند به تشکیل هسته تحقیقاتی کاربردی و یافتن راه حال و ایدههای جدید در این حوزه بیانجامد.
دکتر رضا حسینزاده دبیر اجرایی چهارمین کنگره بینالمللی و ششمین کنگره زخم، ترمیم، بافت اظهار داشت: این کنگره از 28 آبان ماه تا اول آذر ماه در محورهای مختلف از جمله علوم بالینی، علوم پایه و فنی مهندسی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه 450 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است، گفت: از این تعداد 210 مقاله پذیرفته شده که 70 مورد به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر ارایه خواهد شد.
حسین زاده به حضور 10 مدعو خارجی از کشورهایی مانند پاکستان، ترکیه، آلمان، آمریکا و لبنان اشاره کرد و گفت: 14 کارگاه آموزشی در این مجموعه برگزار خواهد شد.