تهران - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و کارگردان تئاتر یکی از مهمترین آسیب‌ها در عرصه فعالیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای کشور را رعایت نشدن حق مالکیت معنوی و فکری دست‌اندرکاران این عرصه‌ها دانست و گفت: انجمن صنفی سراسری فرهنگ و هنر می تواند مهم‌ترین مانعِ، جلوی تضییع حقوق فعالان این عرصه می تواند باشد.

 چندی پیش با همراهی و مشارکت نمایندگان خانه سینما، خانه موسیقی، خانه تئاتر، انجمن هنرمندان مجسمه‌ساز، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران، انجمن عکاسان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک، انجمن هنرمندان سفالگر ایران، انجمن خوشنویسان ایران، انجمن ویراستاران، انجمن داستان‌نویسان، انجمن هنرمندان نقاش، انجمن تصویرگران ایران و موافقت و امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش‌نویس تصویب‌نامه و دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمن‌های فرهنگ، هنر و رسانه کشور تهیه و به هیات دولت تقدیم و یکشنبه (۱۹ آبان‌) در جلسه هیات دولت بررسی و با اتفاق آرا تصویب شد. بر اساس این مصوبه امکان تشکیل کانون فراگیر و سراسری فرهنگ، هنر و رسانه و کانون انجمن‌های صنفی همگن برای اولین بار پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران فراهم آمده است.

حسین مسافر آستانه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تاکید بر آنکه تشکیل و فعالیت انجمن های فرهنگ، هنر و رسانه ای کشور دامنه باز و میدان گسترده‌ای برای فعالیت تشکل های صنفی در تمام بخش‌های فرهنگ و هنر و رسانه را فراهم می‌کند یادآور شد: به دلیل محدودیت های موجود در قانون کار و در نظر گرفته‌ نشدن تعاریف مشاغل فرهنگی در آن رویکرد شکل گیری و فعالیت نهادهای صنفی آنگونه که از آنها انتظار می‌رفت امکان پذیر نبود.

وی ادامه داد: اما با مصوبه اخیر دولت مبنی بر تشکیل و فعالیت انجمن های سراسری فرهنگ، هنر و رسانه کشور که سال‌هاست مطالبه اهالی این عرصه بود از این پس تمام اصناف فرهنگی می‌توانند در قالب ساختار تازه‌ای به نام تشکیل سراسری انجمن های صنفی از یک سو مطالبات خود را به شکل قانونی برای رسیدگی به کمیسیون‌های خاص و تخصصی ارجاع دهند و از سوی دیگر حمایت وزرای کار و فرهنگ و ارشاد اسلامی را در مسیر تقویت و انسجام فعالیت‌های صنفی در کشور؛ به‌ویژه در عرصه فرهنگ و هنر و رسانه با خود به همراه داشته باشند.

 این تعامل و همراهی میان هنرمندان و بدنه دولت در حقیقت نقشی تسهیلگر در تحقق خواسته ها و مطالبات اهالی فرهنگ از یک سو و از سوی دیگر واگذاری امور تخصصی به متخصصان امر به عنوان یکی از اولویت‌ها و دغدغه های دولت خواهد داشت.

دبیر پیشین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین آسیب ها و معضلات در عرصه فعالیت‌های فرهنگی، هنری و رسانه‌ای کشور رعایت نشدن حق مالکیت معنوی و فکری دست‌اندرکاران عرصه فرهنگ و هنر و رسانه کشور بود. دلیل عدم صیانت از حق مالکیت مولفان، مصنفان و هنرمندان نیز سست بودن قوانین به ویژه اختیارات تام نداشتن در حوزه نهادهای صنفی بود. خوشبختانه با مصوبه اخیر دولت در زمینه ایجاد تشکل‌های صنفی، بخش های فرهنگ، هنر و رسانه در مهمترین عامل آسیب زننده به فعالیت حرفه‌ای شان و احقاق حق شان دست بالایی خواهند داشت.

با تشکیل کانون‌های سراسری صنفی فعالان فرهنگ، هنر و رسانه و جامعیت بخشیدن به فعالیت نهادهای صنفی فعالان این عرصه، هنرمندان با آرامش خاطر؛ انرژی بیشتر و نگاه عمیق تری به فعالیت‌های خود خواهند پرداخت و نتیجه آن رشد و ارتقای تولیدات فرهنگی، هنری و رسانه ای خواهد بود.

این کارگردان تئاتر و مدیر فرهنگی تصریح کرد: حضور نمایندگان اصناف فرهنگ، هنر و رسانه در انجمن صنفی سراسری حوزه‌های فرهنگ، هنر و رسانه ای کشورمان در کنار تیمی خبره، حقوقی و کارشناس از دو وزارتخانه کار، رفاه و امور اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند تضمین کننده قدرت فعالیت‌های فرهنگی هنرمندان و جلوگیری از عدم تضییع حقوق بی ادعاترین قشرهای جامعه یعنی فعالان عرصه فرهنگ، هنر و رسانه باشد.