قم - ایرنا - رئیس اداره امور عشایری قم گفت:‌ به‌منظور حفظ جمعیت عشایری استان، ارائه خدمات پشتیبانی به ایشان در بخش‌های مختلف به‌ویژه آب‌رسانی توسعه می‌یابد.

محمود تندرو روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا،‌ بیان کرد: در همین راستا مدتی پیش طی مراسمی پنل های خورشیدی تولیدکننده انرژی برق و مخازن نگهداری آب شرب به عشایر کوچنده استان اهدا شد.

وی بیان کرد:‌ در این مرحله ۸۰ عدد مخزن هزار لیتری آب و ۳۱ پنل خورشیدی با قابلیت روشنایی چهار لامپ ۴۰ وات به مدت ۴۸ ساعت و شارژ موبایل با همکاری فرمانداری و سازمان برنامه‌وبودجه قم از محل اعتبارات ارزش‌افزوده خریداری و در اختیار عشایر استان قرار گرفت.

وی ادامه داد:‌ عشایر به دلیل ییلاق و قشلاق مستمر و سکونت غیر دائم در مناطق مختلف ازنظر دسترسی به آب آشامیدنی سالم و انرژی برق با مشکل مواجه هستند که برای رفع آن اقدام‌هایی ازجمله ارائه مخازن آب شرب و پنل های خورشیدی به عشایر استان در دست اقدام است.

تندرو گفت: تامین زیرساخت‌های موردنیاز زندگی عشایر در استان،‌ عامل موثری برای تقویت پدافند غیرعامل در این حوزه است و موجب ادامه یافتن حضور عشایر که حراست کنندگان اصلی مراتع و منابع طبیعی هستند، در قم ‌می‌شود.

وی بیان کرد:‌ با اینکه جمعیت روستایی و عشایر قم کمتر از پنج درصد جمعیت کل استان را تشکیل می‌دهد اما این اقشار و به‌خصوص عشایر نقش برجسته‌ای در تولید دام دارند و حافظان منابع ژنتیکی دام استان هستند.

وی با اشاره به این‌که‌ عشایر استان حدود ۵۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند، ادامه داد: حمایت از عشایر به تقویت زنجیره تولید گوشت قرمز می‌انجامد که ازنظر امنیت غذایی و مباحث اقتصادی اهمیت فراوانی دارد.

بر اساس آمار، ۳۰۵ خانوار عشایری در قم حضور دارند؛ هر خانواده عشایر به‌طور متوسط ۶ عضو دارد، با این حساب می‌توان گفت در این استان حدود ۲ هزار تن از عشایر کشور مشغول زندگی و فعالیت هستند.

علاوه بر ایل کلکو، شاهسون، میش مست، زند، عرب و کتی، عشایر دیگری هم در استان قم حضور دارند و بر اساس منابع تاریخی، قم در پذیرایی از عشایر قدمت بالاتری نسبت به استان‌های هم‌جوار خود دارد.

عشایر استان قم علاوه بر ظرفیت‌های گسترده در تولید محصولات پروتئینی و گوشت قرمز، در تولید انواع صنایع‌دستی و همچنین قالی‌بافی دارای سبک و مهارت خاصی هستند.