۲۵ خرداد ۱۳۹۹، ۱۷:۰۱
کد خبر: 83821547
T T
۷ نفر

برچسب‌ها

۶۷۰ هزار هکتار از عرصه‌های طبیعی قم مناطق قشلاقی عشایر است

قم - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: ۶۷۰ هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی قم مناطق قشلاق عشایر هستند، که وسعت زیادی از استان را شامل می شود و عشایر به صورت پراکنده در آن مستقر می باشند.

عباس پور میدانی روز یکشنبه در جلسه بررسی مشکل های عشایر و روستاهای قم در تالار امام جواد (ع) استانداری اظهار داشت: ۶۴ درصد از عشایر قم از طایفه مستقل کلکویی و بقیه نیز از طایفه شاهسوند هستند.

پور میدانی تعداد عشایر ثبت شده در قم را در مجموع ۲ هزار و ۲۵۰ تَن دانست و بیان داشت: عشایر قم با توجه به ویژگی گرمسیری و قشلاقی بودن این استان در اوایل مهرماه و فصل پاییز وارد این استان می شوند و تا زمان کوچ به ییلاق، در اوایل اردیبهشت ماه در قم استقرار دارند.

رئیس جهاد کشاورزی قم افزود: محل استقرار عشایر این استان را دهستان قمرود و جاده قدیم قم - تهران و منطقه عباس آباد و چشمه شور است.

پور میدانی تصریح کرد: عشایر بالاترین سرانه تولید را در موضوع محصول های پروتئینی و لبنی دارند و با توجه به این ویژگی از نقش مهمی در امنیت و پایداری تامین غذایی استان برخوردارند.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه گزارشی از عملکرد اداره امور عشایری قم تشکیل شرکت تعاونی عشایر را از جمله آن دانست و گفت: این شرکت تعاونی بیشترین سرانه آورده هر فرد را در تعاونی به خود اختصاص داده و با ۳۱۳ تَن عضو بیش از سه میلیارد ریال سرمایه دارد.

رئیس جهاد کشاورزی قم همچنین توزیع بیش از یکهزار تُن نهاده دامی در بین عشایر این استان طی سال ۹۸ را مورد توجه قرار داد و افزود: ۴۵۰ میلیون ریال نیز برای آبرسانی سیار عشایر قم هزینه شده و در مجموع ۲۴۰۰ مترمکعب آب نیز به صورت سیار به مناطق عشایری استان منتقل شده است.

نهایی کردن طرح آبرسانی به ۱۲ روستای محروم قم ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

مدیر عامل شرکت آبفای روستایی قم نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از اجرای طرح آبرسانی به ۱۲ روستای محروم مسیر جاده قم - تهران گفت: برآورد اولیه اعتبار این طرح ۴۷۰ میلیارد بوده ولی اکنون به دلیل تاخیر در اجرای آن به ۶۲۰ میلیارد ریال افزایش پیدا کرده که از این مبلغ ۱۱۰ میلیارد ریال هزینه شده و ۲۰ میلیارد نیز مربوط به پایگاه هوایی قیام است و در مجموع برای نهایی کردن این طرح و تامین آب شرب سالم بهداشتی برای عشایر به ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار احتیاج است.

محمد احمدی جبلی گفت: مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گفت: این طرح آبرسانی ۱۲ روستای محروم قم که در مسیر جاده قم - تهران هستند و همچنین شرکت های صنعتی از جمله الغدیر و پایگاه هوایی قیام را در بر می گیرد.

وی اضافه کرد: این طرح از سال ۹۶ آغاز شده و برای پیگیری مسائل آن، حدود ۲۰ جلسه نیز در فرمانداری با محوریت فرماندار سابق و فعلی استان برگزار شد.

احمدی جبلی یادآور شد: این طرح  با مشارکت پایگاه هوایی قیام ارتش، شرکت شهرک های صنعتی، شرکت آب و فاضلاب روستایی و قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انجام می شود.

مدیر عامل آبفای روستایی قم افزود: در مجموع برای این طرح ۷۱ کیلومتر لوله گذاری شامل ۳۶ کیلومتر خطوط اصلی و ۳۵ کیلومتر خطوط فرعی انجام شد و در ابتدا اعتبار برآورد شده برای این طرح نیز ۴۷۰ میلیارد ریال بود.

وی ادامه داد: از سال ۹۶ با مشارکت هایی که در تامین اعتبارات طرح مذکور صورت گرفت، از ابتدای شهرک صنعتی شکوهیه و محل انشعاب گیری، تا مخزن تعادلی قبل از پایگاه هوایی قیام به طول ۱۲ کیلومتر یک باب مخزن هزار متر مکعبی اجرا شد.

وی با بیان اینکه این اقدام ها مرحله نخست اجرای طرح بوده است، یادآور شد: از این مخزن تا پایگاه هوایی قیام حدود ۴.۵ کیلومتر خط لوله ۱۶۰ میلی متری پلی اتیلن نیز توسط این پایگاه اجرا شد.

احمدی جبلی گفت: در مرحله نخست طرح برای احداث ایستگاه پمپاژ نزدیک ۳۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم که مقرر شد شرکت شهرک های صنعتی هزینه تجهیزات را تامین کند ولی این شرکت با دلایلی که مسئولان آن داشتند از تامین مالی این طرح کوتاه آمد، و در حال حاضر مقداری از این کار باقی مانده و حدود هفت میلیارد ریال برای اصلاح خط لوله نیاز داریم.

مدیر عامل آبفای روستایی قم خاطرنشان کرد: در مرحله نخست طرح و پس از احداث ایستگاه پمپاژ و رفع نواقص، آب ۶ روستای بخش مرکزی استان تامین می شود، و در مرحله دوم نیز که حدود ۲۳ کیلومتر است آب را تا ۶ روستای دیگر مستقر در محور قم - تهران انتقال می دهیم. /

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha