چندی پیش با همراهی و مشارکت نمایندگان خانه سینما، خانه موسیقی، خانه تئاتر، انجمن هنرمندان مجسمهساز، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن صنفی روزنامهنگاران استان تهران، انجمن عکاسان ایران، انجمن صنفی طراحان گرافیک، انجمن هنرمندان سفالگر ایران، انجمن خوشنویسان ایران، انجمن ویراستاران، انجمن داستاننویسان، انجمن هنرمندان نقاش، انجمن تصویرگران ایران و موافقت و امضای وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنویس تصویبنامه و دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت انجمنهای فرهنگ، هنر و رسانه کشور تهیه و به هیات دولت تقدیم و یکشنبه (۱۹ آبان) در جلسه هیات دولت بررسی و با اتفاق آرا تصویب شد. بر اساس این مصوبه امکان تشکیل کانون فراگیر و سراسری فرهنگ، هنر و رسانه و کانون انجمنهای صنفی همگن برای اولین بار پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران فراهم آمده است.
مهرشاد کاظمی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تاکید بر آنکه تحقق جامعه فرهنگی در نگاه مطلوب امری سخت و با نگاه واقعگرایانه شاید ناممکن باشد گفت: حرکت به سمت نهادینه کردن مفهوم جامعیت جامعه فرهنگی در بدنه نظام و حاکمیت هر کشوری از آن اتفاقاتی است که نهتنها خواست، اراده، همیت و فعالیت هنرمندان، فرهنگیان و اصحاب رسانه را می طلبد که برای تحقق تام و تمام آن، نیازمند بازوهای یاریگر در بدنه مسئولان و مدیران کلان کشور خواهیم بود.
وی ادامه داد: محور و در اولویت قرار گرفتن فعالیتهای فرهنگی در تمام بخشهای اجرایی در کشور ما نه تنها در قانون کار که در اسناد سازمانهای بین المللی برای هر کشوری وجود دارد. این خود نشان دهنده اهمیت فعالیت، حرفه و پیشه اهالی فرهنگ، هنر و رسانه است. کار فعالان فرهنگی، هنری و رسانهای در کنار به گردش درآوردن چرخه اشتغال به ثمره و میوهای میانجامد که نتیجه آن ارتقای سطح فرهنگی و بخشیدن امنیت و آرامش خاطر به عموم مردم جامعه است. تحقق این مهم امر بدیهی نیست زیرا همه مردم، دامنه مخاطبان و مشتریان واقعی تولیدات حوزه فرهنگ، هنر و رسانه به شمار می روند.
معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد استان تهران با تاکید بر اینکه تحقق تشکیل انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه فرصتی تاریخی در ذیل فعالیتهای تمام دولتها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاامروز به شمار میرود یادآور شد: حالا بعد از تحقق مطالبه جامعه فعالان فرهنگ، هنر و رسانه در تشکیل انجمنی که بازتاب صدای تمام فعالان این عرصه است؛ نیازمند جدیت و ممارست بیشتر هنرمندان و فرهنگیان برای رسیدن به تولیدات کیفی و ارائه بهترینها به مخاطبان هستیم.
تکمیل چرخه تحقق مسیر جامعه فرهنگی در نگاه ایدهآل به همسویی و هموزنی شکل تولیدات و جدیت هنرمندان از یک سو و همیاری و همگامی مسئولان در حمایت همه جانبه از آنها رابطهای مستقیم دارد.
به گفته معاون فرهنگی و رسانهای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران زمانی که امور اجرایی در هر شاخهای از جمله فرهنگ، هنر و رسانه به متخصصان این امر واگذار شود، در کنار آنکه شاهد کیفیترین شکل تولیدات و آثار خواهیم بود؛ این امر بازتاب اعتمادی است که بدنه دولت به نیروهای متخصص در حوزههای مختلف از جمله بدنه فرهنگ و هنر و رسانه دارد.
وی یادآور شد: هنگامی که چنین اعتمادی میان دولت و افراد متخصص ایجاد شود، دولت و دولتمردان می توانند تمام انرژی و هم و غم خود را بر مساله قانونگذاری و سیاستگذاری استوار کنند و با خارج شدن از دایره امور اجرایی و سپردن اجراییات به متخصصان حوزههای مختلف؛ از جمله در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، راندمان و خروجی کار خود را ارتقا دهند.
تشکیل انجمن صنفی سراسری فرهنگ، هنر و رسانه به این معنا نیست که دولت به دنبال حذف انجمنها، خانهها، اصناف و موسسات فرهنگی - هنری است. بلکه این امر از یک سو نشان دهنده جدیت دولت در عدم دخالتش در امور اجرایی و سپردن کار به متخصصان حوزههای مختلف است و از سوی دیگر وجود نهادی ثابت برای همگرا و هم صدا کردن موسسات، خانهها و انجمنهای مردم نهاد در حوزه فرهنگ و هنر برای قدم گذاشتن در مسیری واحد برای سرعت بخشیدن به تحقق اهداف جامعه فرهنگیان، هنرمندان و اهالی قلم و رسانه است.
وی گفت: در حقیقت رسالت فعالیت و تولیدات اهالی فرهنگ، هنر و رسانه بار بخش مهمی از تحقق جامعه فرهنگی در نگاه آرمانی را به دوش می کشد. زمانی که این افراد نسبت به آینده و امنیت شغلی خود و توجه به مطالبات و محقق شدن آنها ایمان داشته باشند، در حرکت به سمت گسترش فرهنگ جامعه و ارتقای سطح آن میان عموم افراد به واسطه تولیداتشان در تمام عرصه های هنری، فرهنگی و رسانهای کوتاهی نخواهند کرد و با جدیت و پشتکار مثالزدنی به فعالیت خود ادامه خواهند داد.