تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد گفت: جشنواره قرآن و عترت از موثرترین و کم هزینه‌ترین فعالیت‌های فرهنگی است و با توجه به اینکه توفیق انس با قرآن انواع انحرافات فکری و اخلاقی را از افراد دور می کند؛ فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه مهم تلقی می‌شود.

حجت الاسلام ابراهیم کلانتری امروز سه شنبه در نشست خبری سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور اظهار کرد: این جشنواره به میزبانی دانشگاه آزاد از ۱۲ تا ۱۴ آذر ماه در جوار حضرت شاه چراغ در شیراز برگزار می شود.

دبیر جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان ادامه داد: در مجموع ۱۲۰۰ نفر از برگزیدگان دانشگاه های مختلف به جشنواره ملی قرآن و عترت معرفی شده اند که پس از ارزیابی ها ۱۳۵ نفر برگزیده می شوند.

وی افزود: قرآن و فرهنگ سازی بر مبنای آموزه های قرآن از مهم ترین کارهایی است که به برکت پیروزی انقلاب در کشور از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی بزرگترین انقلاب مردمی تاریخ است که بر مبنای قرآن و آموزه های قرآن شکل گرفته است، یادآور شد:  یکی از نکات مهم فرهنگی توجه به قرآن در دانشگاه ها است که باید در کارها پیش بینی شود.
به گفته کلانتری، در همه دانشگاه ها به ویژه دانشگاه آزاد رشته های تخصصی علوم قرآن و حدیث و همچنین کانون های قرآن و عترت برقرار است. در دانشگاه آزاد ۴۰۰ کانون قرآن و عترت فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: مسابقات متنوع فرهنگی، در حوزه های معارف و مفاهیم و آموزه های اهل بیت (ع) در طول سال درباره قرآن و عترت در دانشگاه آزاد در حال برگزاری است؛ چرا که برنامه‌های قرآن و عترت از موثرترین فعالیت های فرهنگی است.
کلانتری با اشاره به فعالیت پژوهشکده‌های ویژه و مسابقات فرهنگی در حوزه مفاهیم و معارف قرآنی، گفت: اگر افراد جامعه سلوک و سبک زندگی خود را منطبق بر قرآن کریم و سلوک اهل بیت کنند، مدینه فاضله ساخته می‌شود، در چنین زندگی اخلاق و آرامش در اولویت قرار می‌گیرد.
به گفته معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد، امروزه انسان با وجود ظهور تمام تکنولوژی‌های پیشرفته خود را محتاج زندگی می‌داند که انسانیت، اخلاق، آرامش و حس برادری و نوع دوستی در آن وجود داشته باشد و تمام این موارد در پرتو قرآن کریم به سرانجام می‌رسد.
کلانتری  با بیان اینکه قرآن آخرین معجزه الهی برای بشریت است، عنوان کرد: خداوند قرآن را فرستاد تا پاسخگوی تمامی نیازهای بشریت در حوزه‌های فردی، اجتماعی و سبک زندگی باشد، از این رو این کتاب الگوی بشریت محسوب می‌شود.
وی در ادامه درباره روند شکل گیری جشنواره اظهار کرد: این جشنواره از یک سال پیش آغاز شده و حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد را به عنوان رئیس این جشنواره تعیین کرد. پس از آن زمان فعالیت‌های مربوط به جشنواره نیز آغاز شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در سه بخش برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: دانشجویان در سه بخش معارفی، هنری ادبی و پژوهشی و همچنین بخش آوایی و شفاهی در این جشنواره شرکت می‌کنند. 
کلانتری درباره بخش معارفی جشنواره توضیح داد: این بخش شامل ۹ رشته ترجمه و تفسیر، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، احکام، آشنایی با احادیث اهل بیت، آشنایی با سیره معصومین، حفظ موضوعی قرآن کریم، پرسمان معارفی و سبک زندگی اسلامی- ایرانی است.
وی با اشاره به اینکه  بخش هنری- ادبی و پژوهشی در ۱۶ رشته مقاله نویسی، ترخیص کتاب، داستان نویسی، تولید نرم افزار، عکاسی و تصویر و غیره و بخش آوایی و شفاهی فعال است، گفت: تعداد ۶۴۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره در شیراز رسیده که از ۲۵ تا ۲۷ آبان ماه داوری و  ۴۸ اثر برگزیده شد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد همچنین خاطرنشان کرد: بخش معارفی جشنواره ۲۱ آبان ماه امسال با حضور ۲۲۰ نفر از سراسر کشور و در ۹ مرکز استانی برگزار شد که به عنوان بخش اصلی جشنواره از مقدمات برگزاری جشنواره سراسری محسوب می‌شود. 
کلانتری درباره بخش آوایی و شفاهی جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان اظهار کرد: در بخش آوایی و شفاهی ۳۶۰ دانشجو و استاد از سراسر کشور شرکت کردند، در این بخش ۶۰ نفر برگزیده شده‌اند که در جشنواره سراسری از آنها تقدیر خواهد شد.
وی درباره مراسم اختتامیه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور گفت: مراسم اختتامیه به مدت سه روز در محل حرم مطهر احمد بن موسی الکاظم (ع)  برگزار می‌شود و روز ۱۴ آذر در مراسمی در آستانه روز دانشجو و در جوار حرم حضرت شاهچراغ از برگزیدگان تقدیر می‌شود.

کلانتری یادآور شد تلاش شده در برگزاری این جشنواره صرفه جویی بسیاری شده و از امکانات دانشگاه آزاد مانند اسکان و سالن های همایش استفاده شود. اما در مجموع یک میلیارد تومان برای برگزاری این جشنواره هزینه شده است.