فرماندار ویژه سقز در این مراسم با بیان اینکه هنرمندان با احساس و با جدیت پیگیری این جشنواره را کردند و همواره در صدد برگزاری هر چه باشکوه تر این جشنواره بودند، گفت: جشنواره تئاتر کُردی برندی معتبر برای این شهرستان و مردم است و حفظ و تدوام آن در برگزاری مطلوب است.
کامیل کریمیان با اشاره به اینکه افق ده ساله جشنواره تئاتر کوردی سقز پایتخت جهانی تئاتر کُردی است، افزود: برای کیفی سازی و ساختار سازی این جشنواره تلاش کنیم و صرفا برگزاری جشنواره به هر قیمیتی ملاک نباشد.
وی به کمبود اعتبارات و مسائل مالی برای این جشنواره اشاره کرد و یادآور شد: هر چند امسال اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری کردستان اعتباراتی را تخصیص دادند ولی به هر شیوه بود اعتباراتی برای جشنواره از محل اعتبارات شهرستانی اختصاص دادیم تا متولیان امر مشکل کمبود اعتبار نداشته باشند.
فرماندار ویژه سقز تاکید کرد: اگر این جشنواره ماهیت و کیفیت نداشته باشد و سرمایه گذاری و نیروهای تئاتر را پرورش ندهیم به جای از جمله هدف اصلی هم نمیرسیم بنابراین ری شه ای و ساختاری کار کنیم تا ده سال آینده از پایتخت تئاتر کوردی حرف بزنیم.
هنرمند گرافیست سقزی هم که پوستر این جشنواره را طراحی کرده در این مراسم گفت: پوستر به عنوان رسانهای تصویری بیان کننده مسایل اجتماعی و فرهنگی آن جامعه است و همواره تصویر از نمایش بوده و پوستر آینهای که مسایل فرهنگی و اگاهی بصری جامعه را نشان میدهد.
امیر کریمیان با بیان اینکه در این پوستر از نماد و اِلمانهای کوردی سقز از جمله قلعه باستانی زیویه به عنوان نمادی تاریخی کردستان استفاده شده است، افزود: استفاده از رنگها و نوشتهها وجه مشترک طراحی این پوستر است که امیدوارم هنرمندان این پوستر را به عنوان بیانگر جشنواره ببینند.
دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کردی سقز هم گفت: امیدوارم با همدلی و همکاری همه هنرمندان جشنواره ای درخور مردم فرهنگ دوست سقز برگزار کنیم تا تئاتر غنی سقز را به همه ایران و جهان نشان دهیم.
هیوا حاج محمدی اضافه کرد: این جشنواره مربوط به طیف خاصی از جامعه نیست و متعلق به همه مردم است بنابراین از هنرمندان و اصحاب رسانه درخواست میکنیم در برگزاری هر چه باشکوه تر جشنواره همکاری کنند.
شانزدهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر کردی سقز روز ۱۹ آذر ماه جاری آغاز و تا ۲۲ آذر در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سقز برگزار خواهد شد.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.