تهران- ایرنا - سرشماری سالیانه گزارشگران بدون مرز (RSF) بیانگر آن است که در سال ۲۰۱۹ میلادی، ۴۹ روزنامه‌نگار در سراسر جهان جان خود را از دست داده‌، ۵۷ نفر به گروگان گرفته شده و ۳۸۹ نفر دیگر نیز بازداشت شده‌اند.

بر اساس این گزارش که امروز(سه‌شنبه ۲۶ آذر) منتشر شده، میزان مرگ و میر روزنامه‌نگاران در دیگر کشورها بیشتر از کشورهای درگیر جنگ است.
کمترین تعداد روزنامه‌نگارانی که کشته شده‌اند مربوط به سال ۲۰۰۳ است.

بیشترین تعداد روزنامه‌نگارانی که در سال ۲۰۱۹ جان خود را از دست داده‌اند مربوط به مکزیک و سوریه، هر کدام با ۱۰ نفر است.
به گفته گزارشگران بدون مرز، آمریکای لاتین همچنان منطقه بی‌ثبات و خطرناکی است که ۱۴ خبرنگار در آن کشته شده‌اند.

طبق سرشماری سازمان دفاع از روزنامه‌نگاران، همچنین ۳۸۹ روزنامه‌نگار در طول سال میلادی جاری بازداشت شده‌اند که ۱۲ درصد نسبت به سال میلادی گذشته افزایش داشته است.
از این تعداد، بیشترین با ۱۲۰ روزنامه‌نگار مربوط به چین بوده و مصر با ۳۴ و عربستان سعودی با ۳۲ نفر در رده‌های بعدی قرار دارند.



براساس اعلام گزارشگران بدون مرز، از ۵۷ روزنامه‌نگاری که در طول سال ۲۰۱۹ میلادی به گروگان گرفته شده‌اند، ۳۰ نفر در سوریه و ۱۵ نفر در یمن است. ضمن آنکه در میان این روزنامه‌نگاران، ۲۴ نفر گروگان داعش بودند.

سرشماری سالانه گزارشگران بدون مرز در سال ۲۰۱۸ میلادی که آن را یکی از «مرگ‌بارترین سال‌ها برای روزنامه‌نگاران» عنوان کرده بود نشان می‌دهد در آن سال ۸۰ خبرنگار جان خود را از دست دادند که ۱۵ نفر بیشتر از سال ۲۰۱۷ بوده است.
بیش از نیمی از این افراد طبق گزارش ۲۰۱۸، در پنج کشور افغانستان، سوریه، مکزیک، هند و یمن مشغول فعالیت بوده‌اند. از ۸۰ خبرنگاری که در این سال به قتل رسیده‌اند، سه نفر زن بودند.

در افغانستان ۱۵ گزارشگر، در سوریه ۱۱ تن، در مکزیک ۹ تن، در یمن ۸ نفر و در هند ۶ تن جان خود را از در این سال از دست دادند. طبق اعلام گزارشگران بدون مرز ۴۹ تن از خبرنگارانی که در سال ۲۰۱۸ کشته شده‌اند به طور هدفمند به دلیل فعالیت حرفه‌ای‌شان قربانی قتل شده‌اند.
2023