ترکی الفیصل امروز (شنبه) در گفت وگو با شبکه "روسیه الیوم" با تکرار ادعاهای کشورش علیه قطر، گفت که در دو دهه گذشته مقامات سعودی تلاش کردند تا قطر را از راهی که در پیش گرفته، منصرف کنند، اما این تلاش ها موفقت آمیز نبود، زیرا قطر به توافق ریاض که در سال ۲۰۱۴ امضا کرده بود، متعهد نماند.
پس از تحولات مربوط به "بیداری اسلامی" و انقلاب در برخی کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۱ میلادی؛ حمایت قطر از گرو "اخوان المسلمین" از یک طرف و تلاش عربستان در قرار دادن این گروه در فهرست سازمان های تروریستی در سال ۲۰۱۴ به اختلافات جدی میان دو طرف در جریان نشست شورای همکاری خلیج فارس در مارس همان سال منجر شد.
این اختلافات در نهایت به خروج سفرای عربستان، امارات و بحرین از قطر انجامید. اوج این اختلافات زمانی آشکار شد که "بندر بن سلطان" در جریان نشست هماهنگی مربوط به پشتیبانی نظامی مخالفان سوری مشروعیت کشور قطر را مورد حمله قرار داده و گفت: قطر صرفا ۳۰۰ هزار نفر و یک کانال تلویزیونی است و نمیتوان از آن بعنوان یک کشور یاد کرد.
رئیس سابق سازمان امنیت سعودی افزود: برای تغییر رفتارهای قطر در نشست سال ۲۰۱۴ شورای همکاری خلیج فارس با وساطت امیر کویت برای پایان دادن به اختلاف ها توافق شد و این توافق نامه را امیر قطر هم امضا کرد، اما دوحه به این توافق پایبند نبوده و به همین دلیل از سوی کشورهای "مربع عربی" (عربستان، امارات ، بحرین و مصر ) تحریم شد .
وی با بیان اینکه اکنون حل بحران در خلیج فارس در دست قطری ها است ، ادعا کرد که ریشه اختلاف ها به جاه طلبی های قطر برای تغییر اوضاع در منطقه بر اساس آنچه تصور می کنند، مصلحتشان است، بر می گردد.
وی همچنین قطر را به ایجاد ناآرامی در کشورهای بحرین ، امارات و عربستان از طریق حمایت مالی از گروههای معارض متهم کرد.
این سخنان چند روز بعد از آن بیان می شود که برگزاری چهلمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در ریاض پایتخت عربستان هم نتوانست به اختلافات موجود پایان دهد و خوشبینی ها برای ترمیم روابط میان دوحه و ریاض به یاس تبدیل شد .
"محمد بن عبدالرحمن آل ثانی" وزیر خارجه قطر سه شنبه ۲۶ آذر در یک گفت وگوی تلویزیونی با تایید باقی بودن اختلافات بین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: هنوز زود است از پیشرفت واقعی در گفت وگو میان دوحه و ریاض سخن به میان آورد.
آل ثانی خاطرنشان کرد: تنها چیزی که تحقق یافته، گشوده شدن کانال های ارتباط و تماس میان دوحه و ریاض بوده است.
وی با بیان اینکه بحران خیلی به طول انجامیده و به همین دلیل حل و فصل آن نیز مدتی طول خواهد کشید، گفت: هیچ گونه شرطی برای برقراری صلح و آشتی وجود ندارد و شرایط سیزده گانه مطرح شده در ابتدای بحران دیگر قابل طرح نیستند .
پس از این سخنان ، روزنامه کویتی "القبس" هم با تایید این سخن نوشت: قطر و عربستان تنها در زمینه استفاده از دیپلماسی ورزشی، جلوگیری از حملات رسانه ای و خودداری از اتخاذ مواضع خصمانه علیه کشور مقابل، به توافق رسیده اند.
کشورهای عربستان ، امارات ، بحرین و مصر از ۵ ژوئن ۲۰۱۷ ( ۱۵ خرداد ۹۶) با متهم کردن دوحه به حمایت از تروریسم کلیه روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی با قطر را هم بستند.
کشورهای تحریم کننده، ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند، اما دوحه با بیان اینکه تحریم کنندگان هیچ دلیل قانع کننده برای اثبات ادعاهای خود در اختیار ندارند، تاکید دارد که این شروط در تناقض آشکار با حق حاکمیت این کشور است.