قم - ایرنا - معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: درحال حاضر تعداد کارمندان دولت در استان قم ۲۹ هزار و ۱۰۱ تن است که در حقیقت ۱.۲۸ درصد از کل کارمندان دولت را پوشش می‌دهد.

سید صدرالدین صدری نوش‌آبادی شامگاه سه‌شنبه در جلسه شورای راهبری توسعه مدیریت استان قم در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری، در رابطه با آزمون استخدامی کشور افزود:‌ در آزمون هفتم که حدود یک ماه پیش برگزار شد، سهم استان قم ۳۵۵ تن بود که آموزش‌وپرورش با ۲۶۵ تن و دانشگاه علوم پزشکی با ۵۳ تن، بیشترین سهم را داشته‌اند. 

وی خاطرنشان کرد: در آزمون‌های ششم و پنجم به ترتیب سهم استان قم، ۴۴ و ۴۸۸ تن بوده است که در مجموع دستگاه‌های این استان در سه آزمون مذکور ۸۸۷ تن نیروی جدید گرفته‌اند.

معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور  در بخش دیگر سخنان خود، توضیحاتی را در رابطه با هدف‌های «برنامه جامع اصلاح نظام اداری - دوره دوم (۱۳۹۹- ۱۳۹۷)» در ۱۰ برنامه ارائه داد. 

وی در این رابطه گفت: هدف از اجرای این برنامه کارا نمودن دولت است تا دولت به‌عنوان پیشران توسعه بتواند پس از این برنامه، اقداماتی را که برحسب قوانین و مقررات به‌عهده دولت گذاشته شده و هم برای چابک‌سازی دولت، این اهداف را محقق کند و اقدامات را انجام دهد.

صدری نوش‌آبادی برنامه نخست را «مهندسی نقش و ساختار دولت» نام برد و خاطرنشان کرد: در این برنامه هدف کمی در نظر گرفته شده، کاهش ۱۲ درصدی حجم دولت است.

وی برنامه دوم را «توسعه دولت الکترونیک و هوشمندسازی اداری» برشمرد و گفت: باید در این برنامه بهبود رتبه شاخص توسعه دولت الکترونیک به کمتر از ۷۰ برسد که الان رتبه جهانی ما ۹۳ است. 

وی برنامه سوم را «ارائه خدمات در فضای رقابتی» دانست و گفت: برنامه‌ریزی شده است تا ۵۰ درصد از واحدهای عملیاتی دستگاه‌های اجرایی براساس قیمت تمام‌شده در فضای رقابتی انجام بشود.

صدری با بیان اینکه سهم هریک از دستگاه‌ها در این برنامه مشخص شده است، تاکید کرد: شورای راهبری توسعه مدیریت استان قم، دستگاه‌های اجرایی استان را مکلف کند تا بُرش استانی مربوط به اصلاح نظام اداری را از دستگاه‌های مادر خود بگیرند و آن را علمیاتی کنند. 

وی برنامه چهارم را «مدیریت سرمایه انسانی» نام برد و افزود: در این برنامه اهداف کمی وجود دارد که ۱۲ درصد کاهش نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی در کل است، البته برخی از دستگاه‌ها در این برنامه عدم مصداق خورده‌اند و نیاز به اصلاح ندارند، ولی بعضی از دستگاه‌ها نیز بیش از ۱۲ درصد باید کاهش نیروی انسانی بدهند.

وی ادامه داد: در این حوزه علاوه بر کاهش نیروی انسانی، باید حداقل ۶۰ درصد از انتصابات مدیران منطبق با دستورالعمل شورای عالی اداری و مبتنی بر شایستگی مدیران باشد.

معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: شورای عالی اداری در سال ۱۳۹۳ مصوبه‌ای را گذرانده است که انتصاب مدیران از مسیر کانون‌های ارزیابی و مبتنی بر شایستگی‌ها انجام شود. 

وی اضافه کرد: برای دادن گواهی‌نامه‌های شایستگی، لازم است کانون‌های ارزیابی را راه‌اندازی کنیم و باید در هراستان، حداقل یک کانون ارزیابی وجود داشته باشد و باید برای راه‌اندازی این کانون در استان قم اقدام شود.

وی با بیان اینکه براساس این برنامه باید متوسط سن مدیران هشت سال کاهش یابد، خاطرنشان کرد: باید در کاهش سن مدیران و انتصاب بانوان در پست‌های مدیریتی اقدام‌های لازم انجام شود. 

معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور، برنامه پنجم را «بهبود در نظام‌ها و فناوری‌های مدیریتی» برشمرد و اظهار کرد: این برنامه‌ کمتر به استان‌ها مربوط می‌شود.

وی برنامه ششم را «توسعه فرهنگ سازمانی» و یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها دانست و گفت: اقدام‌هایی در این زمینه انجام شده و دستورالعمل‌هایی در این رابطه به دستگاه‌های اجرایی ارسال شده‌است و امیدواریم با کوشش‌هایی که می‌شود، بتوانیم در این زمینه نسبت به وضع موجود ۱۰ درصد ارتقا داشته باشیم. 

وی برنامه هفتم را «صیانت از حقوق شهروندان در نظام اداری» نام برد و افزود: این مساله به‌عنوان یکی از برنامه‌های اساسی که توسط رئیس‌ جمهوری ابلاغ شده‌است و به‌طبع آن، منشور حقوق شهروندی را در نظام اداری ابلاغ کرده‌ایم. 

وی برنامه هشتم را «ارتقای پاسخگویی، شفافیت و مقابله با فساد در نظام اداری» دانست و گفت: باید در این برنامه شاخص ادراک عدم فساد از ۳۰ به ۴۵ برسد و بهبود شاخص پاسخگویی از ۱۱.۳۳ به ۴۵ برسد.

صدری نوش‌آبادی، برنامه نهم را «مدیریت بهره‌وری نظام اداری و اجرایی کشور» برشمرد و گفت: در قانون بودجه سال آینده احکام ویژه‌ای در حوزه بهره‌وری داریم.

معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور، برنامه دهم را «نظارت و ارزیابی» نام برد و خاطرنشان کرد: در حوزه نظارت و ارزیابی، مجموع این برنامه‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.