به گزارش شبکه الجزیره، مجمع عمومی سازمان ملل با صدور قطعنامهای ضمن محکوم کردن نقض حقوق اقلیتها در میانمار، از حکومت این کشور خواست به دامن زدن به نفرت علیه روهینگیاییها و سایر اقلیتها پایان دهد.
سرکوب اقلیتها از سوی ارتش میانمار در سال ۲۰۱۷ موجب کشته شدن هزاران روهینگیایی و فرار بیش از ۷۰۰ هزار نفر آنها به بنگلادش شد.
میانمار مدعی است که در حال مقابله با تهدیدی همیشگی و پایدار است. "آنگ سان سو چی"، رهبر میانمار، اوایل این ماه(دسامبر) اتهامات دیوان بین المللی کیفری لاهه در رابطه با نسل کشی در کشورش را مردود خواند.
مجمع عمومی سازمان ملل در این قطعنامه از میانمار خواست تا از همه گروهها حمایت و عدالت را تضمین کند.
این قطعنامه با ۱۳۴ رای مثبت، ۹ رای منفی و ۲۸ رای ممتنع به تصویب رسید.
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل که درباره سرکوب حقوق اقلیتها در میانمار تحقیق میکند به شواهد مستدلی دست یافته است که طبق آن، ارتش این کشور باید به خاطر نسل کشی روهینگیاییها مورد بازجویی قرار گیرد.
اغلب مسلمانان روهینگیا در اردوگاههای استان راخین زندگی میکنند و بدون اجازه دولت مرکزی اجازه خروج از استان راخین را ندارند. روهینگیاییها شهروند میانمار محسوب نمیشوند. در سال ۱۹۶۲ میلادی نظامیان از طریق کودتا قدرت را در میانمار به دست گرفتند و همه شهروندان ملزم به داشتن کارت شناسایی ملی شدند اما، به روهینگیاییها فقط کارت هویتی داده شد که آنان را خارجی معرفی و در نتیجه امکان تحصیل و کار آنان را محدود میکرد.