مهاباد- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: ۴۲۰ هزار میلیارد ریال منابع مالی در سیستم بانکی این استان مازاد است که باید در جهت رفع موانع تولید به‌کارگیری شود.

بهنام شهدی روز چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیران استانی با فعالان اقتصادی شهرستان مهاباد افزود: بانک‌ها به عنوان تامین‌کنندگان اصلی منابع مالی واحدهای تولیدی باید حداکثر همکاری و حمایت خود را از بنگاه‌های اقتصادی و فعالان این حوزه در جهت بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغال مردم انجام دهند.

وی تاکید کرد: بانک‌های آذربایجان‌غربی سرمایه خود را از سپرده‌گذاری شهروندان همین استان به‌دست آورده‌اند و این منابع نیز باید برای توسعه و رفاه آذربایجان‌غربی هزینه شود.

وی تاکید کرد: با بانک‌هایی که منابع خود را در سایر استان‌ها به کارگیری کنند، برخورد قاطع خواهد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و توجه به امر رونق تولید اظهار داشت: هیچ ارگان و نهاد دولتی به‌ویژه بانک‌ها حق ندارند به دلیل بحث مالی مانع ادامه فعالیت و تولید بنگاه‌های اقتصادی شوند.

شهدی بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی موجود را در اولویت ارایه تسهیلات و حمایت مالی دانست و گفت: رفع موانع واحدهای تولیدی و تامین نقدینگی آنها باید در اولویت قرار گیرد.

وی همچنین در خصوص واحدها و بنگاه‌های جدید اقتصادی بیان کرد: برای واحدهای جدیدی نیز که برای تامین منابع به بانک معرفی شدند، با اولویت طرح‌های دانش‌بنیان تسهیلات پرداخت شود.

وی مبارزه با خام فروشی را از دیگر اهداف تیم اقتصادی استان در آینده دانست و گفت: توجه ویژه به صنایع پایین‌دستی در بخش‌های مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی، پتروشیمی و معادن از جمله ارکان برنامه‌ریزی های مدیریت اقتصادی استان است.

ایرج شجاعی فرماندار مهاباد نیز در این جلسه گفت: بسیاری از مشکلات مربوط به بدهی مالیاتی واحدهای تولیدی این شهرستان با تخفیف، مشاوره و قسط‌بندی بدهی حل شده است.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت مهاباد نیز در این جلسه بیان کرد: هم اکنون از ۱۲۲ واحد تولیدی دارای پروانه کسب ۷۲ واحد فعال و مابقی غیرفعال است.

محمدجهین با بیان اینکه ۱۱۴ واحد تولیدی در بخش‌های مختلف اقتصادی در حال احداث است، گفت: امسال ۵۱ پروانه جواز تاسیس صادر شده است که با معرفی به بانک عملیات احداث آنها آغاز خواهد شد.

وی با اشاره بخش معدن مهاباد نیز عنوان کرد: ۷۳ معدن دارای پروانه بهره برداری در این شهرستان فعال بوده و این منطقه ۴۰ درصد ماده معدنی باریت تولیدی در کشور را به خود اختصاص داده است.

وی کارخانه‌های صنایع پایین دستی را عمده نیاز شهرستان دانست و اظهار داشت: صنایع پایین دستی پتروشیمی و معادن مهاباد فرصت بسیار مهمی برای توسعه و ایجاد اشتغال جوانان است که باید مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد.

در ادامه جلسه هریک از مالکان واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی مهاباد با ارایه مشکلات در بخش‌های مختلف از جمله نبود اختیار ویژه در مدیران شهرستانی، مشکلات بیمه، صادر نشدن محصولات تولیدی و نبود گاز در برخی از واحدهای تولیدی پرداختند.

تلاش دولتمردان تدبیر و امید برای رفع مشکلات بخش تولید و احیای آنها در قالب کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان‌غربی آثار ارزشمندی در پی داشته است اما مشارکت همگانی و تداوم این تلاش ها برای رسیدن به اقتصاد درون گرا و برون زای مورد انتظار رهبری ضروری است.

آذربایجان‌غربی از نظر صنعتی یکی از استان‌های کم برخوردار کشور به شمار می‌رود و با اجرای قانون خروج از رکود تدوینی دولت تدبیر و امید، اقدامات خوبی در راستای بازگشت واحدهای تولیدی و صنعتی به مدار تولید آغاز شده است.

مهاباد با ۲۳۷ هزار نفر جمعیت دارای یک شهرک صنعتی با ۵۱ واحد تولیدی فعال و ۶ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی است.