مهرداد رییسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: این میزان تسهیلات از محل اعتبارات توسعه روستایی و عشایری و مشاغل خانگی تامین و پرداخت شده است.
وی افزود: با پرداخت این میزان تسهیلات زمینه اشتغال مستقیم ۵۰۰ نفر در شهرستانهای ۱۰ گانه چهارمحال و بختیاری فراهم شد.
رییسی تصریح کرد: تسهیلات اشتغالزایی در حوزه صنایع دستی و هنرهای صنتی چهارمحال و بختیاری در قالب ۳۰۸ طرح پشتیبان و خُرد انفرادی و کارگاهی به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شده است.
وی یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون ۷۲۴ مجوز تولید انواع صنایع دستی و هنرهای سنتی شامل جواز تاسیس، پروانه کارگاهی انفرادی و کارگاهی و همچنین کارت شناسایی در چهارمحال و بختیاری صادر شده است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری افزونبر ۱۲ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که از این تعداد ۳ تا ۶ هزار نفر در فصلهای مختلف سال فعالیت میکنند.
هماکنون ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
بافتههای داری مانند فرشبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی و قالیبافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاهمالی، گیوه دوزی، سرمهدوزی، منبتکاری، سفالگری، خورجینبافی، بافت سیاه چادر، قفلسازی، حجاری، گرهچینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آنها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری این استان است.
در سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار محصولات نمدی از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور صادر شد و این نشان میدهد این محصول میتواند یکی از مهمترین کالاهای صادراتی استان باشد.
هماینک ۵۰۰ هنرمند نمدمال در ۱۵ کارگاه بزرگ تولیدی چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند که از این تعداد ۴۰۰ نفر در شهرکرد و ۱۰۰ نفر در بروجن هستند.
تاکنون ۲۵۰ فقره مجوز صنایع دستی برای این رشته صادر شده و ۴ شرکت فعال در تولید و صادرات نمد در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند.
در خرداد ۱۳۹۰ نمدمالی چهارمحال و بختیاری جزو میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده است.