براساس این گزارش، این دسته از سودانی ها که بیشتر شامل خانواده هایی می شدند که فرزندانشان تحت فشار دولت امارات متحده عربی به جنگ در یمن و لیبی اعزام شده بودند، با تجمع در مقابل سفارت آن کشور در خارطوم ، علیه دخالت های دولت ابوظبی در امور کشورشان شعارهای ضد اماراتی سر دادند.
تظاهرکنندگان همچنین با سر دادن شعارهایی علیه مسئولان شرکت اماراتی "بِلَک شیلد" و موسسات مسافرتی سودانی، آنها را متهم کردند که جوانان این کشور را با وعده اشتغال در یگان نیروهای واکنش سریع امنیتی امارات متحده ، برای مزدوری به یمن و لیبی اعزام کردند.
براساس این گزارش، تظاهر کنندگان پلاکارت هایی در دست داشتن که در آنها هرگونه "فعالیت های تبلیغی و تبشیری برای مزدوری"، "شارلاتان گری" و "نیرنگ بازی" را محکوم کردند.
از جمله این تظاهرکننگان مادرانی بودند که پسرانشان همچنان در یمن و لیبی در حال جنگ به نفع دولت امارات هستند و طبق اظهارات خودشان تا آخرین لحظه خبر نداشتند به کجا اعزام می شوند.
طی دو روز گذشته اخبار زیادی در شبکه های اجتماعی و تلویزیون "S ۲۴" سودان در باره امضاء قرارداد این شرکت اماراتی با جوانان سودانی برای اعزام به امارات متحده عربی منتشر شد تا بتوانند آنها را در شرکت های خصوصی امنیتی این کشور حاشیه خلیج فارس استخدام کنند.
اما تلویزیون سودان در مصاحبه با آنهایی که از امارات بازگشتند دریافت که طرف اماراتی در بدو ورود این جوانان سودانی به فرودگاه ابوظبی، آنها را سازماندهی کرده و برای آموزش نظامی به مکان بسیار دورافتاده در کویر منتقل کرده و بعد از شستشوی مغزی از آنجا برای جنگ به یمن و لیبی اعزام کردند.
بنابر اظهارات مقامات نظامی سودان، در حال حاضر تعداد نیروهای سودانی حاضر در جنگ یمن ۶۵۷ نفر است .
همچنین انصارالله یمن تعداد کشته ها و زخمی های سودانی در یمن را حدود ۸ هزار نفر اعلام کرده است.
تعداد نیروهای سودانی در لیبی نیز تاکنون مشخص نشده است و تنها اخبار معتبر در این خصوص مربوط به گزارش سازمان ملل در ۱۸ آبان سال جاری است که بر حضور نظامیان سودانی در لیبی و حمایت آنها از ارتش ملی (تحت فرمان ژنرال حفتر) اشاره کرده است.