محمد سعید سیف روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا درباره فرصت های مطالعاتی داخل کشور اعضای هیأت علمی در بخش صنعت، اظهار داشت: فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی در مورد مسائل جامعه و صنعت از امسال اجرایی شد و در سال جاری ۵۰ نفر برای گذراندن دوره سه ماهه تا یک ساله با بخش های مختلف صنعت همکاری خود را آغاز کردند.
وی ایجاد درک بهتر از مسائل و مشکلات کشور را هدف فرصت های مطالعاتی داخل کشور عنوان کرد و افزود: اعضای هیأت علمی می توانند در این بازه زمانی در دستگاه های اجرایی، بخش صنعتی خصوصی و دولتی با معضلات و مشکلات اجرایی کشور آشنا شوند که امید است این همکاری ها به فرصت های بلندمدت تر تبدیل شوند.
مدیرکل ارتباط با صنعت وزارت علوم گفت: اعضای هیأت علمی می توانند این فرصت ها را در استانداری ها، فرمانداری ها، شهرداری ها، صنایع دولتی و خصوصی حتی وزارتخانه ها طی کنند. در این زمینه تعدادی از آنها در بخش های هنر در این فرصت ها شرکت کرده اند.
سیف با بیان اینکه این فرصت ها شرایطی مناسب برای تحقیقات استادان فراهم می سازد، اظهار داشت: وزارت علوم نیز در این زمینه هزینه کرده است و حقوق اصلی استادان را در این دوره می پردازد.
وی تاکید کرد: در قالب این فرصت های مطالعاتی، موضوعات پژوهشی، تحقیقاتی پایان نامه ها شناسایی و بر اساس درک مشترک بین اعضای هیأت علمی و صنعت تعریف می شود.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم درباره تداوم همکاری اعضای هیأت علمی با صنعت و جامعه، گفت: اگر صنایع علاقه مند به ادامه حضور اعضای هیأت علمی در این بخش باشند، با تعریف پروژه و پرداخت حق الزحمه و حق التحریر می توانند در طول مدت فرصت های مطالعاتی، پروژه هایی تعریف کنند و انتظار دریافت نتایج مثبتی را داشته باشند.
سیف درباره تفاوت این فرصت ها با فرصت های مطالعاتی خارج از کشور اعضای هیأت علمی خاطرنشان کرد: فرصت های خارج از کشور در یک سری دانشگاه ها و مراکز علمی برگزار و تمام وقت فرد صرف مسائل علمی می شود، اما فرصت مطالعاتی داخل کشور، پیوند عضو هیأت علمی با جامعه و صنعت را مطرح می کند.
به گفته این مسوول وزارت علوم، مخاطبان اعضای هیأت علمی در این فرصت های مطالعاتی، صنایع و دستگاه های اجرایی هستند تا ضمن آشنایی آنها با مشکلات، در آینده تحقیقات و کارهای علمی و پژوهشی برای رفع این مسائل را انجام دهند.
وی درباره تداوم این فرصت های مطالعاتی تاکید کرد: دانشگاه ها از این شرایط ایجادشده استقبال کردند و این فرصت ها سال آینده هم گسترش می یابد. اما در سال اول اجرای این طرح، اطلاع رسانی مناسبی صورت نگرفت و هنوز از این ظرفیت ها به درستی استفاده نشده است.
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیش از این اعلام کرده بود که اعضای هیأت علمی استخدامی در دوره پیمانی از ابتدای سال جاری باید ۶ ماه برای دریافت حقوق از دانشگاه در بخش صنعت، فرصت های مطالعاتی بگذرانند؛ سپس درخواست رسمی شدن ارائه دهند.