مرتضی امروز (پنجشنبه) در دیدار «عباس خامه یار» رایزن فرهنگی ایران در بیروت با وی، گفت: لبنان درهای همکاری فرهنگی خود را به روی ایران گشوده و آماده ی تدوین برنامه ها و اقدام های مشترک در عرصه های فرهنگ، تاریخ و گردشگری است.
وی افزود: ملت هایی که پیشینه فرهنگی و تاریخی ندارند نمی توانند به حیات خود ادامه دهند و ما می دانیم لبنان و ایران ریشه های عمیق فرهنگی و تاریخی دارند.
لبنان مانند ایران تاریخ طولانی و آثار باستانی فراوان دارد و مطابق تازه ترین آمار سازمان آثار باستانی این کشور ۱۰۰ هزار قطعه ارزشمند تاریخی در لبنان به دست آمده که فقط یک هزار و ۳۰۰ قطعه از آن در موزه ملی بیروت و بقیه در موزه های دیگر شهرهای این کشور است.
وزیر فرهنگ لبنان خاطرنشان کرد: ما امروز در باره نسل آینده خود با مشکل روبرو هستیم، چرا که دشمن در حال تخلیه پیشینه فرهنگی و تاریخی کشورهای عربی و اسلامی و بی هویت کردن جوانان است و ما شاهدیم که آنان در حال از دست دادن هویت فرهنگی خود هستند.
عباس مرتضی با اشاره به نقش وزارت فرهنگ کشورهای منطقه خاورمیانه در بازیابی هویت فرهنگی و تاریخی جوانان، اظهار داشت: وزارت فرهنگ هریک از این کشورها باید به وظیفه اصلی خود که حفظ هویت فرهنگی ملت ها و تثبیت آن است، عمل کند.
وی با اشاره به اندیشه های مترقی و انسان گرایانه امام موسی صدر رهبر ربوده شده ی شیعیان لبنان، اضافه کرد: نقطه مشترک همه ملت ها، بُعد انسانی و هویت انسانی آنها است که ما باید در عمل مفهوم انسانیت را در کشورهایمان نشان دهیم تا جوانان راه را گم نکنند.
رایزن فرهنگی ایران نیز در این دیدار خواستار گسترش روابط فرهنگی با لبنان در چارچوب توافق نامه ی امضا شده میان ۲ کشور در سال ۱۹۵۳میلادی شد.
عباس خامه یار از وزیر فرهنگ لبنان برای سفر به ایران در زمان مقتضی دعوت رسمی کرد تا افزون بر بازدید از آثار باستانی و فرهنگی کشورمان برخی پروتکل های الحاقی توافق نامه یاد شده در تهران، امضا شود.
وی با اشاره به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که هر سال میزبان ناشران کشورهای مختلف جهان است از وزیر فرهنگ لبنان خواست با حضور خود شاهد این رویداد فرهنگی باشد.
رایزن فرهنگی کشورمان با برشمردن ظرفیت های فرهنگی، هنری و ادبی ایران پیشنهاد کرد که با تشکیل یک کمیته، برنامه های مشترکی در زمینه ها و حوزه های موسیقی، هنرهای تجسمی، کتاب، تئاتر و سینما طراحی و اجرا شود.
خامه یار آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران را برای انتقال تجربیات خود در زمینه های یاد شده به لبنان اعلان کرد.