سیما سادات لاری روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت در ماه های گذشته به منابع مالی مناسبی دست یافت و از این رو وضعیت مالی این معاونت شرایط خوبی دارد.
وی در این نشست خبری که در محل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، افزود: معاونت فرهنگی، دانشجویی این وزارتخانه پیش از این در زمینه بودجه تغذیه دانشجویان دچار مشکلاتی بود اما با تزریق ۱۵۰ میلیارد تومان در سال ۹۸، بخش زیادی از مشکلات تغذیه دانشجویان علوم پزشکی مرتفع شد و کیفیت غذا افزایش یافت.
معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت با یادآوری صنعتی شدن آشپزخانه های دانشگاه های علوم پزشکی تصریح کرد: این معاونت به دنبال صنعتی کردن آشپزخانه ها به طور کامل است و در حال حاضر بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد آشپزخانه ها صنعتی است. این اقدام باعث افزایش کیفیت غذا و صرفه حویی در منابع شده است.
لاری به اقدامات انجام شده در زمینه رفاهی و خوابگاهی دانشجویان علوم پزشکی اشاره و خاطرنشان کرد: برخی پروژه های خوابگاهی رشد ۲۵ درصدی داشت و برخی هنوز ساخته نشده بودند، در حالی که در مذاکرات صورت گرفته و تفاهم با دو بانک ملت و رفاه قرار بر دریافت وام های ۵۰۰ میلیارد تومانی از بانک رفاه و ۲۰۰ میلیارد تومانی از بانک ملت شد.
وی افزود: این وام ها دو سال مهلت دارد و فرصت مناسبی برای توسعه پروژه ها است.
معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت ادامه داد: در بخش ورزش دانشجویی نیز شاهد رشد بوده ایم. اگرچه اعزام تیم ها هزینه بر است اما تلاش بر گسترش فعالیت های ورزشی است.
لزوم ممنوعیت در کاهش اعتبارات فرهنگی
معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت در ادامه با یادآوری اختصاص بودجه اندک به بخش فرهنگی و دانشجویی، گفت: ۱۰ درصد بودجه تمام دانشگاه ها ذیل آموزش قرار می گیرد که از این میان سه درصد به بخش پژوهش، ۶ درصد آموزش و یک درصد به بخش فرهنگی دانشجویی اختصاص می یابد.
وی اظهارداشت: به دلیل اختصاص اندک بودجه به حوزه فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ها، این بخش بودجه به طور معمول کاهش یافته و به نیم درصد می رسد.
وی ادامه داد: معاونت فرهنگی دانشجویی در تلاش است تا ممنوعیت کاهش اعتبارات فرهنگی را به تصویب برساند و این موضوع با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شده است.
۸۷ خوابگاه علوم پزشکی بدون ایمنی لازم و استاندارد
معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به خبرنگار دانشگاه ایرنا درمورد اقدامات انجام شده برای ارتقای وضعیت خوابگاه های متاهلی اظهار داشت: بر اساس اعتبارسنجی صورت گرفته ۱۹۱ باب خوابگاه دانشجویی بالای ۳۰ سال عمر دارند و ۸۷ خوابگاه ایمنی لازم را ندارد.
لاری به مشکلات خوابگاه های متاهلی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر تنها ۸۸۲ واحد متاهلی در دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد و از این میزان یک چهارم در شهر شیراز قرار گرفته اند.
وی تاکید کرد: یکی از اصلی ترین تلاش های این معاونت افزایش شاخص خوابگاه متاهلی است که برای آن وام نیز درنظرگرفته شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس سطح بندی رتبه این خوابگاه ها را اعلام می کنیم، افزود: ۷۷ خوابگاه درجه چهار ، ۱۹۵ خوابگاه درجه سه و ۱۵ خوابگاه نیز درجه ۲ هستند و در واقع خوابگاه درجه یک در کشور نداریم.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: رییس سازمان برنامه و بودجه نیز قول پرداخت ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر به معاونت فرهنگی دانشجویی تا پایان امسال داده است.
دانشجوی ستاره دار نداریم
لاری همچنین در پاسخ به سوالی درمورد وجود دانشجوی ستاره دار در میان دانشجویان علوم پزشکی تاکید کرد: در حال حاضر دانشجوی ستاره دار نداریم. اجازه نمی دهیم دانشگاهی برخورد سلیقه ای داشته باشد و موضوعی را به مساله انضباطی برای دانشجو تبدیل کند.
وی تاکید کرد: با محتوای کانال ها و عکس پروفایل دانشجویان کاری نداریم. اگر دانشجویی مجوز برگزاری برنامه ای را بگیرد، هیچ فرد یا نهادی حق لغو آن را ندارد.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: استاندارد سرانه ورزشی نداریم در حالی که ورزش مانع مهمی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی است.
لاری تصریح کرد: در ماه های اخیر پنج مجوز مجمع تخصصی کانون های فرهنگی صادر شد تا کانونها نیز مانند اتحادیهها صاحب مجمع و انتخابات شوند. ای کانون ها شامل کانون های جهادی، ادبی، هلال احمر، اخلاق و مذهبی هستند.
وی درباره تغییرات جشنواره تیتر ۱۱ هم گفت: برخی دانشجویان حاضر در جشنواره تیتر ۱۱ خواهان دریافت کارنامه و شفافیت در داوری بودند. تلاش کردیم تا کمترین بیعدالتیها صورت گیرد و شفافیت در داوری ها جاری شود. تیتر ۱۲ را آغاز و بخش سرزمین مادری را اضافه کردهایم. همچنین بخش ویژه ای به نام سرزمین مادری نیز به جشنواره تیتر ۱۲ اضافه شد تا دانشجویان خارج از کشور نیز بتوانند در آن شرکت کنند.
وی افزود: همچنین بخش مسابقهای تحت عنوان سردار دلها به جشنواره قرآنی اضافه شد. از سویی نیز میزبان جشنواره ملی قرآن هستیم و فعالیتهای خوبی در این حوزه انجام شده است.