شهرزاد غیاثوندیان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران روز چهارشنبه افزود: به ازای هر ۵۰۰ نفر یک نفر در کشور به عنوان آموزش دهنده جهت پیشگیری و مقابله با دیابت نیاز است.
به گزارش انجمن دیابت، وی اظهار داشت: افزود: با توجه به آمار مبتلایان به دیابت به ۱۰ هزار نفر پرستار در کشور احتیاج است که طبق برنامههای آموزشی در سطوح و عرصههای مختلف همچون درمانگاهها، بیمارستانها، مطب و سایر مراکز درمانی و اجتماعی اطلاعات لازم در مورد دیابت را ارائه دهند.
این متخصص غدد با بیان اینکه ارائه آموزشهای فراگیر و همگانی در مقابله و پیشگیری از دیابت امری ضروری است، ادامه داد: پرستارانی که در این زمینه اختصاص داده شوند میتوانند در مورد تغییر سبک زندگی، برنامههای غذایی و یا پیگیری تجویز پزشک اقدامات لازم را برای بیماران مبتلا به دیابت انجام دهند.
غیاثوندیان خاطرنشان کرد: اقدامات بسیار زیادی را میتوان در کشور در جهت پیشگیری و مقابله با دیابت انجام داد برخی از افراد دسترسی به مراکز بهداشتی و درمانی برای آنها مشکل است که با ارائه اطلاعات فراگیر در زمینه دیابت میتوان گامهای موثری را جهت مقابله با این بیماری برداشت.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال در کشور به دیابت مبتلا هستند که در این میان تعداد افراد مبتلا به دیابت نوع دو بسیار قابل توجهتر از مبتلایان به دیابت نوع یک است.
از این آمار یاد شده ۱۰ درصد را مردان و ۱۱.۵ درصد را زنان تشکیل میدهند. در گذشته آمار ابتلا به دیابت در روستاها و شهرهای بزرگ بسیار متفاوت بود، اما اکنون در روستاها نیز هشت درصد جمعیت بالای ۲۵ سال دیابت دارند که این عدد حاکی از رشد ۱۲ درصدی ابتلا به دیابت در روستاها در سالیان اخیر است. در این میان سهم پایتخت نشینان از آمار ابتلا به دیابت، ۱۲.۸ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال است.