پیمان بکتاش روز یکشنبه در نشست مشترک سازمان نقشه برداری با رییس و معاونین سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت: مطالعات این سازمان در زمینه گسلهای موجود در کشور و لرزهنگاری با استفاده از نتایج ۱۴۵ ایستگاه GNSS در سراسر کشور و همچنین مطالعات رفتارشناسی آتشفشان دماوند است.
وی اظهار داشت: شهر تهران موقعیت خاصی دارد بنابراین باید در خصوص رخداد فرونشست و چگونگی جلوگیری از آن برنامه ریزیهای لازم انجام شود.
آتشفشان خفته دماوند را چه کسی پایش میکند؟
همچنین مدیرکل ژئودزی و نقشهبرداری زمینی سازمان نقشهبرداری کشور نیز اظهار داشت: در حال حاضر هیچ ایستگاهی برای پایش فعالیت آتشفشان دماوند نداریم؛ اگرچه سازمان نقشهبرداری کشور به صورت موردی، این آتشفشان را بررسی میکند اما حتی سازمان مدیریت بحران هم حوالی این آتشفشان ایستگاهی ندارد.
عبدالرضا سعادت با اشاره به فرونشست تا ۲۰ سانتیمتر در سال در جنوب غرب تهران، گفت: در برخی مناطق دنیا فرونشست ۴ میلیمتر در سال را بحران میدانند. با این حساب، فرونشست در تهران از مرز بحران هم گذشته است.
به گفته وی، فردگاه امام خمینی با فرونشست ۱.۸ سانتیمتری در سال روبروست. همچنین سطح آب زیرزمینی در تهران سالانه یک مترونیم کاهش مییابد.