وزنی در گفت وگو با تلویزیون ملی لبنان به نقل از گزارش بانک مرکزی این کشور خاطر نشان کرد که لبنان ۲۹ میلیارد دلار ذخیره دارد و ۷ میلیارد دلار را به بانک ها برای پرداخت تعهدات داده است.
بانک مرکزی لبنان در پایان ماه فوریه اعلام کرده بود که ذخایر ارزی این کشور ۳۵.۸ میلیارد دلار است.
به گزارش روز سه شنبه خبرگزاری فرانسه، لبنان که از بحران نقدینگی ارزی دلهره آور (دلار) رنج می برد و با اعتراض های مردمی مواجه است، دیروز دوشنبه با سررسید بازپرداخت ۱.۲ میلیارد یورو بدهی خارجی مواجه شد.
« حسن دیاب» نخست وزیر لبنان نیز روز شنبه گذشته اعلام کرد که لبنان قادر به بازپرداخت ۱.۲ میلیارد دلار بدهی خارجی نیست.
بخشی از این بدهی متعلق به بانک مرکزی و بخشی هم متعلق به بانک های خصوصی لبنان است.
مقامات ارشد لبنان از تصمیم نخست وزیر این کشور حمایت کرده اند.
وزیر دارایی لبنان گفت که هدف این کشور دستیابی به یک فرصت برای مذاکره با طلبکاران است تا بتوانیم بدهی ها آنان را بدهیم و در صورتی که نتوانیم به توافق برسیم آنان می توانند شکایت کنند.
براساس اعلام آژانس رتبه بندی اعتباری "استاندارد و پورز"، لبنان از بدهی های ۹۲ میلیارد دلاری رنج می برد که حدود ۱۷۰ درصد از تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل می دهد و این « بالاترین درصد بدهی در جهان » است.
لبنان تاکنون از پرداخت بدهی های خارجی خود امتناع نکرده اما در ماه های اخیر و بعد از بحران جنگ داخلی ( ۱۹۹۰ – ۱۹۷۵ میلادی) با بدترین بحران اقتصادی مواجه شده است.
لبنان همچنین از کمبود ارزهای خارجی و بحرانی شدن ارزش پول ملی ( لیره) رنج می برد و بانک ها محدودیت هایی را برای برداشت سپرده گذاران و نقل و انتقالات مالی آنها در نظر گرفته اند.
بنا به درخواست مقامات لبنانی، یک هیات صندوق بین المللی پول در ماه گذشته به بیروت سفر کرد، اما لبنان هنوز دریافت هیچ کمکی از این موسسه را اعلام نکرده است.
با توجه به مقیاس بحران اقتصادی در لبنان، کارشناسان اقتصادی و مالی معتقدند که برای کمک به این کشور ارائه و اجرای یک برنامه نجات مالی الزامی است.