۲۹ دی ۱۳۹۸، ۱۴:۲۳
کد خبرنگار: 1913
کد خبر: 83639891
T T
۰ نفر

پروندهٔ خبری

بانک ها هدف مهم جوانان معترض لبنان

۲۹ دی ۱۳۹۸، ۱۴:۲۳
کد خبر: 83639891
بانک ها هدف مهم جوانان معترض لبنان

بیروت - ایرنا - یکی از اهداف اعتراضی جوانان لبنان ظرف سه ماه و پنج روز گذشته بانک ها بوده و آنان در این مدت از جمله شنبه شب به آنها حمله کردند.

جوانان لبنان در اعتراض به سیاست های مالی و بانکی، افزایش مالیات ها و نگه داشتن سپرده های ارزی و پرداخت معادل آن به لیره (واحد پول ملی لبنان) بارها مقابل شعبه بانک ها در شهرهای مختلف و نیز ساختمان بانک مرکزی در خیابان «الحمراء» در بیروت تجمع و تظاهرات کردند.

آنان در ۹۵ روز گذشته در و شیشه های بانک ها را شکسته یا وارد آن ها شده و با کارکنان درگیر شدند و شعارهای تندی علیه «ریاض سلامه» رییس کل بانک مرکزی لبنان سر داده و خواستار استعفا یا برکناری وی شده اند.

معترضان معتقدند که یکی از عوامل مهم بیکاری، بحران مالی و اقتصادی کنونی لبنان، بانکها هستند زیرا سیاست های اقتصادی سرمایه داری و درهای باز، اِعمال و اجرا می کند.

«سعد حریری» نخست‌وزیر مستعفی و رییس دولت موقت (پیشبرد امور) دیروز (شنبه) جلسه ای برای بررسی وضعیت مالی لبنان با سلامه رییس کل بانک مرکزی لبنان برگزار و از وی دفاع کرد.

روزنامه «النهار» چاپ بیروت امروز (یکشنبه) به نقل از حریری نوشت: بانک‌ها و بانک مرکزی کل بحران مالی و پولی کشور نیستند، مخالفان اجازه ندادند دولت، اصلاحات را اجرا کند، در کنفرانس پاریس ۲ ، ۱۰ میلیارد دلار وارد لبنان شد که ممکن بود کشور را نجات دهد.

وی افزود: اما کسانی که با سیاست‌های دولت مخالفت کردند، مسئولیت رسیدن کشور به این وضعیت را به‌عهده دارند.

یک دلیلِ افزایش تنش میان حریری و مخالفانش، زورآزمایی وی و «جریان المستقبل» برای حمایت از بخش بانکی است و می‌خواهد بگوید که تشکیل دولت جدید به ریاست «حسان دیاب» تأثیری بر کنترل این جریان در دولت و حاکمیت لبنان نخواهد داشت.

تلویزیون «ال.بی. سی» لبنان نیز امروز گزارش کرد که دفاع حریری از سلامه بدون دلیل نبوده و نیست بخصوص که در روزهای اخیر تلاش‌ها و فشار های سیاسی و مردمی علیه بانک ها و رییس بانک مرکزی لبنان افزایش ‌یافته است.

به جز مشکل بانک ها و سیاست های پولی و مالی، دولت لبنان ۹۰ میلیارد دلار بدهی عمومی و خارجی دارد که قادر به پرداخت آن نیست. سپرده های ارزی (دلاری) بانک مرکزی این کشور هم ظرف ماه های گذشته کاهش یافته است.

روزنامه ی «الجمهوریه» چاپ بیروت ۲۴ دی ماه به نقل از بانک مرکزی لبنان گزارش کرد که تا پایان سال گذشته، سپرده‌های بخش خصوصی و عمومی این کشور ۶.۲۷% کاهش یافته که معادل ۱۱.۲ میلیارد دلار است.

بر پایه این گزارش، سپرده‌های ارزی دلار در بانک‌های لبنان در پایان سال ۲۰۱۹ میلادی به ۱۶۷.۳۷ میلیارد دلار کاهش یافت در صورتی که در ابتدای همان سال  ۱۷۸.۶ میلیارد دلار بود.

بانک‌ها نگران کم شدن سپرده‌ها در سال ۲۰۲۰  میلادی هستند. به ویژه آن که به دلیل بحران اقتصادی، ظرف ۲۰ روز گذشته ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از دارایی های شخصیت های سیاسی و مدیران کل لبنان به خارج از این کشور از جمله سوییس انتقال یافته است.

«مروان اسکندر» کارشناس مالی لبنان هفته گذشته این موضوع را افشا کرد و گفت : یک مسئول سوییسی به من اطلاع داد  که ۲ میلیارد دلار از این مبلغ  برای ۹ شخصیت سیاسی لبنانی است و بقیه به برخی از مدیران کل تعلق دارد و توسط  آن ها به بانک های سوییس حواله و منتقل شده است.

وی به نام این شخصیت ها اشاره نکرد، اما جوانان معترض لبنان در تجمع، تظاهرات و شعارهای  خود همه شخصیت های سیاسی کشورشان را به فساد مالی متهم می کنند و خواستار استعفا یا برکناری آن ها هستند.

تظاهرات و تجمع شنبه شب جوانان لبنانی هم با شعار «همه یعنی همه»، «تاوان نخواهیم داد» و «ملت سقوط نظام را می خواهد» در میدان های الشهدا، ریاض الصلح و النجمه نزدیک مجلس ملی در مرکز بیروت آغاز شد و بامداد امروز (یکشنبه)  با ۱۶۵ زخمی و ۳۲ بازداشتی و میلیون ها دلار خسارت مالی به بانک ها و دیگر مراکز عمومی و دولتی پایان یافت.

معترضان تاکید کرده اند که معنای شعار «همه یعنی همه » محکومیت عملکرد و فساد چهل سال گذشته همه حاکمان، مقام ها، احزاب و گروه های سیاسی لبنان بدون استثناء است و معنای شعار « تاوان نخواهیم  داد» این است که مردم این کشور دیگر حاضر نیستند تاوان فساد، سوء مدیریت دولت های طایفه ای، پیامدهای تشکیل نشدن دولت جدید و عواقب بحران های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را بپردازند.

هزاران کارگر، کارمند، جوانان حزبی و فعالان مدنی، دانشجویان و معلمان دانشگاه ها و مدارس خصوصی و دولتی با تظاهرات و تجمع و تحصن در قالب جنبش اعتراضی  از ۲۵ مهر ماه تاکنون در شهرهای مختلف لبنان خواستار اصلاح ساختار سیاسی، کاهش مالیات ها، پایان دادن به سوء مدیریت و فساد مقام ها، رفع بیکاری، گرانی و تورم، کمبود بنزین، برق و گاز، جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی (لیره) و افزایش حقوق و مزایا، هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha