پس از تعطیلی بسیاری اماکن مختلفی که محل اجتماع اهالی ورزش است، اقشار مختلفی امکان فعالیت ندارند که ورزشکاران یکی از این قشرها هستند اما تحت این شرایط نقش خود را در زمینه مقابله با کرونا ایفا میکنند، هماهنگی و همکاری ورزشکاران و مربیان و دیگر فعالین حوزه ورزش برای تعطیلی اماکن ورزشی گام اولی بود که به عنوان ایفای سهم خود در مقابله با بحران کرونا برداشتند.
داور و مربی بینالمللی ژیمناستیک به خبرنگار ایرنا گفت: سالنهای ورزشی تعطیل شده و به مربیان و کسانی که در حوزه آموزشی فعالیت دارند وظایفی را سپردهایم که در فضای مجازی در زمینه تمرینهای آموزشی، توصیههای بهداشتی و حفظ آرامش و روحیه ورزشکاران فعالیت کنند.
امید شیخ احمدی با بیان اینکه هدف این است که ورزشکاران بویژه در سنین پایین بتوانند در منزل بمانند و به این فعالیتها بپردازند تا مشکل بیماری برطرف شود، اضافه کرد: مربیان بیمه بیکاری ندارند و با این وجود در خانه ماندند و این از خودگذشتگی مهمی است بنابراین از دولت هم انتظار میرود بعدا این اقشار را ببیند و آنها را یاری دهد.
خانه ماندن را به عنوان یک فرصت ببینیم
مربی تیم ملی تنیس روی میز کشور هم گفت: توصیههای بهداشتی زیادی صورت گرفته و همه کم یا بیش با آن آشنایی دارند اما موضوعی که بسیار اهمیت دارد و همه باید رعایت کنیم، بیرون نرفتن از خانه است.
جمیل لطفالله نسبی با اشاره به اینکه اگر از خانه بیرون نرویم آلوده نمیشویم و اگر هم آلوده نشویم این ویروس را عقب میرانیم، افزود: زمان طولانی در خانه ماندن هم دشواریهایی دارد اما باید به عنوان یک فرصت آن را دید که وقت بیشتری با خانواده بگذرانیم و با برنامهریزی کتاب بخوانیم، فیلم ببینیم، ورزش کرده، زبانی جدید یاد گرفته و برخی نیز که علاقه دارند، موسیقی کار کنند.
لطفالله نسبی اظهار داشت: ما در منزل برنامهای روزانه تدوین کردهایم و ساعتی را هم به ورزش اختصاص دادیم بنابراین اینگونه نیست که فرد در منزل نتواند ورزش کند.
وی یادآور شد: باید از خبرهای بدی که در مورد کرونا به ویژه در فضای مجازی پخش میشود دوری کرد چرا که بسیاری از آنها واقعیت ندارد و تاثیر روحی و روانی بدی بر روی اعضای خانواده میگذارد.
مربی تیم ملی تنیس روی میز کشور تاکید کرد: امکانات و ظرفیتهای مراکز درمانی از جمله تخت و دستگاههای تنفسی محدود است بنابراین با در خانه ماندن از تعداد مبتلایان بکاهیم تا کادر درمانی بتوانند به بیماران رسیدگی کنند.
بهترین درمان پیشگیری است
چهره سرشناس فوتبال کشور هم گفت: از قدیم گفته شده که بهترین درمان پیشگیری است و بهترین پیشگیری هم در رابطه با این ویروس که در کشور شیوع پیدا کرده خود قرنطینگی و پرهیز از حضور در اجتماعات است.
بیژن ذوالفقارنسب با بیان اینکه هر ایرانی به سهم خود باید در کاهش شیوع این ویروس مشارکت کند، افزود: اجتماعات و مراسمها، پمپ بنزینها و مراکز پزشکی از کانونهای شیوع است و همه ما باید برای حفظ سلامت خود و دیگران از آنها دوری کنیم.
ورزشکاران الگوی جامعه هستند
قهرمان بین المللی و کشوری دو ومیدانی هم با بیان اینکه تا حد امکان از انجام ورزشهای جمعی اجتناب کنند و از منزل خارج نشوند، اظهار داشت: ورزشکارها الگوهای خوبی برای جامعه هستند و به توصیههای آنها توجه میشود بنابراین باید خود در انجام توصیهها پیش قدم شوند و با افراد جامعه برای رعایت امور بهداشتی و در خانه ماندن صحبت کنند.
میلاد سیار با تاکید بر اینکه ورزشکاران و همه افراد جامعه میتوانند در خانه تحرک خود را حفظ کنند و برای این کار تمرینات آیروبیک و ورزش در خانه وجود دارد، اضافه کرد: آنها میتوانند با انجام ورزش با دمبل، کش و برخی از وسایل بدنسازی ساده شرایط آمادگی بدنی خود را حفظ کنند تا زمانی که اماکن ورزشی فعال میشود.
این ورزشکار یادآور شد: امیدوارم هرچه زودتر این ویروس از کشور خارج شود، مردم به روال عادی زندگی خود برگردند و روزهای خوب برای مردم و ورزشکاران رقم بخورد.
در ۲۴ ساعت گذشته (ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه) ۲۷ نفر به تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در استان اضافه شدند و اکنون بر اساس آخرین نتایج آزمایشگاهی ابتلای ۱۳۴ نفر از افراد بستری به بیماری کرونا قطعی است.
آمار مبتلایان قطعی به بیماری کرونا به تفکیک شهرستانها شامل سقز با ۴۸ نفر، بانه ۳۳ نفر، سنندج ۲۰ نفر، کامیاران پنج نفر، قروه ۱۱ نفر، مریوان ۲ نفر، دیواندره ۶ نفر، بیجار ۶ نفر، دهگلان ۲ نفر و سروآباد یک نفر است که بیش از ۲۵ درصد نسبت به روز گذشته افزایش دارد.
تاکنون ۳۶۲ نمونه از افراد مشکوک به کرونا گرفته شده که از این تعداد، ۱۳۴ نمونه مثبت بوده و نمونه آزمایش ۲۰۲ نفر نیز منفی بوده و جواب آزمایش افراد باقی مانده نیز هنوز مشخص نشده است.
چهار بیمار نیز بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در ۲۴ ساعت گذشته جانباختند و تعداد فوتی ها به ۱۴ نفر از ابتدا تا امروز در استان کردستان رسید که از این تعداد هشت نفر در سقز، ۲ نفر در سنندج، یک نفر در مریوان، ۲ نفر در قروه و یک نفر هم در بانه فوت کردند ضمن اینکه چند نفر دیگر هم در این مدت جانباختند که جواب آزمایش همه آنها منفی بوده است.
ویروس کرونا از اوایل دی ماه در «ووهان» واقع در استان «هوبی» چین پدیدار شد و تاکنون علاوه بر کشورهای جنوب شرق آسیا، خاورمیانه، اروپا، قاره های آفریقا، اروپا و اقیانوسیه را هم تحت تاثیر قرار داده است.
ایران نیز از ویروس کرونا در امان نماند و نخستین مورد بیماری ۳۰ بهمن ماه در قم شناسایی شد.
کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، یک هزار و ۲۰۹ مورد بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۳ هزار و ۹۳۸ نفر افزایش یافت.
تاکنون چهار هزار و ۵۹۰ نفر از بیماران مبتلا به کرونا بهبود یافته و ترخیص شدهاند. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۳ نفر از مبتلایان جدید به این بیماری جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۷۲۴ مورد رسید.