سهم شادی کودکان و مربیان کانون هرمزگان در بحران کرونا

بندرعباس- ایرنا- کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مربیان باانگیزه و خلاق هرمزگان مهم‌ترین پاس دارندگان دوران خوش کودکی و نوجوانی هستند و سهم شادی وسلامتی خود را در مقابله با ویروس کرونا روزانه و به صورت مجازی ایفا می‌کنند.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان که به راستی نه تنها یک مرکز آموزشی و علمی نیست بلکه خانه دوم مربیان و کودکان این استان است و به حق باید گفت کانون مهربانی است؛ کانونی که باید سراسر عشق، امید و آرزو کودکان و نوجوان در آن جان بگیرد و سهم مربیان در این عشق ورزی و امیدآفرینی بسیار مهم و ارزشمند است.

این روزها به دلیل اخبار کرونایی کودکان نیز ممکن است مانند بزرگسالان تحت تاثیر شرایط ایجاد شده قراربگیرند و دچار اضطراب شوند با این تفاوت که ممکن است هم‌چون بزرگترها نتوانند در مورد این ویروس صحبت کنند؛ اما دوران کودکی دوران شگفت‌انگیزی است که مربیان کانون با درک این مهم در کنار کودکان و نوجوانان نقش مهمی ایفا می‌کنند. 

قصه‌گویی، معرفی کتاب، شعرخوانی و کاردستی مجازی این روزها، تفریح و سرگرمی کودکانی است که از شیوع کرونا و تعطیلی کانون‌های پرورش فکری کودکان درخانه‌های خود ماندگار شدند.

مربیان کانون با ایده‌های نو به دنیای کودکان سلام می‌کنند

کارشناس ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان با بیان این جمله که در خانه می‌مانیم برای بهاری بهتر، معتقد است: مربیان کانون این استان متتفاوت‌تر و به صورت مجازی در سال نو با ایده‌های نو و شیوه‌های مستمر و موثر به دنیای کودکان سلام می‌کنند.

فاطمه غلامزاده نخلی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: اعضای کانون‌های پرورش فکری کودکان و آفرینش‌های ادبی این استان در این روزهای قرنطینه خانگی همچنان فعالیت تاثیرگذار و تخصصی خود را دنبال و مربیان ادبی در فضای مجازی کارگاه‌های خود را برگزار می‌کنند.

وی ادامه داد: اسفندماه امسال، ۴۵ طرح نوشتن خلاق، شعر و داستان اجرا شده که در این کارگاه‌ها که بیش از۹۰ کودک و نوجوان به اینترنت دسترسی دارند، در این کارگاه‌ها فعالیت مستمر داشته‌اند. 

این کارشناس ادبی کانون هرمزگان از دیگر فعالیت‌های ادبی از زمان شیوع ویروس کرونا به نقد و بررسی آثار اعضای کانون‌های پرورش فکری کودکان هرمزگان اشاره کرد که پس از خوانش اثر به شیوه فایل صوتی ارسال شده، آثار خلق شده توسط مربیان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

غلامزاده نخلی با بیان اینکه مخاطبان با شناخت خود بسیار احساس ارزشمندی و شادی کرده و همواره یک انسان پویا و صاحب فکر هستند،اضافه کرد: از آنجایی که فعالیت ادبی با احساسات اعضا درگیر است کمک می‌کند، تخلیه هیجانی اعضا به شیوه‌ای هنرمندانه اتفاق بیفتد و در این روزهای دشوار تسهیل‌گر باشد.

به گفته این مربی و قصه‌گو، تمام لحظات شاد کودکان سوژه نوشتن، نقاشی، کاردستی و نمایش می‌شود و در این وادی کودکان و نوجوانان خوب می‌دانند که تجربه‌های زیسته آنان چقدر ارزشمند است و می‌تواند با هنر و ادبیات یک اثر ارزشمند، خلق کنند.

وی ابرازداشت: یکی از فعالیت‌های زیربنایی و ارزشمند که باب درک و دوستی با کتاب را برای مخاطبان رقم می‌زند و در مرحله‌های پیشرفته مخاطب به خلق اثر می‌پردازد، فعالیت‌های ادبی حضوری و غیرحضوری این واحد است.

این کارشناس ادبی کانون هرمزگان یادآور شد: مربیان کانون به تمام مسائل حوزه کودک و نوجوان در آموزش، اجتماع، بحران‌های طبیعی و آسیب‌های اجتماعی توجه ویژه دارند و همواره متناسب با شرایط موجود، همراه موثری برای مخاطبین خود هستند.

خانواده‌ها درفعالیت‌های هنری کودکانشان همراه شوند

مربی مسوول کانون شماره چهار بندرعباس نیز گفت: کانون پرورش فکری در قالب پیک امید به صورت مجازی به کودکان و نوجوانان در منزل خدمات ارایه می‌دهد.

فاطمه تقی‌زاده در گفت‌وگو با ایرنا افزود: این برنامه‌ها شامل ساخت کاردستی در خانه، آموزش بازی درخانه، تولید قصه‌های کوتاه ۹۰ ثانیه‌ای تا ۲ دقیقه‌ای است.

وی اجرای برنامه‌های شعرخوانی، آموزش کاردستی و معرفی کتاب به صورت کلیپ را بخش دیگری از برنامه‌ها و فعالیت‌های این روزهای مربیان کانون هرمزگان نام برد.

تقی‌زاده ادامه داد: تمامی فعالیت‌های مربیان را پس از آماده‌سازی در گروه مجازی مرکز که دارای ۴هزار و ۱۲۰نفر عضو هستند منتشر می‌کنیم تا کودکان مرحله به مرحله با کارها و خلاقیت‌های مربیان خود آشنا شوند.

مسوول کانون شماره چهار بندرعباس گفت: اعضای کانون نیز فعالیت‌های خود را در قالب کتاب‌خوانی، قصه‌گویی، کاردستی ارسال می‌کنند و به این شکل کودکان نیز با مربیان خود مشارکت و همراهی می‌کنند.

وی گفت: در این روزهایی که تمامی خانواده‌ها باید در خانه بمانند و برای این‌که کودکان ونوجوانان در منزل خسته نشوند، انجام فعالیت‌های هنری پدر و مادرها تاثیر زیادی در روحیه کودکانشان دارد.

تقی‌زاده هم‌چنین به کودکان وخانواده توصیه کرد: این نوروز را در خانه بمانند و با کتابخوانی و فعالیت‌های هنری خود سلامتی و شادی برای همه خانواده‌های ایرانی به یادگار بگذارند.

تزریق امید و شادی به کودکان سهم مربیان قشم

مربی مسوول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قشم نیز گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان متولی کار با کودکان سهم بزرگی در مقابله با بحران کرونا دارد.

فرحناز شهنوازی در گفت‌وگو با ایرنا بیان داشت: فضای این روزها پر شده از نام کرونا و ما مربیان امروز تزریق امید و شادی به کودکان و دور کردن ترس و استرس را از آنها و خانواده‌هایشان را بهترین هدیه این روزهای بحرانی به کودکان هرمزگان می‌دانیم.

 وی ادامه داد: کانون در نخستین گام خود بر رعایت نکات ایمنی و جلوگیری از بروز شیوع و گستردگی کرونا حتی کتاب‌های امانتی از اعضا تحویل نگرفتند و در نهایت  مراکز کانون تعطیل شد.

این مربی کودکان گفت: با توجه به تعطیلی کانون و در دسترس نبودن اعضا برای اجرای فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی به صورت حضوری مراکز کانون هم فعالیت‌های خود را به صورت مجازی آغاز کردند.

شهنوازی اضافه کرد: ماندن در خانه و قرنطینه شخصی به مدت طولانی خارج از حوصله کودکان است و وظیفه مربیان کانون این است که در کمک‌رسانی به خانواده‌ها و جامعه و کادر پزشکان سهم خود را به درستی ایفا کنند.

وی معرفی کتاب و کتاب‌خوانی، قصه‌گویی، شعرخوانی و انجام کارهای دستی در قالب کلیپ‌های کودکانه را مهم‌ترین فعالیت‌های مجازی کودکان و مربیان در روزهای کرونایی در قشم نام برد.

این مربی کانون قشم گفت: مربیان با اجرای فعالیت‌های جالب خلاق و متنوع مجازی برای کودکان و نوجوانان شادی امید و آرامش را وارد خانه‌های این عزیزان کردند.

به گفته شهنوازی، تمامی فعالیت‌های مجازی ادبی و هنری کانون ضمن سرگرم کردن کودکان و نوجوانان با هدف ایجاد انگیزه وامید به زندگی و امید و ایجاد شادی و نشاط بین کودکان انجام می‌شود.

نقش‌آفرینی مربیان بستک با امداد فرهنگی مجازی

مربی مسوول کانون بستک نیز گفت: همزمان با شیوع بیماری کرونا در کشور و تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی کانون پرورش فکری طرح امداد فرهنگی به صورت مجازی توسط مربیان کانون بستک نیز اجرا شد.

زهرا رحمانی در گفت‌وگو با ایرنا بیان داشت: این طرح با هدف کاهش استرس و نگرانی از اوضاع پیش آمده و ایجاد نشاط و شادی بین کودکان و نوجوانان در این ایام خانه‌نشینی در فضای مجازی لحظاتی شاد را برای کودکان خلق کرده است.

وی ادامه داد: مربیان این مرکز نیز با ارائه خدمات فرهنگی،هنری و ادبی با تولیدمحتوا به صورت روزانه در زمینه‌های قصه‌گویی، کاردستی، بازی و سرگرمی، شعرخوانی، نوشتن متن ادبی در موضوعات بهداشت، امید به زندگی، آینده‌ای روشن و روش‌های مقابله با کرونا با شیوه‌های صحیح نکات بهداشتی در خدمت کودکان و نوجوانان شهر بوده و لحظات زیبایی را برای کودکان و نوجوانان ثبت کردند.

از ابتدای شروع اپیدمی بیماری های تنفسی تا دوم فروردین ماه امسال ۱۲ نفر در استان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان شنبه شب اعلام کرد: آمار مبتلایان به کرونا در هرمزگان تا دوم فروردین ماه ۱۴۶ نفر است که از این شمار ۱۲۶ نفر مرخص شدند و هشت نفر بستری هستند.

به گفته محمود حسین پور، در مجموع از ابتدای شروع اپیدمی بیماری های تنفسی تاکنون ۹۶۴ نفر به دلیل ابتلا به این بیماری ها در مراکز درمانی هرمزگان بستری شدند که از این شمار ۶۰۹ نفر مشکوک به کرونا بودند و از آنها تست گرفته شد،‌ از این آمار ۱۴۶ نفر مبتلا به کرونا بودند که بیشترین آمار مربوط به بندرعباس با ۷۴ نفر مبتلا است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha