۳ فروردین ۱۳۹۹، ۱۱:۵۶
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 83723375
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سهم روحانیون اهل سنت در مهار کرونا، عبادت جز خدمت به خلق نیست

سنندج - ایرنا - دل در گرو دین و عبادت دارند اما بحث سلامتی مردم که به میان آمد، همین ماموستاها با تعطیلی نماز جماعت مساجد، به خیل مقابله کنندگان با کرونا پیوستند و برای قطع زنجیره این بیماری در کردستان دست همکاری دادند، اینجاست که این شعر سعدی تداعی می‌شود: «عبادت به جز خدمت خلق نیست - به تسبیح و سجّاده و دلق نیست».

کسی فکرش را نمی‌کرد که شرایط در کشورمان به گونه‌ای پیش برود که روزی نماز جمعه و جماعات تعطیل شود،  سه هفته است این واجبات در کشور و به تبع استان کردستان بخاطر پیشگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا دیگر برگزار نمی‌شود و ماموستاها و روحانیون اهل سنت هم در این شرایط پای کار آمده‌ و سهم‌شان را در مهار این بحران ادا کنند.

با وجود اینکه شورای افتای کردستان در بخش‌نامه‌ای از روحانیون خواسته بود با هدف مقابله با افزایش شیوع بیماری کرونا در استان، از برگزاری نماز جمعه و جماعات در مساجد خودداری شود اما در برخی مناطق محدود به ویژه حاشیه شهرها این دستور رعایت نشد و برخی از آن تبعیت نکردند.

اما انصافا اغلب مساجد و روحانیون استان، کرونا را جدی گرفته و توصیه‌های بهداشتی را اولویت این روزها قرار دادند و جدا از تعطیلی نماز جماعت در مساجد، مردم را به ماندن در منزل، عدم رفتن به مسافرت، مهمانی نرفتن و حضور نیافتن در خیابان‌ها و مراکز شلوغ دعوت می‌کنند.

روحانیون به خوبی می‌دانند که از نگاه خداوند و دین، حفظ جان و سلامتی انسان‌ها بر هر چیزی حتی نماز و عبادت برتری دارد،  آنان می‌بینند این روزها پرستاران و پزشکان در سنگر خط مقدم سلامت، جان در کف نهاده‌اند تا طاعون زمان را شکست دهند و باز هم شور و شوق زندگی را در شهر و روستا زنده کنند، پس می‌خواهند سهی هرچند اندک برای شکست این ویروس داشته باشند.

توزیع ۲ هزار عدد ماسک در روستای ننله

ماموستای جوانی که حدودا ۲۵ سال سن دارد و ساکن روستای ننله سنندج است در قبال بیماری کرونا احساس مسوولیت کرده و می‌گوید: امام جماعت روستای چتان (در ۳۰ کیلومتری سنندج) هستم اما بیشتر از ۲۰ روز است که بخاطر شیوع کرونا نماز جماعت را تعطیل کرده‌ایم.

ماموستا احمد فتحی‌زاده به سرایت بالای ویروس کرونا و لزوم رعایت نکات بهداشتی اشاره می‌کند و ادامه داد: بهترین کار ماندن در خانه است، فرصت خوبی است که اعضای خانواده کنار هم باشند، مطالعه کنند و با همین کارهای ساده، نقشی مهم در مبارزه با کرونا ایفا کنند.

او با اشاره به اینکه اسلام، سلامت و حفظ جان انسان‌ها را در اولویت قرار داده است، افزود: طبق سفارش اسلام هر آنچه را که برای خود می‌خواهیم باید برای دیگران هم بخواهیم، پس اگر به حفظ جان خود اهمیت می‌دهیم باید اپیدمی این ویروس را در نظر داشته و به اصول خودمراقبتی بیشتر توجه کنیم.

ماموستا فتحی‌زاده که مدیر موسسه مردم نهاد آوای قدسیان و عضو مجمع جوانان کردستان است، با کمک خیرین ۲ هزار عدد ماسکتهیه و همراه با مواد ضدعفونی کننده بین خانواده‌های نیازمند روستاهای ننله و قلیان توزیع کرده است.

او به این کارها اکتفا نکرده و به دلیل دغدغه‌ه‌ای که دارد، از طریق تهیه بروشورهایی از دانشگاه علوم پزشکی، اهالی روستای ننله و قُلیان را در زمینه راه‌های مقابله با پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا آموزش می‌دهد.

تاکید بر ماندن و عبادت در خانه

امام جماعت مسجد حریری سنندج نیز می‌گوید: از آنجاییکه بیماری کرونا جهانی و واگیردار است و دین اسلام برای حفظ جان انسان اهمیت زیادی قائل شده است، همه در خانه بمانیم، همچنانکه خودم همراه خانواده ۲ هفته است به آن عمل می‌کنیم.

ماموستا سیدعارف عنایتی حفظ بهداشت فردی و جمعی را مهمترین وظیفه هر انسان مسلمانی می‌داند و اضافه کرد: ماموستایان که همیشه در صحته‌های مختلف نقش داشته‌اند، حالا هم برای کمک به رفع بیماری کرونا از هیچ تلاشی فروگذار نکنند.

وی وظیفه روحانیون را در شرایط کنونی روشنگری و حفظ آرامش در جامعه عنوان کرد و ادامه داد: روزانه کلیپ‌های متعددی را در فضای مجازی منتشر می‌کنم و ضمن دعوت به مردم برای ماندن در خانه و اجتناب از تردد در معابر عمومی، آنان را به آرامش و رعایت نکات بهداشتی توصیه می‌کنم.

امام جماعت مسجد حریری اظهار داشت: در زمان حیات پیامبر(ص) نیز طاعون در برخی شهرها و مناطق روی داد که ایشان دستور قرنطینه داد، به این معنا که کسی تا زمان رفع بیماری به آن شهر وارد یا از آن خارج نشود.

ماموستا عنایتی حساسیت بیخود و تاکید بر برگزاری نمازجمعه یا جماعات در برخی مساجد را نوعی تحجر اعتقادی و فکری دانست و گفت: صفوف نماز، سرویس‌های بهداشتی و وضوخانه منبع انتقال و گسترش شیوع کرونا است، پس در این زمینه باید منطقی و عاقلانه گام برداشت و مردم را آگاه کرد.

وی ترک نماز جمعه و جماعت را در شرایط کنونی عذری شرعی عنوان کرد و افزود: در اغلب کشورهای اسلامی درگیر با ویروس کرونا بعد از پخش اذان از بلندگوی مساجد، با عبارت «الصلاه فی بیوتکم»، مردم را به ادا کردن نماز در خانه سفارش می‌کنند، همچنان که سه هفته است نماز جماعت در مسجد ما برگزار نمی‌شود.

امام جماعت مسجد حریری سنندج تاکید کرد: پزشکان و کادر درمانی اکنون در صف اول مقابله با کرونا، جان خود را در کف گذاشته‌اند تا به مردم و مبتلایان خدمت کنند، پس ما هم وظیفه داریم برای کمک به آنان و قطع زنجیره انتقال این ویروس تمام تلاش خود را بکار گیریم.

اولویت حفظ سلامت

امام جماعت مسجد ارشاد سنندج هم گفت: حدود ۲ هفته است نماز جماعت را تعطیل کرده‌ایم و مردم را انجام عبادات در منزل سفارش کرده‌ام، ضمن اینکه در فضای مجازی به سوالات شرعی نمازگزاران پاسخ می‌دهم.

ماموستا عبدالجبار لطفی کانالی نیز در تلگرام تشکیل داده و از طریق آن جدا از ارسال پست‌های دینی، رعایت موارد بهداشتی ضروری و خودمراقبتی را برای مقابله با کرونا در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

او از اهمیت حفظ جان و سلامت از دیدگاه خداوند پرداخت و اظهار داشت: در قرآن آمده که اگر از مسلمانی با تحت فشار قرار دادن او و تهدید به مرگ خواستند که کفر بگوید، حتما این کار را بکند، چراکه حفظ نفس و حیات نزد خداوند ارزشمند است.

اطلاع‌رسانی در فضای مجازی

امام جماعت مسجد آل محمد سنندج هم به تعطیلی نماز جمعه و جماعات در این مسجد با توجه به افزایش شیوع ویروس کرونا و خطر سرایت آن اشاره کرد و افزود: اکنون همه باید احساس مسوولیت کرده و در پشت جبهه مقابله با کرونا از کادر جهادگر درمانی حمایت کنند.

ماموستا عدنان کرمی ابراز امیدواری کرد با کمک خداوند و همکاری مردم و دستگاه‌های مرتبط، این ویروس از جامعه رخت خواهد بست و گفت: سه هفته است غیر از مواقع ضروری از خانه خارج نمی‌شویم و خانواده‌ام به خوبی توصیه‌های وزارت بهداشت را رعایت کرده‌اند.

وی اضافه کرد: در کانال تلگرامی و صفحه اینستاگرام خود دائم و به صورت روزانه ضمن دعوت مردم به آرامش، آنان را به رعایت موارد بهداشتی و عدم حضور در اماکن عمومی توصیه می‌کنم.

ماموستا کرمی با بیان اینکه مسلمان کسی است که مردم از دست و زبانش در امان باشند و باعث دردسر و مشکل برای دیگران نشود، یادآور شد: به این مورد توجه کنیم که با قرنطینه خود در منزل، کمک بسیار بزرگی در کاهش آمار مبتلایان و قطع زنجیره انتقال خواهیم داشت.

ایستگاه تب‌سنجی در روستای آویهنگ

ماموستا میری اما با احساس مسوولیت بیشتری وارد میدان مقابله با کرونا شده و در ایستگاه تب‌سنجی که با تلاش و همت مردم در ورودی روستای آویهنگ منطقه ژاوه‌رود سنندج راه‌اندازی شده بعد از تب‌سنجی اجازه ورود به روستاهای منطقه را می‌دهد.

او بعد از تعطیلی نماز جمعه و جماعت، دست خالی ننشسته و به قصد کمک به مردم و برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، در این ایستگاه مستقر شده و براساس توان خود برای حفظ سلامتی مردم گام برداشته است.

همه پای کار بیاییم

این روزها خیلی‌ها جدا از هر شغل، قشر و اندیشه‌ای، وارد کارزار مقابله با کرونا شده‌اند. یکی با بخشش اجاره مغازه و منزل، دیگری با توزیع ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده رایگان، یکی دیگر با کمک مالی به اقشار ضعیف و کم‌درآمد و آن یکی با اطلاع‌رسانی به مردم.  

به هر حال هر کس دل نگران مردم و سلامتی آنان است، پرچمداران خط مقدم مقابله با کرونا را تنها نگذاشته و تلاش خود را برای ریشه کن کردن این بیماری به کار برده و چه خوب است همه احساس مسوولیت کنیم و با کاری هر چند کوچک مثلا با ماندن در خانه و حضور نیافتن در اماکن شلوغ،  تلاش دیگران را در این عرصه هدر ندهیم.

تاکنون و از مجموع ۶۴۲ آزمایش انجام شده ۲۲۲ مورد در استان کردستان به طور قطعی مبتلا به کرونا هستند و ۳۴۲ مورد هم منفی بوده است.  

آمار تفکیک شهرستان‌های استان در ابتلای قطعی به کرونا در سقز ۸۴ نفر، بانه۴۸ نفر، سنندج ۳۷ نفر، کامیاران ۹ نفر، قروه ۱۳ نفر، مریوان ۶ نفر، دیواندره هشت، بیجار ۱۴ نفر، دهگلان ۲ نفر  و سروآباد یک نفر است.  

از ابتدای شیوع بیماری کرونا در استان تاکنون ۲۵ نفر جان خود را از دست داده  که بیشترین آن مربوط به شهرستان سقز با ۱۲ مورد است و تاکنون ۹۳ بیمار نیز پس از درمان و کسب بهبودی کامل و گذراندن دوران قرنطینه از بیمارستان ترخیص شده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha