اختلاف بیت سیاسی شیعی با «عدنان الزرفی» که سه شنبه هفته گذشته از سوی «برهم صالح»، رییس جمهوری عراق مکلف به تشکیل دولت شده و از او به عنوان چهره مورد حمایت آمریکا در عراق یاد می شود، هر روز ابعاد گسترده تری در این کشور به خود می گیرد.
در همین حال نماینده فراکسیون «الفتح» (هادی العامری) روز گذشته (دوشنبه) گفت که «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت، «نوری المالکی» رهبر دولت قانون و «فالح الفیاض» رهبر جنبش العطاء رسما مخالفت خود با تکلیف «عدنان الزرفی» برای پست نخست وزیری عراق را به اطلاع رییس جمهوری رسانده اند.
«عدنان الفیحان» تاکید کرد که این سه رهبر سیاسی مخالفت رسمی بیت شیعی را با مکلف شدن الزرفی برای پست نخست وزیری به اطلاع «برهم صالح» رسانده اند.
البلداوی در گفت وگویی با خبرگزاری المعلومه اظهار کرد که الزرفی، نخست وزیر مکلف نامه ای به جریان های شیعه ارسال کرده و خواستار تشکیل نشست برای روشن شدن موضع خود و ارائه ضمانت به رهبران شیعی عراق شده بود.
این نماینده مجلس عراق افزود: نیروهای سیاسی با امتناع به او پاسخ دادند و به الزرفی توصیه کردند که انصراف خود را از این سمت اعلام کند و به خواست کسانی که او را برای تشکیل دولت تحت فشار قرار می دهند به ویژه آمریکایی ها عمل نکند.
البداوی تاکید کرد که اراده برهم صالح بر مکلف شدن الزرفی از یک سو و مخالفت و امتناع جریان های سیاسی با وی به یک چالش و مساله مهم در عراق تبدیل شده است.
وی گفت: گروه های سیاسی کرد و فراکسیون اتحاد قوای اهل سنت (محمد الحلبوسی) نیز به الزرفی گفته اند که آنها بدون موافقت و چراغ سبز نیروهای سیاسی شیعه از وی حمایت نخواهند کرد.
البداوی بیان داشت که همه نشانه ها گویای این است که سرنوشت «محمد توفیق علاوی» در انتظار الزرفی خواهد بود.
الزرفی دومین انتخاب پس از معرفی محمد توفیق علاوی است که به سبب مخالفت گروه های سیاسی کرد و اهل سنت و برخی جریان های شیعی نتوانست دولت تشکیل دهد و سرانجام نیز ناگزیر به کناره گیری شد.
رییس جمهوری عراق در ۱۷ مارس گذشته (۲۷ اسفندماه ۹۸) عدنان الزرفی را به عنوان نخست وزیر مامور تشکیل دولت جدید کرد.
الزرفی نماینده پارلمان عراق از فراکسیون النصر به رهبری «حیدر العبادی» است که در کارنامه سابق خود تجربه استانداری نجف را در سه دوره دارد.
این نماینده به دلیل داشتن تابعیت دوگانه «آمریکایی – عراقی» و نزدیکی به آمریکایی ها و متهم به پرونده های فساد در دوره ای که استاندار نجف بوده، با مخالفت بیت سیاسی شیعی در عراق برای تصدی پست نخست وزیری مواجه شده است.
همسویی با سیاست های واشنگتن از جمله در خصوص انحلال الحشد الشعبی و مخالفت با اخراج نظامیان آمریکا از خاک عراق از دیگر علت های مخالفت شدید بیت سیاسی شیعی با مکلف شدن این چهره برای پست نخست وزیری است.