۲۸ اسفند ۱۳۹۸، ۱۶:۲۶
کد خبرنگار: 2521
کد خبر: 83720012
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

درباره عدنان الزرفی

۲۸ اسفند ۱۳۹۸، ۱۶:۲۶
کد خبر: 83720012
درباره عدنان الزرفی

تهران- ایرنا- عدنان الزرفی یکی از چهره های سیاسی عراق شناخته می‌شود که به عنوان نخست وزیر منتخب مأمور تشکیل کابینه جدید در این کشور است. او اولویت دولت را فراهم کردن مقدمات لازم برای برگزاری انتخاب آزاد و شفاف طی یک بازه زمانی یکساله می داند که در عمل به وعده‌های خود تمام تلاشش را به کار خواهد بست.

کشور عراق چندین ماه بود که با بحران‌های سیاسی بسیاری دست و پنجه نرم می کرد، اعتراض های مردمی که با استعفای «عادل عبدالمهدی» از نخست وزیری آغاز شد. معترضان در سه ماه اخیر خواستار تغییر اساسی در دولت بودند و تداوم اعتراض‌های مسالمت‌آمیز در شهرهای مختلف، جریان‌ها و گروه‌های سیاسی از رییس جمهوری گرفته تا نمایندگان مجلس و دیگر شخصیت های تأثیرگذار عراق به هیچ وجه نتواست به راهکاری واحد و مورد توافق برای خروج از بحران برسند.

مشکل اساسی در این زمینه، معرفی نخست وزیر و بحث فراکسیون اکثریت مجلس برای اعلام نامزد جایگزین عادل عبدالمهدی بود. آنچه تاکنون از روند تحولات مجلس نشان می‌دهد، این است که میان فراکسیون‌ها و نمایندگان برای اعلام نام فراکسیون اکثریت، اختلاف نظر وجود داشت. سرانجام پس از کش و قوس های بسیار و طی جلسه های مختلف برهم صالح رییس جمهوری عراق «عدنان الزرفی» را مامور تشکیل کابینه عراق کرد. در همین راستا ائتلاف النصر عراق به ریاست حیدر العبادی ضمن اعلام حمایت از عدنان الزرفی برای نخست وزیری، او را فردی معرفی کرد که منطبق با ویژگی های اعلام شده از سوی فراکسیون هاست. الزرفی از مسوولان زمان حاکمیت آمریکایی‌ها بر عراق در دوره پس از سرنگونی صدام حسین است. او همچنین عضو فراکسیون نصر، به ریاست حیدر العبادی نیز به شمار می رود.

زندگینامه و فعالیت‌های اجرایی الزرفی

عدنان الزرفی در ۱۹۶۶ میلادی در نجف اشرف چشم به جهان گشود. او تحصیلات عالیه خود را با گذراندن در رشته فقه اسلامی از دانشگاه کوفه به پایان رسانید و مدرک کارشناسی ارشد امنیت و برنامه‌ریزی استراتژیک را از دانشکده امنیت و دفاع بغداد  اخذ کرد و دکتری مرحله پژوهش، فقه دانشگاه کوفه را دارد. عدنان عضویت در حزب الدعوه را نیز در کارنامه اجرایی خود دارد . او در ۱۹۸۸ میلادی در عراق به زندان افتاد و حکم حبس ابد برای وی صادر شد اما در آشوب‌های همزمان با انتفاضه شعبانیه ۱۹۹۱ میلادی از زندان ابوغریب فرار کرد و به عربستان سعودی رفت. الزرفی در ۱۹۹۴ میلادی به آمریکا مهاجرت کرد و تا زمان سقوط رژیم بعث در آمریکا ماند. پس از سقوط رژیم بعث به عراق برگشت و در سه مقطع زمانی میان سال‌هایسال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ و ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ و ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵  استاندار نجف اشرف، شد.  وی در ۲۰۰۹  میلادی از حزب الدعوه جدا شد و ائتلاف الوفاء را تأسیس کرد. او در ۲۰۱۸ میلادی به مجلس عراق راه یافت و ریاست فراکسیون ائتلاف نصر به رهبری حیدر العبادی در مجلس عراق را بر عهده گرفت. الزرفی از حامیان جدی تظاهرات اخیر در عراق بود و بارها او را به «دست داشتن در اقدامات اغتشاشگرانه در خیابان ها» متهم کرده اند.

دیدار عدنان الزرفی با نخست وزیر و رییس پارلمان عراق

عدنان الزرفی پس از انتخاب شدن به نخست وزیری به دیدار نخست وزیر مستعفی و رئیس پارلمان این کشور رفت و با آنها درباره مسئولیت جدید خود گفت‌وگو کرد. الزرفی که مامور تشکیل کابینه جدید عراق است اولویت دولت این کشور را فراهم کردن مقدمات لازم برای برگزاری انتخاب آزاد و شفاف طی یک بازه زمانی در نهایت یک ساله می داند و وعده داده است که در یک بازه زمانی نهایت یکساله تمام تلاش خود را در این جهت به کار می‌گیرد. وی در بخش دیگری از سخنانش وعده داده که از امنیت تظاهرات‌کنندگان و فعالان حمایت خواهد کرد. الزرفی در نخستین نطقش خطاب به ملت عراق گریزی هم به سیاست خارجی این کشور زد و  سیاست گشایش باز با کشورهای همسایه به دور از درگیری‌های منطقه‌ای و بین المللی را اولویت اصلی دولت جدید عنوان و تاکید کرد که تلاش خواهد که سیاست بازی را با همه کشورهای همسایه،‌ منطقه و مجامع بین المللی که ضامن استقلال عراق داری حاکمیت و شریکی اساسی و فعال در مبارزه با تروریسم جهانی و عامل ثبات در منطقه باشد،‌ در پیش گیرد. نخست وزیر مامور تشکیل کابینه جدید عراق سیاست خارجی دولت جدید را بر اصل «اول عراق و پرهیز و اجتناب از درگیری‌های منطقه‌ای و بین المللی که عراق را به صحنه تسویه حساب ها قرار دهد» استوار دانست.

نظر کارشناسان و سیاستمداران عراق درباره الزرفی

از یکم دسامبر ۲۰۱۹ تا همین چند روز پیش عادل عبدالمهدی به عنوان نخست وزیر پیشبرد امور در عراق فعالیت می کرد. پس از ناکامی جریان های سیاسی عراقی در تشکیل «کتله اکبر یا فراکسیون بزرگ تر پارلمانی»، به طور عملی برهم صالح، رئیس جمهور، به بازیگر اصلی در فرآیند معرفی نخست وزیر تبدیل شد. برهم صالح «محمد توفیق علاوی» را برای تشکیل کابینه معرفی کرد اما علاوی پس از یک ماه اعلام کرد که قادر به تشکیل کابینه نیست و از سمت خود استعفا کرد. عدنان الزرفی دومین شخصی است که از سوی برهم صالح در ۴۵ روز اخیر مأمور به تشکیل کابینه شد. با این حال، معرفی عدنان الزرفی بازخورد مثبتی در میان برخی از گروه های سیاسی عراقی نداشته است. برخی از منتقدان بر این باور هستند عدنان الزرفی که پیش از این عضویت حزب الدعوه را داشت و سه دوره نیز استاندار نجف بود، از شخصیت های نزدیک به آمریکا است و اقدام برهم صالح در راستای منافع آمریکا قرار دارد. از این رو، منتقدان و معترضان عراقی معتقد هستند که معرفی الزرفی در راستای مطالبه مردم عراق نیست زیرا مردم به خصوص در تظاهرات حدود ۶ ماه اخیر مرتب اعلام کردند که خواستار معرفی نخست وزیر مستقل هستند.  به نظر می رسد که مخالفت ها با عدنان الزرفی به مراتب بیشتر از مخالفت با محمد توفیق علاوی است. گروه هایی نظیر الفتح، دولت قانون، حکمت، بدر و عصائب اهل الحق به طور صریح مخالفت خود را به نخست وزیری الزرفی اعلام و حتی مطابق گزارش ها نشستی را نیز در مخالفت با نخست وزیری وی برگزار کردند. شاید این شروعی تازه برای الزرفی باشد اما به نظر می رسد که او راهی دشوار و پیچیده ای را باید طی کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha