به گزارش شبکه "الجزیره"، "عبدالقادر المرتضی" روز سه شنبه در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: پس از آنکه اجرای توافقنامه "امان" در مورد تبادل اسرا تاکنون به مرحله عمل نرسیده، سازمان ملل پیشنهاد کرده که این توافقنامه طی دو مرحله اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول یک هزار و ۳۰ زندانی از هر دو طرف رد و بدل خواهند شد و تبادل ۳۹۰ اسیر باقی مانده از طرفین در مرحله دوم انجام خواهد شد، افزود: ما منتظر پاسخ طرف مقابل هستیم.
نیروهای دولت مستعفی و فراری یمن که مورد حمایت ائتلاف سعودی است، جمعه گذشته "جنبش انصارالله" یمن را به جدی نبودن و جلوگیری از اجرای توافقنامه تبادل اسرا متهم کرد.
سازمان ملل متحد و کمیته صلیب سرخ جهانی ۱۶ فوریه سال گذشته میلادی (۲۷ بهمن 98 ) در پایان سومین نشست کمیته تبادل اسیران میان جنبش انصارالله و دولت مستعفی یمن که به مدت یک هفته بطول انجامید، اعلام کرد که دو طرف برای یک برنامه مفصل در تبادل اسرا به توافق رسیدند.
بر اساس این توافق که در راستای اجرای توافق سوئد انجام شد و مطابق با اصول توافق شده در پرونده زندانیان و مفقودین، مقرر بود یک هزار و ۴۰۰ اسیر از طرفهای درگیر در جنگ یمن از جمله نیروهای سودانی و عربستانی آزاد شوند.
برپایه گزارش مقامات جنبش انصارالله یمن، در مرحله نخست باید دولت "عبدربه منصور هادی" ۹۰۰ تن از اعضای این جنبش را در ازای آزادی ۵۲۰ تن از عناصر دولت مستعفی آزاد میکرد.
در همین حال " عبدالقادر المرتضی" رییس کمیته امور اسیران دولت نجات ملی یمن 19 اسفند سال گذشته اعلام کرد که دولت مستعفی منصور هادی که مورد حمایت ائتلاف سعودی است، موضوع تبادل اسرا را متوقف کرده است.
المرتضی در صفحهاش در توئیتر نوشت: توافق تبادل اسرا که اخیرا در امان پایتخت اردن صورت گرفت، به دلیل این که فهرست اسامی اسیران از سوی طرف دیگر (دولت مستعفی یمن) بویژه نماینده "حزب اصلاح" در استان "مأرب"، تکمیل نشده، همچنان نیمه کاره باقی مانده است.
رییس کمیته امور اسیران انصارالله یمن همچنین از سازمان ملل متحد خواست که دولت مستعفی را برای اجرای تبادل اسیران تحت فشار قرار دهد تا این موضوع به سرنوشت توافق صلح استکهلم در سوئد دچار نشود.
در پی شیوع "ویروس کرونا"، "مارتین گریفیتس " نماینده سازمان ملل در ۲۰ مارس ( اول فروردین امسال ) از طرفین جنگ یمن خواست تا روند آزادی اسیران را به دلیل خطرات ناشی از شیوع این ویروس تسریع کنند.
در مذاکرات استکهلم که اواخر سال ۲۰۱۸ برگزار شد طرفین برای مبادله ۱۵ هزار زندانی و ارائه لیست آنها به سازمان ملل توافق کردند.
پیشتر طرفهای درگیر در یمن بر اساس توافق ۱۱ دسامبر ۲۰۱۹ ( ۲۰ آذر ۱۳۹۷) فهرست اسامی ۱۶ هزار زندانی را مبادله کرده بودند.