حجت الاسلام حسن عامری با اشاره به اهمیت تلاوت قرآن در ماه مبارک رمضان به خبرنگار معارف ایرنا گفت: قرآن همه چیز دارد و هر کسی به اندازه ظرفیت خود می تواند از کلام الهی استفاده کند. البته ما به اشتباه از ماه رمضان به عنوان ماه قرائت قرآن یاد می کنیم در حالی که این ماه، ماه انس با قرآن است و مانوس شدن با قرآن، حقیقتی است که قرائت یکی از مقدمات آن است.
وی افزود: در روایتی آمده است که نگاه کردن به در خانه عالم ثواب دارد اما مساله این است کسی که هنگام عبور از مقابل منزل یک دانشمند، فقط به در آن می نگرد، اگرچه ثوابی خواهد برد ولی معرفتی به علم آن عالم پیدا نمی کند.
این پژوهشگر مذهبی اضافه کرد: اگر گفته اند چنین نگاهی عبادت است، به این دلیل است که به خانه دانشمندان برویم و میهمان آنان شویم و در نهایت بتوانیم از علم آنان بهره برداری کنیم و مقدمه چنین استفاده ای، مانوس شدن با آنان است.
وی افزود: شخصی از مرحوم علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان سوالی پرسید و علامه در پاسخ گفت که باید دو سال برود و بیاید و آن شخص نقل کرد که دو سال خدمت علامه رسیدم تا این که بعد از دو سال پاسخ سوالش را داد.
عامری ادامه داد: مرحوم علامه به آن شخص گفت که باید مانوس با علم می شد تا معنای آن علم را درک کند. بنابر این برای استفاده از علم یک دانشمند، باید با او همنشین و همکلام شد و در محضر کلام الله نیز باید اینگونه بود.
وی سفارش کرد تا روزه داران در ماه مبارک روزانه به تلاوت یک جزء از قرآن بپردازند و در ادامه گفت: ما می توانیم در ماه رمضان قرآن را ختم کنیم و برخی علما چندین بار در این ماه قرآن را ختم می کنند ولی این ختم کردن کافی نیست بلکه تدبر که امر خود قرآن است لازم می باشد.
این استاد حوزه افزود: برای انس گرفتن با قرآن و تدبر در آیات الهی باید هنگام تلاوت آیاتی که درباره انسان، نشانه های الهی و تذکرات قیامت است، به معانی آن نیز توجه کنیم. بعضی علمای بزرگ وقتی قاری قرآن به تلاوت آیات الهی می پرداخت، از قاری درخواست می کردند تا دوباره همان آیه را قرائت کند آنگاه می گفتند که مفهوم آیه را متوجه شدند.
عامری تاکید کرد: در خانه نشینی و خلوتی که به دلیل شیوع ویروس کرونا بوجود آمده، حداقل یک صفحه از قرآن را تلاوت کنیم و درباره آیات آن تامل کنیم. زبان فارسی نیز بخش عمده ای از زبان عربی را در خود دارد و کافی است برخی قواعد را بدانیم تا بتوانیم معنای آیات را درک کنیم.
وی به بهره گیری از تفاسیر برای تدبر در آیات قرآن سفارش کرد و گفت: هر کسی می تواند با توجه به فهم و درک خود به تفاسیری مانند تفسیر نوراز حجت الاسلام محسن قرائتی یا تفسیر نمونه و تفسیر المیزان مراجعه کند و تفسیر تسنیم از آیت الله جوادی آملی به عنوان یکی از بزرگترین تفاسیر جهان می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
استاد حوزه عبدالعظیم افزود: در ماه رمضان تلاش کنیم تا روزانه یک جزء بخوانیم ولی درباره یک یا چند آیه نیز به تفسیر مراجعه کنیم و ببینیم چگونه می توان این آیات را در زندگی و برنامه های کاری و شغلی و حتی رفتار با دیگران پیاده کرد و یک نقش زنده به آن داد.