کاظم داداشی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تاریخی بودن منطقه «لیلان» و قرارگیری یکی از سایتهای مهم باستانی استان در این منطقه، طی عملیاتی مخفیانه چندین عامل حفاری غیرمجاز در یک خانه شخصی اقدام به حفر تونل زیرزمینی کردند.
وی افزود: این تونل به عمق ۱۰ متر و طول بیش از ۲۰۰ متر با تزریق بتن توسط چهار عامل ایجاد شده بود که به دنبال اعلام خبر دوستداران میراث فرهنگی شهر لیلان، با همکاری یگان حفاظت میراث فرهنگی، نیروی انتظامی، دادگاه عمومی و انقلاب شهرستان، مکان مورد نظر کشف و عاملان دستگیر شدند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی ادامه داد: پرونده عاملان حفاری غیرمجاز خانهای مسکونی در شهر لیلان پس از بررسی وضعیت،جهت اقدامات قانونی به مراجع قضایی ارجاع داده شد.
هم استانیهای محترم میتوانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف در حوزه میراث فرهنگی، مراتب را با تماس شماره ۰۹۶۶۲ مرکز پیام یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی،اطلاع دهند.
«لِیلان»، جنوبیترین شهر آذربایجان شرقی و مرکز اداری بخش لیلان شهرستان ملکان است که در ۲۰ کیلومتری جنوبشرق ملکان و ۱۶۳ کیلومتری جنوبغرب تبریز واقع شدهاست.
جمعیت لیلان در سال ۱۳۹۵ خورشیدی اففزون بر هفت هزار نفر بود.
شهر باستانی «لیلان» که پس از اسلام به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین شهرهای آذربایجان مطرح میشد، بر اثر زلزلهها، سیلها و سایر بلایای طبیعی از بین رفتهاست و امروزه تنها شهری متروکه در معرض دید قرار دارد.
گفته می شود شهر «شیز» به عنوان اقامتگاه تابستانی خسرو پرویز ظاهراً در نواحی دریاچه ارومیه در سر راه مراغه و تبریز در نزدیکی لیلان بوده است. چند سال قبل ۳۳ سکه طلا از محدوده های تاریخی «لیلان» کشف شد که گفته شد متعلق به امپراطوری بیزانس است.