ارومیه- ایرنا- معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی آذربایجان‌غربی گفت: نمونه‌گیری‌ها و بررسی های انجام شده توسط کارکنان دامپزشکی استان موجب شد تا از ورود ۲۲ تن شیرخام غیربهداشتی یا فاسد به چرخه مصرف جلوگیری شود.

غلامرضا ملکی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور نظارت و کنترل بهداشتی شیر خام، بیش از ۱۵ هزار مورد نمونه‌برداری در قالب ۹۹۱ مورد بازدید از مراکز جمع آوری شیر، دامداری‌های سنتی و صنعتی و کارخانه‌های لبنی در یک سال گذشته صورت گرفت.

وی ادامه داد: در بازرسی‌ها، بار میکروبی و تقلب در تولید از جمله آب اضافه، نشاسته، فرمالین، جوش شیرین، اوره و موارد نظیر آنمورد بررسی قرار می گیرد.

وی از شهروندان خواست تا شیر و فرآورده‌های لبنی را به صورت پاستوریزه مصرف کنند و از مصرف شیر، سرشیر، خامه، پنیر، بستنی و سایر فرآورده‌های غیر پاستوریزه به صورت محلی و سنتی خودداری کنند.

وی بیان کرد: دامپزشکی بر اساس وظایف ذاتی خود برای کنترل و ارتقای سلامت شیرخام برنامه‌های متعددی را بر عهده دارد که انجام پایش‌های ماهانه و نمونه‌برداری از دامداری‌های سنتی و صنعتی، مراکز جمع‌آوری شیر و کارخانجات لبنی از مهم‌ترین این برنامه‌هاست.

سالانه حدود ۳۴۰ هزار تن شیرخام در استان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

آذربایجان‌غربی رتبه هشتم را در کشور در تولید شیر خام به خود اختصاص داده‌است و به دلیل داشتن شرایط جغرافیایی خاص همواره جزو قطب‌های مهم تولید شیر خام در کشور بوده‌است