غلامرضا ملکی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: به منظور نظارت و کنترل بهداشتی شیر خام، بیش از ۱۵ هزار مورد نمونهبرداری در قالب ۹۹۱ مورد بازدید از مراکز جمع آوری شیر، دامداریهای سنتی و صنعتی و کارخانههای لبنی در یک سال گذشته صورت گرفت.
وی ادامه داد: در بازرسیها، بار میکروبی و تقلب در تولید از جمله آب اضافه، نشاسته، فرمالین، جوش شیرین، اوره و موارد نظیر آنمورد بررسی قرار می گیرد.
وی از شهروندان خواست تا شیر و فرآوردههای لبنی را به صورت پاستوریزه مصرف کنند و از مصرف شیر، سرشیر، خامه، پنیر، بستنی و سایر فرآوردههای غیر پاستوریزه به صورت محلی و سنتی خودداری کنند.
وی بیان کرد: دامپزشکی بر اساس وظایف ذاتی خود برای کنترل و ارتقای سلامت شیرخام برنامههای متعددی را بر عهده دارد که انجام پایشهای ماهانه و نمونهبرداری از دامداریهای سنتی و صنعتی، مراکز جمعآوری شیر و کارخانجات لبنی از مهمترین این برنامههاست.
سالانه حدود ۳۴۰ هزار تن شیرخام در استان تولید و روانه بازار مصرف میشود.
آذربایجانغربی رتبه هشتم را در کشور در تولید شیر خام به خود اختصاص دادهاست و به دلیل داشتن شرایط جغرافیایی خاص همواره جزو قطبهای مهم تولید شیر خام در کشور بودهاست
نظر شما