۲۲ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۱۵
کد خبر: 81643140
T T
۰ نفر
مردم از مصرف شیر و لبنیات فله ای خودداری كنند

تهران - ایرنا - مدیركل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی سازمان دامپزشكی كشور توصیه كرد: با توجه به گرم شدن هوا و احتمال بروز بیماریهایی همچون تب مالت و تب كیو مردم از استفاده از شیر و لبنیات سنتی به شكل فله ای خودداری كنند.

داریوش جهان پیما روز جمعه درگفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره افزایش تعدد مغازه های عرضه كننده لبنیات سنتی و فله ای طی یكی دو سال اخیر، افزود: سازمان دامپزشكی كشور با عرضه هرگونه شیرخام و محصولات لبنی سنتی (فله ای و غیرپاستوریزه) مخالف است.

وی اظهار داشت: علیرغم اینكه مسئولیت نظارت بر فرآورده های خام دامی برعهده سازمان دامپزشكی كشور است اما مراكز عرضه محصولات لبنی فله ای تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی قرار دارد و توسط این وزارتخانه مجوز فعالیت دریافت می كنند.

وی تصریح كرد: سازمان دامپزشكی كشور تاكنون مجوزی برای فعالیت مغازه ها و مراكز عرضه شیر و محصولات لبنی سنتی صادر نكرده است.

مدیركل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی، گفت: هم اكنون با فرارسیدن فصل تابستان و افزایش حجم مسافرت ها مردم تمایل بیشتری به استفاده از محصولات لبنی محلی دارند كه این امر احتمال بروز مخاطرات ابتلا به بیماری های تب مالت (بروسلوز) و تب كیو در جامعه انسانی را افزایش می دهد.

وی ادامه داد: در حال حاضر تبلیغات گسترده ای بابت استفاده از شیر و لبنیات محلی (غیرپاستوریزه؛ فله ای و سنتی)تحت عنوان اینكه این محصولات به شكل طبیعی و ارگانیك تولید می شود و از كیفیت بالاتری برخوردار است، صورت می گیرد.

وی تاكید كرد: سازمان دامپزشكی كشور توصیه می كند مردم از شیر و محصولات لبنی سنتی كه به شكل فله ای و غیر پاستوریزه عرضه می شوند، استفاده نكنند زیرا مخاطرات جدی برای سلامت جامعه انسانی به شمار می رود.

وی اضافه كرد: نخستین برنامه برای كشورهایی كه كنترل بیماری تب مالت و سل را در دستور كار دارند، پاستورازیسیون شیرخام است بنابراین بكارگیری از شیر و محصولات لبنی فله ای اثر منفی در اجرای مقابله با این بیماری ها خواهد داشت.

وی گفت: بنابراین مردم باید خودشان در مصرف محصولات لبنی دقت كنند و از محصولات پاستوریزه كه نظارت بر آن حاكم است، استفاده كنند.

جهان پیما گفت: احتمال اینكه شیرهای فله‌ای عرضه‌شده در مراكز لبنیات سنتی، از محل مرجوعی شیر كاخانجات به علت بالا بودن بار میكروبی، نداشتن استاندارد‌های لازم همچون بروز بیماری در واحدهای دامی و یا آلودگی شیر به باقیمانده دارویی در اثر درمان باشد.

وی افزود: بنابراین شیرهای مرجوعی كارخانجات به دور از چشم سیستم های نظارتی دراختیار مغازه های عرضه محصولات سنتی قرار می گیرد.

جهان پیما براین باور است؛ هیچ سازمانی نمی تواند عرضه شیر و محصولات لبنی فله ای كه نظارتی برآنان نیست، را تضمین كند پس صدور مجوز این مغازه ها و مراكز باید توسط دستگاه مطبوع ابطال شود.

اقتصام(4)9186**1558
۰ نفر