مخاطب ادبیات فارسی امروز، دیگر قصه شاهزادهها را نمیپسندد اما هنوز هم قصهنویسانی هستند که میتوانند با گفتن این قصههایی که از دل تاریخ بیرون میآیند، مخاطب را جذب کنند. شرمین نادری، (متولد ۱۳۵۵) نویسندهای است که او را بیشتر به خاطر آشناییاش با لحن و ادبیات قاجاری میشناسند، نادری که معتقد است قصهگویی را از خانوادهاش به ارث برده، در طول سالهای نویسندگیاش، آثاری چون قمر در عقرب، اشرف جان و رویای شهریور، ماهگرفتهها و چند کتاب دیگر را در این سبک نوشته که تازهترین آنها ماه شرف است.
ماه شرف، حکایت دختر بیمار یکی از اعضای خاندان قاجار پس از خلع سلطنت آخرین شاه این سلسله و به تخت نشستن رضا پهلوی است. ماه شرف با همراهی ندیمه تازهای که پدرش برای مراقبت از او فرستاده، برای مرگ آماده میشود، اما گویا دست تقدیر برای دخترک سرنوشت دیگری را رقم زده است.
داستان کتاب از سفر به گلابدره آغاز میشود که گویی به سفری که باید ماه شرف ناگزیر در آن گام بگذارد، اشاره میکند. سفری به راهنمایی یک روح سرگردان در باغ بزرگ شازده قجری، سفری بی پایان که نهایت آن هرگز مشخص نمیشود.
فصلهای این کتاب در حقیقت کاغذهایی است که ماه شرف از خود به یادگار گذاشته است، یادداشتهایی که نادری در ابتدای کتاب و در توضیح آن مینویسد: خیال کن کاغذهای ماهشرف را توی گودالی عمیق و نمور در کوچهپسکوچههای گلابدره پیدا کردم، خیال کن ماهشرف را به چشم دیدهام، یکروزی، یکزمان بیزمانی شاید، خیال کن همه اینها حقیقت است و نه رویا و بعد کتاب را بخوان.
شرمین نادری، مدرک کارشناسی ارشد تصویرسازی خود را از دانشگاه تهران، دریافت کرده و از سال ۱۳۸۰ به عنوان نویسنده و تصویرگر در نشریات مختلف مشغول به کار بوده است. نخستین اثر او، در سال ۱۳۸۳ منتشر شد و او اکنون یکی از نویسندگان پرکار ادبیات داستانی به شمار میرود. ماه شرف، آخرین اثر شرمین نادری، در ۱۳۰ صفحه، توسط نشر آوند دانش، در مجموعه نقطه سر خط، ویژه داستانهای ایرانی، منتشر شده است.