سنندج - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: براساس آخرین آمار، در حال حاضر ۴۱ درصد چاه‌های آب این استان در بخش‌های کشاورزی و صنعتی به کنتور هوشمند مجهز است.

عرفان مومن‌پور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌های دارای پروانه بهره‌برداری، به منظور ممانعت از برداشت اضافه آب، انجام می‌شود.

وی به نصب ۲ هزار و ۸۱۰ کنتور هوشمند بر روی چاه‌های دارای مجوز در استان اشاره کرد و افزود: براساس الزام وزارت نیرو هیچ پروانه بهره‌برداری چاه آب صادر یا تمدید نمی‌شود مگر اینکه کنتور هوشمند روی آن نصب شده باشد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان یادآور شد: از ابتدای فعالیت گروه‌های گشت و بازرسی در کردستان تا پایان سال گذشته تعداد سه هزار و ۳۸۶ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شد.

مومن‌پور بر لزوم همکاری مردم برای حفاظت از منابع آبی بویژه آب‌های زیرزمینی تاکید کرد و گفت: گشت‌های بازرسی این شرکت با تمام توان با متخلفان برخورد و نسبت به مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز اقدام می‌کنند.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه،  دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.  

از مجموع ۱۸ سد کردستان، ۱۰ سد به بهره‌برداری رسیده که مدیریت چهار سد آن در دست این استان و ۶ سد دیگر مربوط به استان‌های همجوار است، ضمن اینکه هشت سد نیز در حال اجرا است.