۲۳ تیر ۱۳۹۹، ۱۰:۵۱
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 83853470
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۸۵۲ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی کردستان مصرف می‌شود

سنندج - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: سالانه یک میلیارد و ۶۶ میلیون مترمکعب آب در استان مصرف می‌شود که ۸۵۲ میلیون مترمکعب آن مربوط به بخش کشاورزی است.

عرفان مومن‌پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سهم بخش شرب استان از این مقدار، ۱۴۴ میلیون مترمکعب و بخش صنعت نیز ۷۱ میلیون مترمکعب است.

وی با بیان اینکه ۶ درصد رواناب‌های کشور در کردستان واقع شده است، افزود: ۷۳ درصد آب‌های زیرزمینی استان در دشت‌های شرقی و ۱۴ درصد پتانسیل آب‌های سطحی هم در نیمه شرقی قرار دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان یادآور شد: ۲۷ درصد پتانسیل آب‌های زیرزمینی و ۸۶ درصد آب‌های سطحی هم در نیمه غربی استان واقع شده که شرایط خوبی برای ایجاد سد و تامین آب مورد نیاز فراهم کرده است.

مومن‌پور اضافه کرد: با توجه به کاهش منابع آبی زیرزمینی، برنامه‌هایی برای تامین آب شرب مناطق مختلف تا افق ۱۴۲۵ پیش بینی شده است که مشکلی در این بخش نخواهیم داشت.

وی میزان مصرف آب از منابع تجدیدپذیر در حوضه‌های آبریز استان را ۲۵ درصد اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین‌تر بوده که نیازمند اقداماتی برای ارتقا آن در استان است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه،  دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.  

از مجموع ۱۸ سد کردستان، ۱۰ سد به بهره‌برداری رسیده که مدیریت چهار سد آن در دست این استان و ۶ سد دیگر مربوط به استان‌های همجوار است، ضمن اینکه هشت سد نیز در حال اجرا است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha