سرهنگ سلمان حیدری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: پس از دریافت خبری مبنی بر نصب و راهاندازی دستگاههای ماینر در یک کارگاه تولید مصالح ساختمانی در حاشیه شهر، رسیدگی به این موضوع در دستور کار ماموران دایره مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار گرفت.
وی بیان کرد: ماموران پلیس آگاهی به همراه بازرسان شرکت توزیع نیروی برق در محل حضور یافته و در بازرسی از این کارگاه متروکه، دستگاههای ارز دیجیتال قاچاق و بدون مجوز قانونی را کشف و ۲ نفر را دستگیر کردند.
فرمانده انتظامی بوکان ارزش این دستگاهها را بیش از ۱۴ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: ۲ دستگاه خودرو پراید و پژو نیز در این مکان توقیف و با تشکیل پرونده تحویل مقامات قضایی شهرستان شد.
سرهنگ حیدری با بیان اینکه متهمان در این مکان از برق و امکانات این کارگاه بهصورت غیرمجاز استفاده میکردند افزود: پس از ایمنسازی محل توسط بازرسان شرکت توزیع نیروی برق، این دستگاهها جمعآوری شد.
وی اضافه کرد: ماینر مصرف برق بالایی دارد و سودجویان با نصب این دستگاه در مکانهای دورافتاده به صورت غیرقانونی اقدام به استخراج ارز دیجیتال میکنند.
بیت کوین (نام لاتین:Bitcoin؛ نماد:BTC)، یک پول یا ارز دیجیتالی است که بهصورت الکترونیکی توزیع و استفاده میشود و شبکه این ارز دیجیتال به صورت غیرمتمرکز و کاربر به کاربر است.
چون برای استخراج بیت کوین دستگاههای استخراج شبانهروزی باید روشن باشند، بنابراین مقدار برق مصرفی و میزان تحمیل آن به شبکه بیش از حد استاندارد بوده و فشار زیادی را به شبکه توزیع برق وارد میکند.
پول مجازی (بیت کوین) پیش از این با استفاده از رایانههای خانگی تولید میشد ولی در سالهای اخیر دستگاههای مخصوص تولید این پول مجازی (ماینر) ساخته شده است.
استخراج ارزهای دیجیتال به خصوص نوع بیتکوین نیاز به مصرف بالای برق دارد به گونهای که برای استخراج هر واحد بیتکوین نیاز به تولید ۷۲ مگاوات ساعت برق است.
با توجه به قیمت نازل برق در ایران، بسیاری از سودجویان اقدام به استخراج ارز دیجیتال با برق ارزان میکنند این در حالیست که ارز دیجیتال تولید شده با این برق رایگان به بالاترین نرخ در جهان خریدو فروش میشود.