به گزارش روز یکشنبه نشریه دیلیمیل، معترضان فریاد میزدند «هیچ قدرتی همچون قدرت مردم نیست، زیرا قدرت مردم متوقف نمیشود.»
طبق این گزارش، در شهر ولینگتون پایتخت نیوزیلند نیز بیش از ۲ هزار نفر پس از تجمع در مرکز شهر و گوش دادن به سخنرانی هایی در مورد تبعیض نژادی پلیس، به طرف پارلمان راهپیمایی کردند.
در همین حال، تظاهرکنندگان در شهر هامیلتون مجسمه «جان فین چارلز هامیلتون» فرمانده نظامی دوره استعماری را که از سوی فعالان ضدنژادپرستی به قتل متهم شده است، پایین کشیدند.
اعتراض های نیوزیلند در قالب اعتراض های جهانی به قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست یک افسر پلیس سفیدپوست آمریکا انجام شده است.
پلیس سفیدپوست آمریکایی زانوی خود را روی گردن فلوید گذاشت و شدت فشار وارده به وی به حدی بود که منجر به مرگ او شد.
«کامیل ناخید» استاد علوم اجتماعی دانشگاه اوکلند در واکنش به اقدام پلیس آمریکا گفت: روی گردن بومیان و مردم رنگین پوست در سراسر نیوزیلند، زانو گذاشته میشود.
وی افزود: صف انتظار ما در مقابل بیمارستانها طولانی تر است، احتمال کمتری برای دستیابی به داروهای مورد نیاز داریم، زمانی که محلههای شهری ارتقا مییابند، باید به حومههای شهری که از امکان حمل و نقل ضعیف و دسترسی کمتر به استخدام و مراقبتهای بهداشتی برخوردارند، نقل مکان کنیم و این زانویی بر گردن ما است.
ناخید خطاب به بومیان، سیاهپوستان و رنگین پوستان نیوزیلند گفت: ما شما را میبینیم و تصدیق میکنیم. بیایید بازوان مان را به دور هم حلقه کنیم و یکدیگر را در آغوش گیریم و آن زانوهای لعنتی را از گردن هایمان رها کنیم.
آمریکا با گذشت شانزده روز، همچنان ملتهب و صحنه اعتراضهای خیابانی به قتل فلوید است. در برخی کشورهای اروپایی همچون فرانسه، انگلیس و سوئیس نیز همچنان تظاهرات ضدنژادپرستی برگزار میشود.
استرالیا نیز روز گذشته دومین شنبه اعتراضی ضدنژادپرستی را سپری کرد طوریکه معترضان در شهر داروین واقع در شمال این کشور با مجوز مقامهای بهداشتی ایالتی به خیابانها آمدند.
فعالان اجتماعی از مردم خواستند برای دور زدن مقررات فاصلهگذاری اجتماعی و ممنوعیت تجمع بیش از ۲۰ نفر برای جلوگیری از شیوع کرونا، با فاصله از هم قدم بزنند و سوار دوچرخه باشند.