شهرکرد –ایرنا- معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات وزارت جهادکشاورزی، با بیان اینکه امسال مبارزه با آفت سن در یک میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور اجرا شده است، تصریح کرد: امسال نیز همانند سال گذشته آمار سن زدگی بسیار پایین است و این مساله به دلیل تاثیر روی کیفیت گندم اهمیت دارد.

به گزارش ایرنا، علی‌مراد سرافرازی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در شهرکرد، با اشاره به تغییر قیمت سموم دفع آفات با بیان اینکه افزایش قیمت آفت‌کش‌ها ارتباط چندانی به حذف ارز ترجیحی و استفاده از ارز نیمایی ندارد، اظهار داشت: بالای ۷۰ درصد آفت‌کش‌های مصرفی توسط کشاورزان در داخل کشور فرموله می‌شود ،یعنی ارز ۴۲ هزار ریالی بابت استفاده از ماده تکنیکال پرداخت و برای بقیه مواد مورد استفاده در تهیه سموم ارز آزاد استفاده می‌شود.

وی افزود: تغییرات ایجاد شده در قیمت سایر مواد همراه، سبب افزایش قیمت آفت‌کش شده و نباید همه موضوع را به حذف ارز ۴۲ هزار ریالی نسبت داد، به همین دلیل و به تناسب نوع آفت‌کش و میزان خلوص ماده‌ای که در آن استفاده می‌شود،  قیمت این سموم تغییر می‌کند.

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه سال گذشته ۷۴ هزار تن آفت‌کش وارد کشور شده است، تصریح کرد: آذرماه سال گذشته تفاهمنامه‌ای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای استفاده از توان و تخصص شرکت‌های دانش بنیان و سایر شرکت‌های بخش خصوصی در تولید آفت‌کش امضا و فراخوان نیز داده شد، اما استقبال چندانی از این موضوع نشده است.

سرافرازی با اشاره به اینکه برای تولید ماده تکنیکال چند مشکل وجود دارد، خاطر نشان کرد: هزینه‌بر بودن تولید این ماده، ایجاد آلودگی زیست‌محیطی در کنار اینکه به طور حتم باید محصول تولیدی برای مقرون به صرفه بودن بازار صادراتی داشته باشد، از جمله مشکلات استقبال نکردن از این موضوع است.

وی، به درگیری ۱۰ استان کشور با ملخ صحرایی از حدود مهرماه سال گذشته اشاره و بیان کرد: تاکنون مبارزه با این ملخ در ۳۸۰ هزار هکتار انجام شده است، اکنون نیز کار مبارزه در ۱۰ استان انجام می‌شود و خوشبختانه مشکلی در عرصه‌های کشاورزی به دلیل خسارت به محصولات ایجاد نشده چرا که جز در مواردی اندک، اجازه فعالیت به ملخ صحرایی داده نشده است.

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور میزان تقریبی محصولات کشاورزی تولید شده را سالانه ۱۰۰ میلیون تن عنوان و خاطر نشان کرد: به صورت میانگین میزان آسیب عوامل خسارت‌زا به محصولات کشاورزی حدود ۳۵ درصد است که این نشان می‌دهد مبارزه نکردن با آفات می‌تواند خسارت زیادی ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه برای کاهش حجم سموم پر خطر و تمرکز و روی شیوه‌های غیر شیمیایی تلاش می‌شود، گفت: خوشبختانه تاکنون ۲ سم پر خطر از گردونه مصرف حذف و واردات ۲۰ آفت‌کش نیز ممنوع شده است.

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد: برنامه ما این است که برای تولید محصولات سالم و مدیریت عوامل خسارت‌زا به سمت استفاده از عوامل بیولوژیک و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی حرکت کنیم.

سرافرازی، به آموزش و آگاهی بخشی به کشاورزان در سال جاری تاکید کرد و گفت: آگاهی بخشی در راستای استفاده صحیح از آفت‌کش‌ها و میزان مصرف متناسب برای کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و مواد غذایی انجام می‌شود.