ظرفیت تولید محصول سالم و ارگانیک در آذربایجان شرقی فراهم است
..................................................
خبرگزاری جمهوری اسلامی 89/04/31
اقتصاد.داخلی.کشاورزی
تبریز-مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت : با حضور
بیش از 150 کارشناس گیاه پزشکی در قالب 52 کلینیک ، زمینه تولید محصولات
سالم و ارگانیک در این استان فراهم است.
به گزارش ایرنا، عباس انتظار قراملکی روز پنجشنبه در بازدید از طرحهای
گلخانه ای شهرستان خسروشهر، در گفت وگو با خبرنگاران اظهارداشت: کنترل
بیولوژیک عوامل خسارت زا گامی بزرگ در راستای تولید محصولات سالم و راهی
مطمئن برای مبارزه با آفات و بیماری های گیاهی تلقی می شود.
وی خاطرنشان کرد: کنترل بیولوژیک روشی پذیرفته شده در دنیاست که علاوه بر
کاهش بسیار چشمگیر مصرف سموم نباتی در کشتهای گلخانه ای، گامی بزرگ در
مسیر تولید محصول سالم محسوب می گردد.
انتظار قراملکی با بیان اینکه هم اکنون طرح کنترل بیولوژیک بر روی
محصولاتی مانند برنج ، ذرت ، نخود ، انار ، پنبه و حبوبات اعمال می شود،
افزود: در این روش هزینه تولید محصولات کشاورزی در طولانی مدت کاهش یافته
محصول سالم و عاری از باقیمانده سموم شیمایی به دست مصرف کننده می رسد.
مدیر حفظ نباتات استان در ادامه خاطر نشان کرد : با ایجاد فرهنگ توسعه
محصولات ارگانیک ، کشاورزان و باغداران از این طرح استقبال کرده و با
آگاهی کامل ، میزان کود و سموم مشخصی را برای پرورش محصولات خود بکار می
گیرند و با این روش ضمن رعایت استانداردها، محصول سالمی به دست مصرف
کنندگان می رسد. قراملکی با اشاره به اینکه تولید محصول سالم و عاری
از هر گونه آلودگی ، تکلیفی است که در اساسنامه سازمان حفظ نباتات کشوری
پیش بینی شده است، افزود : تولید محصول سالم با استفاده از کودهای زیستی
، علاوه بر کاهش هزینه های تولید ، راندمان محصول را به میزان قابل توجهی
افزایش می دهد و ضمن حفاظت از محیط زیست ، مانع از آلودگی و تخریب عوامل
اصلی تولید، از جمله خاک و آب شده و با عرضه محصول سالم به بازارهای مصرف
، ضریب سلامت جامعه را افزایش می دهد.
مدیر حفظ نباتات همچنین با بیان اینکه ، با تولید و صادرات محصولات سالم و
ارگانیک ، زمینه ارز آوری نیز برای کشور فراهم می شود ، افزود : راه
اندازی کلینیک های گیاه پزشکی و استفاده از نیروهای کارشناسی بخش خصوصی
در این راستا در دستور کار می باشد.
وی خاطر نشان کرد : بهره گیری از عوامل کنترل بیولوژیک و کارتهای رنگی
جلب کننده آفات و اعمال مناسبتر شیوه های تغذیه گیاهی در مبارزه با آفات
و بیماریهای گیاهی از جمله مهمترین اقداماتی است که در طیف عمده ای از
گلخانه ها و واحدهای پرورشی تولید خارج از فصل استان در قالب پایلوت های
الگویی اجرا شده است.
در روش بیولوژیک برای مبارزه با کنه دو نقطه ای ( تار عنکبوتی ) از کنه
شکارگر ، برای مبارزه با آفت مگس سفید گلخانه ای از زنبور انکارسیا و
قارچ مایکوتال ، برای مبارزه با آفت مینوز از زنبور دیگلیفوس و داکنوزا،
برای کنترل آفت شته استفاده می شود.
7232/ 586 شبک
شماره 025 ساعت 22:59 تمام